علی خوئینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت سالروز فرمان تاریخی امام خمینی(ره) مبنی بر افتتاح حساب ۱۰۰ امام و تشکیل بنیاد مسکن افزود: در مرحله یک اجرای طرح هادی، موضوع احداث معابر و مناسب سازی آنها اجرا شد.
وی یادآورشد: در سال ۹۸ بنیاد استان تهران در ۱۵ شهر زیر ۲۵ هزار نفر استان برنامه اجرای صدور سند را داشت و برای ۳۶۳ روستا با همکاری اداره کل ثبت اسناد، ۹۲ هزار جلد سند صادر کرد.
خوئینی اظهارداشت: از محل قیر یارانه ای در اختیار بنیاد مسکن با همکاری مسئولان محلی، ۱۷۶ کیلومتر از معابر روستایی با متوسط عرض ۱۰ متر زیرسازی شد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان تهران گفت: این اقدام کمک بزرگی به بهسازی معابر روستایی و افزایش بهداشت و ساماندهی شبکه آب های سطحی روستاها کرد و سیما و منظرو روستایی را بهبود بخشید.
وی خاطر نشان کرد: امیدواریم که امسال با همکاری دهیاران و بخشداران بتوان طرح های هادی را در قالب اقدام مشترک انجام داد تا به اثر بخشی مطلوب و تامین رضایت حداکثری روستاییان دست یافت.
خوئینی ادامه داد: برای تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان تهران طرح هادی تهیه شده است و برای بالغ بر ۳۰۰ روستا در دست انجام است.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان تهران گفت: از دستگاههای اجرایی انتظار داریم که در این زمینه بخشی نگری را کنار بگذارند و همفکری بیشتری داشته باشند تا سریعتر استعلام ها پاسخ داده شود و بتوان طرح ها را در زمانبندی مورد نظر به پایان رساند.
وی اضافه کرد: طی سال گذشته در زمینه ارائه خدمات فنی بیش از سه هزار فقره پاسخ استعلام برای پروانه های ساختمانی صادر شد و به مرحله اجرایی رسید که ثمره آن رعایت استانداردها و مقررات ملی در ساخت بناهای روستایی بود.
خوئینی اعلام کرد: نتیجه چنین اقدامی در آینده در مقاومت خانه های روستایی در برابر حوادث طبیعی و زلزله خود را نشان خواهد داد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان تهران گفت: در همین زمینه برای نوسازی و مقاوم سازی خانههای روستایی تسهیلاتی با سود ۱۴ درصد و بازپرداخت ۱۵ ساله به روستاییان اعطا می شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه استقبال قابل قبولی از این تسهیلات انجام نگرفته است، افزود: هم اکنون ۴۰ درصد واحدهای مسکونی روستایی استان تهران نوسازی شده و ۶۰ درصد دیگر نیازمند نوسازی و مقاوم سازی است.
خوئینی نکته مهم در بحث بهسازی روستایی در بنیاد مسکن را استفاده از مصالح بومی و طبیعی خواند و به کار گرفتن چنین الگویی را زمینه ساز افزایش گردشگر پذیری این مناطق برشمرد.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن استان تهران گفت: امید می رود که وزارت میراث فرهنگی و وزارت کشور نیز در این زمینه همکاری داشته باشند تا بتوان در سالی که مزین به نام جهش تولید است، گام های موثری در بهسازی روستایی این استان برداشت.