عضو شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش، گفت: قصد داریم تا پایان سال بخش جنوبی خیابان لاله زار را که به خیابان امام خمینی(ره) منتهی می شود به گذر فرهنگی تبدیل کنیم.

به گزارش جی پلاس، خیابان لاله زار و سینماهای قدیمی‌اش بعد از آنکه سال‌ها بدون استفاده در حال خاک خوردن بودند، حالا چند وقتی است که در بورس خبرها آمده‌اند. خبرهایی مبنی بر اینکه قرار است خیابان لاله زار تبدیل به یک راسته فرهنگی شود تا علاوه بر بازسازی سینماهای قدیمی‌اش فضای توریستی و تفریحی نیز داشته باشد.

اما دقیقاً زمانی که وعده عملی شدن این خبرها فرا رسید، زمزمه‌هایی مبنی بر تخریب و تغییر کابری سینماهای لاله زار به گوش رسید. خبری که محمدقاصد اشرفی، رئیس انجمن سینماداران هفته گذشته در گفت‌وگو با ایسکانیوز آن را تایید کرد.

محمدقاصد اشرفی: سینماهای «لاله زار» به تدریج تخریب خواهند شد، پس از انتشار این گفت و گو به سراغ محمدجواد حق‌شناس، عضو شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش رفتیم که وی از این اتفاق اظهار بی‌اطلاعی کرد و وعده داد که به محض دریافت اطلاعات کافی اظهار نظر کند.

پیگیری‌های خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز سرانجام امروز به نتیجه رسید و حق‌شناس به ایسکانیوز گفت که تخریب و تغییر کاربری سینماهای لاله زار انجام نخواهد شد و این خیابان تا پایان سال به گذر فرهنگی تبدیل خواهد شد.

وی در این باره افزود: از طریق گفت‌وگو با پیمان حسین محسنی، شهردار منطقه 12 تهران پیگیر گزارشی که در ایسکانیوز منتشر شده بود، شدم و او یادآور شد برداشتن سردر سینماهای لاله زار مساله تازه ای نیست و مربوط به دوره شهردار و شورای شهر پیشین است و در این مدت تغییر خاصی در این منطقه اتفاق نیفتاده است.

حق شناس، ادامه داد: با توجه به صحبت های انجام شده با شهردار منطقه 12، در حال حاضر شهرداری از این منطقه مراقبت می کند و قرار شده تا طرحی را به شکل پایلوت (طرح آزمایشی) برای ایجاد یک پیاده راه فرهنگی در این منطقه ارائه دهند اگر چه پیش از این اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم الکتریک شهر تهران با تغییرات در خیابان لاله زار مخالف بود.

وی افزود: شهرادری منطقه 12 زمینه تبدیل شدن این منطقه به گذر فرهنگی را با هماهنگی کسبه و افراد ذی‌نفع فراهم خواهد کرد تا منطقه تاریخی لاله زار به یک مکان فرهنگی و توریستی تبدیل شود به گونه ای که حتی برای استفاده شبانه هم مناسب باشد.

 

حق شناس همچنین در پاسخ به زمزمه هایی درباره تبدیل خیابان 30 تیر به گذر فرهنگی، گفت: انتخاب خیابان 30 تیر برای تبدیل شدن به یک گذر فرهنگی کارشناسانه نبود و اگر در آن زمان اولویت بندی می شد شاید خیابان لاله زار اولین انتخاب ما بود.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: با توجه به تعداد فراوان ساختمان های قدیمی و سینماهایی که زمانی در لاله زار فعال بوده و بخشی از خاطرات مردم تهران را رقم زده اند باید تغییرات در خیابان لاله زار برای تبدیل این منطقه به گذر فرهنگی در اولویت قرار داده می شد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران، ری و تجریش، ادامه داد: پیمان حسین محسنی، شهردار منطقه 12 به من قول داد که طرحی را برای بخش جنوبی خیابان لاله زار که به خیابان امام خمینی (ره) منتهی می شود، آماده کند که این طرح تا پایان سال نهایی خواهد شد.

هر چند که شهرداری منطقه 12 تهران، تخریب سردر سینماهای خیابان لاله زار را موضوعی کهنه می داند که به شورای شهر و شهرداری گذشته مربوط می شود و محمدجواد حق شناس امیدها را برای نجات این خیابان، زنده کرده است اما سپیده سیروس نیا، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، شهریور ماه امسال در گفت و گویی اعلام کرده که «اکثر سینماهای لاله‌زار که دیگر نمی‌توانند مجوز کاربری سینما داشته‌باشند از وزارت ارشاد مجوز انحلال گرفته‌اند، سینما «نادر» و «کریستال» را می‌دانم که مدت‌ها پیش این مجوز را گرفته‌اند.»

حال باید دید وقتی بسیاری از سینماهای لاله زار مجوز انحلال و تغییر کاربری گرفته اند چگونه شهردار منطقه 12 و شورای شهر موفق به ایجاد پیاده راه فرهنگی در این منطقه خواهند شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 794389
  • منبع: ایسکا نیوز
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.