ابتکار: ۹۵ درصد آتش سوزی‌ها در محیط‌زیست بر اثر عامل انسانی

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم زمان با فصل گرما خواستار بررسی ابعاد مختلف موضوع ممنوعیت مطلق روشن کردن آتش در هوای باز طی فصل گرما جهت اجرای این موضوع در ایران شد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه ستاد ملی مقابله با آتش سوزی جنگل ها که در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد با اشاره به گزارش های سازمان حفاظت محیط زیست و جنگل ها، مراتع و آبخیزداری در خصوص افزایش تعداد آتش سوزی ها طی سه ماهه نخست سالجاری نسبت به مدت مشابه در سال گذشته از جمله به علت افزایش پوشش گیاهی به دلیل بارندگی های مناسب، گفت: ضروری است برای ادامه روند کاهشی وسعت مناطق درگیر آتش سوزی در سالجاری برنامه ریزی ها با جدیت بیشتری دنبال شود.

وی با بیان اینکه طبق آمار بیش از ۹۵ درصد آتش سوزی‌ها بر اثر عامل انسانی است، اظهار کرد: از این رو آموزش و آگاهی افزایی مردم در خصوص راهکارهای پیشگیری از وقوع آتش سوزی در مناطق جنگلی و مراتع، همچنین نحوه مشارکت در اطفاء حریق بسیار مهم است و سازمان های هواشناسی، مدیریت بحران، جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، حفاظت محیط زیست باید با همکاری رسانه ها هکچون رسانه ملی بر این امر مهم اهتمام ورزند.

ابتکار افزود: دستاوردهای مثبت دو سال گذشته نتیجه اقدام ها و هماهنگی های شکل گرفته بین دستگاهی همچون پشتیبانی هوایی، تدوین طرح جامع مقابله با آتش سوزی جنگل ها، انجام مانورهای آمادگی برای مقابله با آتش سوزی‌های جنگلی، اجرای طرح های آموزشی و اطلاع رسانی بود.

۸ تیرماه مانور سراسری مقابله با آتش سوزی جنگل‌ها برگزار می‌شود

معاون رئیس جمهور ضمن تاکید بر اهمیت برگزاری مانورهای آمادگی برای مقابله با آتش سوزی های جنگلی به ویژه از طریق مشارکت بین استان ها همچون مانور اطفاء حریق جنگلی در استان گلستان که با همکاری سه استان برگزار شد، تصریح کرد: علاوه بر برگزاری مانور سراسری مقابله با آتش سوزی جنگل ها در تاریخ ۸ تیرماه سالجاری، این مانورها تا پایان فصل گرما به منظور افزایش هماهنگی میان دستگاه های مختلف استانی و ملی و مردم باید تداوم داشته باشد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن یادآوری اهمیت موضوع مقابله با آتش سوزی جنگل ها و حفظ پوشش جنگلی کشور از سازمان برنامه و بودجه خواست برای تخصیص تجهیزات اطفاء حریق به سازمان های جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و حفاظت محیط زیست به صورت خارج از نوبت، همچنین تخصیص اعتبار ویژه برای مقابله با آتش سوزی جنگل ها همکاری لازم را داشته باشد. زیرا این اعتبارات در واقع برای حفظ سرمایه های ملی کشور تخصیص می یابد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط موجود، عدم اطفاء حریق های جنگلی در لحظات نخستین وقوع آتش سوزی می تواند منجر به تکرار فجایعی همچون آتش سوزی هزاران هکتاری در پارک ملی گلستان طی سال های ۸۸ و ۸۹ شود که این موضوع با توجه به پوشش ناچیز و آسیب پذیر جنگلی در ایران، همچنین تشدید آثار منفی تغییر اقلیم در کشور و به ویژه بر عرصه جنگلی، بسیار تاسف بار خواهد بود.

ابتکار با یادآوری وقوع آتش سوزی های یک هفته ای در عرصه های جنگلی کشورهایی همچون کانادا، آلاسکا، استرالیا و کالیفرنیا به علت عدم کنترل و اطفاء حریق در ساعات نخستین آتش سوزی، گفت: این کشورها به رغم امکانات وسیع پس از گسترش آتش سوزی توانایی مقابله با آتش را از دست دادند و در نتیجه مناطق وسیعی از جنگل ها در این کشورها از بین رفت و این می تواند تجربه بسیار خوبی برای کشورهایی همچون ما به لحاظ توجه به ضرورت اطفاء حریق در ساعات اولیه باشد.

وی همچنین بر ضرورت اطلاع رسانی گسترده شماره تماس های مردمی سازمان های حفاظت محیط زیست (۱۵۴۰) و جنگل ها، مراتع و آبخیزداری (۱۵۰۴) جهت گزارش سریع مشاهده آتش در مناطق جنگلی و مراتع تاکید کرد و افزود: پایش، پیش بینی ماهواره ای و پیش آگهی از آتش سوزی در مناطق جنگلی و مراتع دیگر مواردی است که باید در دستور کار قرار گیرد.

معاون رئیس جمهور اشاره ای هم به قانون بسیاری از کشورها در خصوص ممنوعیت مطلق روشن کردن آتش در هوای باز طی بازه های زمانی حساس داشت و گفت: این موضوع در ایران نیز باید پیگیری و اجرا شود. از این رو ضروری است موضوع ممنوعیت مطلق روشن کردن آتش در هوای باز برای تمامی اقشار همچون کشاورزان و گردشگران در فصل گرما و خطر آتش سوزی جنگل ها و مراتع از ابعاد مختلف همچون بعد حقوقی مورد بررسی قرار گیرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد: روند کاهشی وسعت مناطق جنگلی درگیر آتش سوزی طی سال های ۹۴ و ۹۵، در سال جاری نیز تداوم یابد.

 

دیدگاه تان را بنویسید