کابوس این روزهای تونل توحید چیست؟!

تنها هفت سال از افتتاح تونل توحید می‌گذرد، اما بیشتر از تعداد سالهای عمرش، آب گرفتگی به خود دیده و حالا باز هم موضوع زه کشی و عایق بندی این تونل خبرساز شد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، چکه کردن آب در تونل توحید، گویی  پایانی ندارد و با اینکه راه‌های مختلفی و پرهزینه‌ای برای حل این مشکل طی شده اما بازهم «آب» دست از سر تونل توحید بر نداشت و با وجود صرف هزینه‌های گزاف، زمان و .... باز هم شاهد چکه کردن آب از این تونل هستیم.

چندی پیش بود که علیرضا جاوید معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران خبر از انعقاد تفاهمنامه‌ای با دانشگاه تهران داد و در بازدید شبانگاهی خبرنگاران از این تونل گفت: تونل توحید، سازه‌ای افتخارآمیز است که تنها مسیر شمال به جنوب شهر تهران است که دو سال زمان برای احداث آن در نظر گرفته شد اما مشکل عدم آب بندی کامل به ویژه در سقف آن را شاهد بوده‌ایم که موجب نشت آب در برخی مواقع می‌شد که هم اکنون با استفاده از دانش دانشگاه تهران و به روش تزریق از داخل در حال بهسازی هستیم که این پروژه 60 درصد پیشرفت داشته و امیدواریم تا دو ماه آتی (دی ماه)عملیات بهسازی تونل توحید به اتمام برسد و مطمئن باشید پس از پایان این عملیات کنترل‌های لازم انجام خواهد گرفت.

درحالی معاون شهردار در خصوص عدم آبدهی دوباره تونل توحید پس از تزریق تاکید داشت که چندی پیش(بهمن ماه)، در اواسط تونل در مسیر شمال به جنوب نشات و چکه شدید آب گزارش شد بگونه‌ای که این مسئله صدای اعتراض اعضای شورای شهر را نیز در آورد و محمد مهدی تندگویان، نایب رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در  تذکر خود با بیان اینکه حل مشکل ریزش آب از تونل توحید از سال 88 در دستور کار قرار دارد، گفت: شهرداری ابتدای امسال اعلام کرد که با قرارداد 3 میلیارد تومانی آب‌بندی را تا پایان شهریور انجام می‌دهد اما بعد از مدتی این عدد به 6 میلیارد، 9 میلیارد و سرانجام معاون مربوطه اعلام کرده است که تا پایان سال آب‌بندی تونل توحید را با 12 میلیارد تومان به اتمام می‌رساند و این چه مدل پیمانکاری است که شاهد افزایش 4 برابری بها هستیم و هیچ کجای دنیا این مدل پیمانکاری قابل پذیرش نیست.

تندگویان افزود: گویا پروژه آب‌بندی تونل توحید شکست خورده اما رویمان نمی‌شود که به مردم این موضوع را اعلام کنیم.

با این حال علیرضا جاوید معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران نیز در خصوص چکه آب درتونل توحید در مسیر شمال به جنوب گفت: این موضوع در محدوده دفلکتورهای اکسیال فن‌ها است که به علت عدم دسترسی به سقف آن نمی‌توان آب بندی را انجام داد.

وی ادامه داد: طی جلسات و بازدیدهای مکرر به این نتیجه رسیدیم که پیمانکار مواد جدیدی را از خارج از کشور تهیه کند که می‌تواند محل‌های مرکب فولاد و بتن را آب بندی کند و در این خصوص مواد مورد نیاز سفارش داده شده و به محض حمل به تهران و اخذ مجوز انسداد، اقدامات لازم برای آب بندی انجام می‌شود.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با رد احتمال ریزش سقف در این محدوده به واسطه نشت آب گفت: با توجه به ضخامت سقف و بتن بسیار مرغوبی که به کار گرفته شده است این احتمال بسیار غیر محتمل، غیر فنی و در جهت جوسازی منفی است. چرا که این آب عمدتا حاصل شکستگی و پوسیدگی سیستم لوله کشی آبفا و شکستگی سطوح روان آب سطحی بوده و ضرر آن به بتن به حدی نیست که موجب ریزش آن شود.

 

دیدگاه تان را بنویسید