به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی میراث فرهنگی استان تهران، پرهام جانفشان با اشاره به اینکه از مجموع ۱۶ اثر ثبت شده ۹ اثر متعلق به مجسمه های استاد ابوالحسن صدیقی است گفت: مرحوم ابوالحسن صدیقی آثاری را از خود به یادگار گذاشته است که امروز بخش مهمی از تاریخ و هویت شهری تهران محسوب می شود.

وی افزود: شناسایی و ثبت نمادهای فرهنگی و تاریخی شهر تهران بخشی از اولویت های معاونت میراث فرهنگی استان تهران در سال های آتی خواهد بود.

جانفشان گفت: هویت و تاریخ یک ملت تنها به موزه ها و محوطه های تاریخی و باستانی خلاصه نمی شود و در برنامه های تور های تهرانگردی موضوع نماد های تاریخی و فرهنگی شهر تهران بیشتر از گذشته مورد توجه قرار خواهد گرفت.

وی افزود: مجسمه فردوسی در میدان فردوسی، مجسمه خیام در پارک لاله، مجسمه امیر کبیر در پارک ملت، مجسمه امیر کبیر در مدرسه دارالفنون، مجسمه فردوسی در موزه کتاب و میراث مستند، سردیس دایه استاد صدیقی در مجموعه باغ موزه نگارستان و مجسمه سیاه نی زن و دو سردیس سیاه نی زن در موزه هنرهای ملی از آثار استاد صدیقی بود که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران خاطر نشان کرد: با همکاری و حمایت قابل تقدیر مدیریت موزه آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) شش "در " تاریخی این آستان مقدس نیز در فهرست اثار ملی به ثبت رسیده است.

جانفشان گفت: مجسمه میدان حر اثر استاد غلامرضا رحیم زاده ارژنگ از دیگر نماد های فرهنگی و تاریخی شهر تهران بود که با نظر اعضا واجد ارزش ثبت در فهرست آثار ملی شناخته شد.

ابوالحسن صدیقی (۱۳ مهر ۱۲۷۳ – ۲۰ آذر ۱۳۷۴)نقاش و مجسمه‌ساز برجستهٔ ایرانی و از شاگردان کمال‌الملک بود. تندیس فردوسی در میدان فردوسی، تندیس یعقوب لیث صفاری در زابل، تندیس خیام در پارک لاله تهران، تندیس نادرشاه افشار در آرامگاه نادرشاه در مشهد و طرح چهره ابوعلی سینا از کارهای برجسته وی هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.