به گزارش خبرنگار ایرنا سیدمحمدعلی افشانی روز سه شنبه در آیین افتتاح طرح پلیس دوچرخه سوار و نیز ورود پنج هزار دوچرخه هوشمند اشتراکی در پایتخت افزود: داشتن قدرت انتخاب در حمل و نقل عمومی یکی از اولویت های شهرداری تهران است و دوچرخه نیز به عنوان یکی از مدل های حمل و نقل مورد توجه قرار دارد.
وی با اشاره به آغاز طرح دوچرخه های هوشمند اشتراکی اظهارداشت: یکی از موضوعات مهم در اجرای طرح ها توسعه آنهاست چه بسا که اگر طرحی امروز آغاز شود اما خوب توسعه پیدا نکند 10 سال عقب می افتد.
افشانی خاطرنشان کرد: عادت کرده ایم کارهای بزرگ را با حجم آنها ببینیم نه اهمیت شان و اگر در پروژه ای آهن بود آن را به پروژه هایی که در آن انسان وجود دارد ترجیح دهیم.
وی تصریح کرد: باید بین انسان و آهن، انسان را انتخاب کنیم.
شهردار تهران با بیان اینکه اولین الزام حکمروایی خوب، حاکمیت قانون برای گام برداشتن به سمت توسعه است گفت: جوامع بشری با چگونگی رعایت قانون در موضوع حمل و نقل قضاوت می شوند.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ ما آمیخته از فرهنگ ایرانی، اسلامی و صنعتی است افزود: یکی از دستاوردهای انقلاب صنعتی، قانون است.
شهردار تهران با بیان اینکه با ورود ماشین، ماهواره و اینترنت فرهنگ ‌استفاده از آنها نیز ایجاد می شود خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم در حوزه دوچرخه موفق شویم باید قانون آن را نیز رعایت کنیم.
افشانی با اشاره به اینکه عده ای فکر می کنند اگر قانون را رعایت نکنند سود می برند، رعایت قانون را یکی از پیش نیازهای موفقیت طرح دوچرخه های هوشمند ذکر کرد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت و ضرورت استقرار سیستم مدیریت کیفیت اظهارداشت: زمانی که معاون عمرانی وزیر کشور بودم تاکسیرانان در اعتراض به تاکسی های اینترنتی تجمع کرده بودند که طی جلسه ای به آنها اعلام کردم دستاوردهای انقلاب صنعتی تحمیلی است و شما نیز باید وارد این فضا شوید و از دستاوردهای آن بهره بگیرید.
شهردار تهران با تاکید بر استفاده از ظرفیت بخش خصوصی تصریح کرد: اگر این کار(طرح دوچرخه های اشتراکی) توسط شهرداری انجام می شد از آن حمایت نمی کردم.
وی با تاکید بر نقش ترویج فرهنگ استفاده از دوچرخه در کاهش ترافیک و آلودگی هوا گفت: مردم حق دارند هوای سالم استنشاق کنند و این به معنای احترام گذاشتن به حقوق انسان هاست.
به گزارش ایرنا مدیر واحد توسعه سیستم های حمل و نقل پاک سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز در این مراسم با توجه به حضور شهردار پایتخت در جلسات هیات دولت از وی درخواست کرد برای حمایت از حمل و نقل پاک، دوچرخه از فهرست کالاهای لوکس خارج شود.
یعقوب آزاده دل اظهارداشت: با توجه به گران شدن خودرو قرارگرفتن دوچرخه در فهرست کالاهای لوکس اتفاق خوبی برای دوچرخه نیست.
وی با بیان اینکه کسب و کار مربوط به دوچرخه در حال لطمه خوردن است افزود: دوچرخه سواری باید در همه شهرهای ایران توسعه یابد.
مدیر واحد توسعه سیستم های حمل و نقل پاک خطاب به افشانی و سردار رحیمی خاطرنشان کرد: با توجه به فعالیتم در شبکه های اجتماعی زمان مدیریت محمدباقر قالیباف و محمدعلی نجفی از آنان درخواست کردم با دوچرخه سفر کنند و اکنون نیز از شما می خواهم با دوچرخه در سطح شهر تردد کنید.
وی با بیان اینکه همواره اعمال سلیقه به چالش هایی برای دوچرخه سواری تبدیل می شود از ممنوعیت دوچرخه سواری در بوستان های پایتخت انتقاد کرد.
آزاده دل با اشاره به اینکه مزایای استفاده از دوچرخه بویژه در شهرها بر هیچکس پوشیده نیست اظهارداشت: توسعه این طرح نیازمند حمایت های شهرداری تهران است.
به گزارش ایرنا طرح پلیس دوچرخه سوار با همکاری نیروی انتظامی و شهرداری تهران اجرایی شده است و در قالب آن ماموران پلیس با استفاده از دوچرخه به انجام ماموریت خود می پردازند.
به گفته سردار حسین رحیمی فرمانده پلیس تهران بزرگ، مامور پلیس دوچرخه سوار ماموریت تعقیب و مراقبت ندارد بلکه انجام وظیفه آن در بلوک و محدوده مشخص براساس شرح وظایف مشخص تعیین شده است.


**جزییات طرح دوچرخه های اشتراکی
معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران طرح استفاده از دوچرخه های هوشمند را با همکاری یک شرکت تامین کننده این نوع دوچرخه ها به منظور استفاده شهروندان اجرا کرده است.
این دوچرخه ها با عنوان دوچرخه های بی دود نیز اطلاق می شوند که متقاضیان برای استفاده از آن باید از طریق سایت bdood.ir اپلیکیشن موردنظر را دانلود و حق عضویت را پرداخت کنند.
محسن پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران پیشتر گفته بود که مطالعات اجرای طرح دوچرخه های هوشمند از یک سال و نیم گذشته آغاز شده است.
وی استفاده از این طرح را فرصت مناسبی برای کمک به کاهش آلودگی هوا و ترافیک تهران خوانده بود.
دوچرخه های هوشمند اشتراکی از فناوری بالایی برخوردارند و در قسمت عقب آنها قفل هایی وجود دارد که به وسیله اپلیکیشن باز می شود‌.
آنطور که مجری این طرح پیشتر اعلام کرده بود استفاده از این دوچرخه ها محدودیت سنی دارد( 16 تا 75 سال ) و نیز ممنوعیت ورود به بزرگراه ها و منع استفاده در روزهای بارانی و برفی از جمله موارد پیش بینی شده در قوانین ثبت نام است.
این دوچرخه ها توسط اتاق کنترل که به هوش مصنوعی مجهز است رصد می شوند.
با همکاری معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران مکان هایی در سطح شهر با نوار نارنجی رنگ به عنوان پارکینگ دوچرخه ها مشخص خواهد شد.
امکان رویت مسافت طی شده با این دوچرخه ها، میزان کالری سوخته شده، مدت زمان رسیدن به مقصد و میزان کمک به کاهش کربن هوا به وسیله اپلیکیشن هایی که بر روی تلفن همراه شهروندان نصب می شود وجود دارد.
مدیران شهری پایتخت پیش بینی کرده اند با گسترش استفاده از دوچرخه در شهر تهران از بار ترافیک و آلودگی هوا کاسته و به سلامت شهروندان نیز کمک شود.
به گزارش ایرنا این مراسم در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب برگزار شد؛ در این محل نمایشگاه دوچرخه و صنایع وابسته نیز دایر است.
تهرام/9353/1109//1348/ 1008
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.