زینب نصیری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: شیوع بیماری کرونا موجی از استرس، ناامنی، اضطراب و ترس را در جامعه، خانوادهها و کودکان ایجاد کرده است و علاوه بر بیماری و دردهای جسمانی، هزینههای اجتماعی و روانشناختی بسیاری را نیز به جامعه تحمیل میکند.
وی، تسهیل گری برای ارائه خدمات تخصصی سلامت روان از وظایف اصلی اداره کل سلامت شهرداری تهران عنوان کرد و گفت: در این راستا، بهرهمندی از ظرفیت مشاوران و روانشناسان دارای صلاحیت در سرای محلهها در دستور کار قرار گرفت و همچنین این ظرفیت با توجه به اعلام آمادگی سازمان نظام روانشناسی کشور تقویت شد.
نصیری افزود: در حال حاضر ۶۵ نفر از مشاوران و روانشناسان داوطلب و دارای پروانه فعالیت از سازمان نظام روانشناسی آماده ارائه خدمت برای کاهش استرس و اضطراب شهروندان به ویژه سالمندان، افراد دارای معلولیت و افراد دارای بیماریهای زمینهای هستند که از نیمه دوم اسفندماه خدمات روانشناختی را به صورت تلفنی به شهروندان ارائه میدهد.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران بیان کرد: اسامی و شماره تماس مشاوران و روانشناسان داوطلب در اختیار تمامی خانههای سلامت ۳۵۲ محله پایتخت قرار گرفته است و شهروندان میتوانند ضمن ارتباط تلفنی با سرای محلهها با این افراد مرتبط شوند.
وی ابراز امیدواری کرد: این اقدام بتواند نگرانیهای شهروندان تهرانی را در ارتباط با بیماری کرونا کاهش داده و در این شرایط به تشویق در خانه ماندن و جلوگیری از ترددهای غیرضروری آنان در معابر شهری به عنوان بهترین راه پیشگیری و مقابله با این بیماری کمک کند.
به گفته نصیری، اطلاعات تمامی خانههای سلامت شهر تهران و محتواهای آموزشی در خصوص نحوه مقابله و پیشگیری از بیماری کرونا بر روی سایت اداره کل سلامت شهرداری تهران به نشانی http://salamat.tehran.ir قابل دسترس است.
ویروس کرونا که رسما کووید – ۱۹ نام دارد، نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد تاکنون به بیش از ۱۰۰ کشور سرایت کرده و سازمان بهداشت جهانی را برآن داشته است تا وضعیت فوق العاده اعلام کند.
براساس اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون ۷ هزار و ۱۶۱ نفر در کشور به ویروس کرونا مبتلا شده و ۲۳۷ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کردهاند و همچنین تعداد بهبود یافتگان به ۲هزار و ۳۹۴ نفر رسیده است.