به گزارش ایرنا، رهبر معظم انقلاب چندی پس از نیمه شعبان طی سخنانی مطالب و نکات قابل توجهی در خصوص کرونا و وضعیت کشور مطرح کردند که یکی از تاکیدات معظم له در آن دستگیری از خانواده های نیازمند و آسیب دیده در شرایط کرونایی بود.
پس از سخنان رهبری ، گروه های مختلف جهادی که در تلاش برای کمک به تولید اقلام بهداشتی مختلف بودند، آستین همت بالا زدند به شناسایی خانواده های نیازمند محله خود و خانواده ها آسیب دیده از کرونا پرداختند تا بتوانند به قول خودشان باری از دوش آنان بردارند.
علی اسودی مسئول گروه جهادی مسجد سیدالشهدا در منطقه ۱۴ تهران است، گروهی که فعالیت خود را متمرکز بر تولید ماسک ان ۹۵ با هزینه شخصی و مشارکت هم محله ای ها کرده است.
اسودی در زمینه فعالیت این گروه جهادی می گوید: فعالیت این گروه جهادی از سال ۱۳۹۳ برای دستگیری از خانواده های نیازمند و فعالیت در عرصه فضای مجازی را آغاز کرد.
وی اضافه می کند: این گروه اجناسی تهیه می کرد و با قیمت بسیار پایین و سود جزئی در اختیار مردم قرار می داد تا بتواند از عایدات آن اقلام مورد نیاز نیازمندان را تامین کند.
اسودی می افزاید: در شرایط کرونایی این گروه جهادی، علاوه بر تلاش برای توزیع سبد کالا در میان خانواده های نیازمند، اقدام به تولید ماسک ان ۹۵ نیز کرده است.
این مسئول گروه جهادی ثارالله در تهران ادامه می دهد: اعتبار این کمک ها به صورت شخصی و از محل حمایت های مردمی تامین می شود مانند همین ماسک ها که خود طراح، هزینه آن را تقبل کرد.
وی با بیان اینکه روزانه نزدیک به هزار مورد از این ماسک ها تولید می شود، می افزاید: ماسک های تولیدی در میان گروه های جهادی داخل بیمارستان، افراد مشغول کفن و دفن، خانوادههای دارای بیماران کرونایی، افراد متصدی ضد عفونی کردن معابر، کارگران شهرداری و نیروی انتظامی به صورت صلواتی توزیع می شود.
اسودی اضافه می کند که تعدادی از این ماسک ها نیز با سود بسیار پایین فروخته می شود تا بتوان از عایدات آن هزینه سایر اقلام مورد نیاز را تامین کرد.
گروهی که اسودی مسئولیت آن را بر عهده دارد، در زیر زمین مسجد سیدالشهدا کنار پارک خیام فعالیت می کنند، بانوان و مردانی از خیابان منتظری که دور هم جمع شده اند و روزهای رکود خود در شرایط کرونا را مشغول به تولید ماسک هستند، کسانی که خیاطی می دانند پشت چرخ های خیاطی می نشیننند، افرادی مسئولیت سرنخ گیری را بر عهده دارند و تعدادی نیز فیلترها را در محل مورد نظر می چسبانند.
گروهی هم در این میان مشغول آماده کردن سبد معیشتی و رساندن آن به دست خانواده هایی هستند که از قبل شناسایی کرده اند، مشکل آنان را می دانند، از درآمد ماهانه اشان خبر دارند و در نهایت تحقیق کرده اند که اکنون با چه مساله ای دست به گریان هستند.
علی دین محمدی مسئول مجموعه قرارگاه جهادی ظفر است، یکی از گروه های جهادی که فعالیت خود را علاوه بر محل سکونت، به شهرهای حاشیه ای پایتخت و حتی دیگر استان های نیازمند گسترش داده است.
دین محمدی می گوید: این قرارگاه از روزی که موضوع بیماری کرونا مطرح شد، تا امروز فعال بوده و در سطح وسیع اقدام به ضد عفونی اماکن و ساختمان های مختلف کرده و وارد حوزه تولید انواع مواد ضد عفونی کننده و ماسک در تیراژ نیز شده است.
وی می افزاید: اعضای این قرارگاه اکنون که بحث رزمایش مساوات و همدلی و کمک مومنانه آغاز شده است به موضوع شناسایی خانواده های نیازمند و تهیه سبد معیشتی می پردازند.
دین محمدی ادامه می دهد: تاکنون یک هزار بسته معیشتی آماده و توزیع شده و تلاش می شود تا ۱۵ ماه مبارک رمضان نیز چهار هزار بسته معیشتی آماده و توزیع شود.
مسئول قرارگاه جهادی ظفر به برنامه این قرارگاه برای روزهای بعد از ۱۵ ماه مبارک رمضان اشاره می کند و می گوید: به سمت تهیه بسته نیازمندی ها می رویم، به این طریق که خانواده های دارای نیازمندی های خاص که با توزیع سبد معیشتی امکان برطرف سازی آن وجود ندارد، شناسایی و متناسب با نیاز آنان اقدام می شود.
وی با بیان اینکه تاکنون در تلاش برای جمع آوری اطلاعات خانواده ها و مشکلات آنان بوده ایم، تاکید می کند: پیش از کرونا فکر می کردیم تعداد خانواده های در سطح قرمز منطقه به حداکثر ۳۰۰ مورد برسد اما در شرایط کرونا این تعداد به بیش از یک هزار مورد رسیده است.
دین محمدی اعلام می کند: تا کنون بیش از ۸۰۰ خانواده زیر فقر شناسایی شده اند و پیش بینی می شود این تعداد به یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ مورد برسد.
وی به محتوای سبد نیازمندها اشاره و خاطرنشان می کند: این سبد متناسب با نیاز هر خانواده تهیه و توزیع می شود تا به این طریق فقط بهبحث معیشت و ارزاق آنان رسیدگی نشده باشد.
به گفته دین محمدی فعالیت این قرارگاه جهادی فقط منحصر به منطقه چهار تهران نیست و اعضای آن در سطح شهرستان های اطراف پایتخت و حتی استان های محروم نیز مشغول کمک رسانی به مردم هستند.
این روزها که همه مسلمانان جهان ماه مبارک رمضان را سپری می کنند و از الطاف معنوی آن بهره مند هستند، ویروس کرونا نیز همه معادلات را به هم ریخته و بسیاری از مردم را خانه نشین کرده است.
خانه نشین شدن همان و همسایگی با فقر و نداری نیز همان، از همین رو هم بود که رهبر معظم انقلاب فرمان اجرای رزمایش همدلی و مواسات را اعلام کردند و به دنبال آن نیز گروه های جهادی بسیاری لبیک گفتند.