طلاق و اعتیاد معضلهای اصلی کشور هستند
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر اعتقاد دارد که اعتیاد یکی از مسائل و معضلات مهمی است که جهان در حل آن ناتوان مانده است.
به گزارش جی پلاس، علی مویدی دوشنبه 18 دی در پنجمین همایش صیانت و گفتمانسازی و اجتماعی شدن مبارزه با موادمخدر در شیراز با اشاره به نشست بین المجالس در روسیه، گفت: در آن نشست جهان گفت که در برابر حل معضل اعتیاد تسلیم است زیرا 50 میلیون نفر به آمار معتادان طی یک دهه اضافه شده است.
وی اضافه کرد: در نشست بینالمجالس روسیه، همه اذعان داشتند که برای مقابله با اعتیاد و موادمخدر باید در برابر اعتیاد پروژههای مشترک، محیطی و جهانی انجام شود تا بتوان در جبههای کلان راهکارهای مناسبی ارائه کرد
این مقام مسئول گفت: در زمان تشکیل دولت یازدهم و در زمان شروع به کار رحمانی فضلی در وزارت کشور، تابلویی روشن و شفاف که همه مولفههای پیشگیری و درمان اعتیاد در آن باشد را نداشتیم و نگاهی متوازن به این امر و نگاه روشنی به امور مقابله، پیشگیری، درمان و صیانت از اعتیاد به هیچ وجه وجود نداشت .
او همچنین با بیان اینکه وزیر کشور با دعوت استاندار فارس از یک ماه پیش برای حضور در این همایش برنامه داشت، اما به دلیل وقایع اخیر امکان حضور پیدا نکرد، گفت: در این دولت با دعوت صاحب نظران از همه علوم، از جمله علوم اجتماعی و درمانی و مقابلهای و امنیتی، چشم انداز روشنی برای فرآیند مبارزه با مواد مخدر ترسیم و سهم و وظیفه هر نهاد و سازمانی در این امر مشخص شد
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر، با توجه به اهمیت تجارب جهانی و سازمان ملل، لزوم انجام شفاف سازی در عرصه مواد مخدر را لازم و ضروری دانست.
او گفت: رحمانی فضلی توانست با بسیج نیروهای انسانی و دانشمند تعریف واحدی را از فرد معتاد روشن کند که شیوه حرکت همه دستگاه ها هم بعد از آن مشخص شد
مویدی با تاکید بر لزوم دستیافتن به آمار صحیح از تعداد معتادان، برای انجام برنامهریزیها گفت: ما زمانی آمار صحیحی برای ارایه به نهادهای متولی امر و مسئولین نداشتیم و لذا برنامهریزیها با خطا مواجه میشد؛ لذا در اولین جلسه سال ۹۲ با حضور رئیس جمهور گفتیم که آمار ما در کشور که مبنای برنامه ریزیهاست، آمار درستی نیست.
او گفت: بهدنبال آن جلسه و با پیگیری رئیس جمهور 2 مورد شیوع شناسی انجام و در نهایت یک آمار روشن از این موضوع مشخص شد.
مویدی با بیان اینکه امروز 2 معضل اصلی کشور در بحث آسیبهای اجتماعی اعتیاد و طلاق و پس از آن فقر و حاشیهنشینی است، گفت: بحث اعتیاد و مبارزه با مواد مخدر حاکمیتی نیست، بخش اعظم آن حضور و هوشیاری مردم را طلب میکند، امروز بحث مردمی شدن مبارزه با مواد مخدر در دستور کار قرار دارد و این امر میتواند یک الگو برای دیگر کشورهای جهان باشد.
او با بیان اینکه مواد مخدر از زمان انسانهای اولیه تا به امروز و در عصر ارتباطات همواره همراه مردم بوده و تنها از شکل سنتی به صنعتی تغییر کرده است، گفت: هماینک بالغ بر ۲ هزار و ۳۶۵ سمن شناسنامه دار داریم و تلاشهای قابل تقدیری در این سه سال برای مبارزه با اعتیاد انجام شده است.
مویدی با اشاره به دیدگاه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ۵۰ درصد از منابع و انرژی باید در امر پیشگیری به کار برده شود، گفت: معتقدیم تا زمانی که بحث صیانت از خانواده معتادین و صیانت از بیمار بهبود یافته عملی نشود فرد معتاد دوباره به اعتیاد بازخواهد گشت.
قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر کشور با تاکید براینکه باید راه آموزش برای خانوادهها و توانمندسازی آنان را هموار کرد، گفت: در کشورهای اروپایی وقتی فردی دچار بیماری اعتیاد میشود دیگر اعضای خانواده دغدغه آن فرد را ندارند چرا که نهادهای درمانگر به آن مشکل ورود میکنند؛ اما در کشور ما خانوادهها گمنام و مظلوم، آب شدن فرزندشان را میبینند و از درون میسوزند و نمیتوانند درد خود را به کسی بگویند.
مویدی تصریح کرد: حاکمیت باید آنقدر رازدار این خانوادهها و دغدغههایشان باشد که خانواده ها بتوانند مسائل و مشکلات را با حاکمیت مطرح کنند؛ ما به دنبال این هستیم که خانوادهها در مواجهه با معضلات و آسیبهای اجتماعی حاکمیت را محرم خود بدانند.
همایش گفتمانسازی و اجتماعی کردن مبارزه با اعتیاد، به مدت یکروز با حضور مسئولان، کارشناسان و صاحبنظران ملی، در شیراز برگزار شد.
دیدگاه تان را بنویسید