گزارش نجفی از زلزله تهران
شهردار تهران برخی از مصوبات جلسه فوقالعاده مدیریت بحران تهران را تشریح و از حرکت تهران به سمت روند پایدار خبر داد.
به گزارش جی پلاس، محمدعلی نجفی در حاشیه جلسه فوقالعاده هماهنگی مدیریت بحران کشور با حضور در جمع خبرنگاران گفت: رصدها و پایشهای انجامشده در منطقه وقوع زمینلرزه، حاکی از این است که مجموع شرایط به سمت پایداری و سکون در حال حرکت است و نگرانیها رفع خواهد شد.
وی با بیان اینکه پیشبینی میشود از فردا صبح وضعیت تهران از وضعیت قرمز به سمت وضعیت زرد تغییر کند، خاطرنشان کرد: در این جلسه حدود ۱۰ مصوبه داشتیم که به برخی از آنها اشاره خواهم کرد. هر یک از دستگاههای عضو کارگروه مدیریت بحران مسئولیتهایی دارند که در این جلسه گزارشی از این مسئولیتها و اقدامات انجامشده دریافت شد.
شهردار تهران از بررسی موضوع محلهای کردن مواجهه با زلزله خبر داد و گفت: بحث محلهای شدن موضوع مهمی است. یعنی به شکل محلهمحور اقدامات پس از زلزله انجام شود. اگر ما به مردم آموزش دهیم در مواجهه با زلزله در محله خود حضور داشته باشند و آنان نیز بدانند که مناطق تخلیه امن اضطراری کجاست، جلوی بسیاری از مشکلات گرفته خواهد شد.
نجفی ادامه داد: در زلزله چهارشنبهشب شاهد آن بودیم که بسیاری از شهروندان با خودروی شخصی به خیابانها آمده بودند و خیابانها دچار ترافیک شد. برخی از آنان حتی مقصد مشخصی هم نداشتند و فقط در حال حرکت بودند که همین موضوع سبب اخلال در ترافیک شده بود. حالا اگر در این شرایط خدایی نکرده زلزلهای دیگر رخ میداد که ممکن بود خساراتی بر جای بگذارد، آنوقت روند امدادرسانی با ترافیک موجود دچار مشکل میشد.
وی همچنین به هجوم مردم به پمپهای بنزین اشاره کرد و گفت: هجوم مردم به پمپبنزینها و صفوفی که در اطراف پمپهای بنزین تشکیل شده بود نیز از موارد بسیار خطرناکی است چراکه در این جمعیت حتی برخی از تانکرها نیز حبس شده بودند و اگر اتفاقی رخ میداد قابل کنترل نبود.
شهردار تهران اضافه کرد: همچنین برخی دیگر از شهروندان نیز با ظرف پلاستیکی به پمپهای بنزین رفته بودند که این موضوع نیز بسیار خطرناک است و اگر کوچکترین جرقهای رخ میداد معلوم نبود در آن جمعیت چه حادثهای رخ میداد.
در عملیات دستگاهها و اقدامات مردم نقاط ضعف وجود داشت
شهردار تهران با بیان اینکه در ارزیابی ما هم در عملیات دستگاهها و هم در اقدامات مردم نقاط ضعفی وجود داشت، اظهار کرد: این موارد باید حل شود. ما در این جلسه روی آموزش به مردم خیلی تاکید کردیم و قرار شد از یک طرف از طریق صداوسیما، از یک طرف از طریق سراهای محله و از یک سو در مدارس، آموزشهای مربوط به آمادگی در برابر زلزله را ارائه دهیم که در مدارس ظرف سهماهه آینده با تقسیمبندی مناطق تهران، مانورهای جدیای برگزار خواهد شد.
شهردار تهران با بیان اینکه مردم در عین حفظ آمادگی و آگاهی، آرامش خود را نیز باید حفظ کنند، گفت: با اقدامات انجامشده از سوی دستگاههای مسئول و برنامهریزیهای انجامشده، اگر خدای ناکرده اتفاقی رخ دهد ما در حد توان خودمان در این زمینه برنامهریزی کردهایم.
نجفی در پاسخ به این سوال که چرا مانورها و آموزشها در مدارس ظرف سهماه آینده برگزار خواهد شد و اگر پیش از آن زلزلهای رخ داد چه میشود، خاطرنشان کرد: انشاءالله که زلزلهای رخ نمیدهد اما امکان هماهنگی و شرایط را نیز باید در نظر گرفت و ما بررسی کردیم که آیا میتوان قبل از سه ماه چنین آموزشها و مانورهایی را برگزار کرد یا خیر.
مصوبه دولت دهم در مورد زلزله اجرا شود
شهردار تهران در بخش دیگری از اظهارات خود به مصوبه دولت دهم در سال ۸۹ اشاره کرد و گفت: در آن زمان مصوبهای درباره ماموریتهای دستگاهها در خصوص زلزله تهران به تصویب رسید اما متاسفانه اجرا نشد. درخواست ما این است که این مصوبه اجرا شود و اگر دستگاهها آمادگی اجرای آن را ندارند حتما موضوع را به ستاد بحران اعلام کنند.
نجفی افزود: به عنوان مثال در این مصوبه تاکید شده بود که هلالاحمر باید امکان اسکان و تامین خوراک یک میلیون نفر را در زلزله احتمالی تهران داشته باشد اما در حال حاضر هلالاحمر این امکان را ندارد و باید مشکل را حل کنیم.
وی با اشاره به جلسهای که در صبح روز چهارشنبه هفته گذشته و ساعاتی قبل از زلزله تهران به همراه رئیس شورای شهر تهران با رئیس مجلس داشتهاند، گفت: در این جلسه مباحث مختلفی مطرح شد اما یکی از اصلیترین مباحث مطرحشده، بحث پایداری و تابآوری تهران در زلزله بود که در این جلسه رئیس مجلس قول داد در بودجه ۹۷، اقدامات خوبی در این زمینه انجام شود و ما امیدواریم که در ماههای آینده بتوانیم امکاناتمان را بیشتر بکنیم.
گمانهزنیها در مورد زلزله تهران علمی و دقیق نیست
نجفی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به ادعاهایی مبنی بر اینکه گفته میشود اگر زلزله ۶ ریشتری بیاید ۵۰ درصد تهران تخریب میشود و نظایر آن، گفت: چنین اظهاراتی نه علمی است و نه قابل استناد. میزان تخریب به شتاب زلزله، مدل و مواردی دیگر بستگی دارد و آنچه که علم تایید میکند آن چیزی نیست که از شدت خسارت زلزله به این شکل مطرح میشود. حتی نمیتوان گفت که اگر زلزلهای رخ دهد تمام بافت فرسوده تخریب میشود. ممکن است که اینطور هم نباشد اما به هر حال همه دستگاهها باید به وظایف خود عمل کنند.
نجفی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت سولههای مدیریت بحران نیز اظهار کرد: البته ما به این فضاها قرارگاههای مدیریت بحران میگوییم. این قرارگاه واگذار نشده بود بلکه به برخی از آنها کاربری موقت داده شده و در اختیار برخی از ارگانها بود که به دنبال این هستیم تا برگردانده شود کمااینکه تعدادی از این سولهها نیز برگردانده شد.
شهردار تهران اضافه کرد: این زلزله سبب شوک به این بخش نیز شد و ما پیگیر این هستیم که تمام این قرارگاهها در اختیار سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران قرار بگیرد و آنها را ظرف چند ماه آینده به این سازمان تحویل میدهیم. البته ممکن است در برخی از این سولهها فعالیتهای ورزشی انجام شود که اگر در بررسیهایمان به این نتیجه برسیم که خللی در نحوه فعالیت ایجاد نمیشود، ممکن است کاربری ورزشی نیز به آنها داده شود.
نجفی با بیان اینکه پایگاههای مدیریت بحران اشکال مختلفی نیز دارد، گفت: ما چهار پایگاه پشتیبانی داریم که عمدتا در ورودیهای شهر تهران احداث شده تا کمکهای امدادی از استانهای پشتیبان وارد این پایگاهها شود. تعدادی پایگاه منطقهای نیز داریم و علاوه بر آن تعدادی پایگاه، سوله و سالن داریم.
رونمایی از نقشه تخلیه امن اضطراری
شهردار تهران از تهیه نقشه تخلیه امن اضطراری در مناطق و محلات تهران خبر داد و گفت: این نقشه در اختیار ساکنان هر محله قرار میگیرد که آنان بدانند در هنگام وقوع زلزله نقاط امن چه مناطقی است. البته این نقشه در سایت شهرداری تهران نیز بارگذاری شده و به صورت کامل در اختیار مردم قرار گرفته است.
نجفی همچنین با اشاره به زلزله تهران اظهار کرد: این زمینلرزه فرصتی برای مانور واقعی در شهر تهران بود که عملکرد مردم و مسئولان در آن بررسی شود و خوشبختانه در حال حاضر نگرانی از زلزله بزرگ در تهران در حال رفع شدن است و از فردا وضعیت تهران به حالت زرد تغییر خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید