به گزارش روز پنجشنبه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، نفرات برتر مسابقات نوگلان حسینی در سه بخش ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم معرفی و تجلیل شدند.
سیدمحمد حسینی، محمدحسین سرازقی، محمدطاها افضلی نیکو، محمدمهدی مختاری و امیر محمد پیرزاد در بخش ابتدایی، امیرعلی علی محمدی، امیرحسین باقری، محمدحسن احمدی، امیر کرامتی و امیرعلی کیانی نژاد در بخش متوسطه اول، محمدرضا جلیلوند، علی معینیان، محمدجواد اکبری، محسن میرکوهی و ابوالفضل رضایی در بخش متوسطه دوم برگزیده شدند.
همچنین در این مراسم حاج اکبر بازوبند و حاج اکبر مولایی از مداحان و پیرغلامان اهل بیت(ع) تجلیل شدند.
اهمیت توجه به تربیت کودکان برای اصلاح فرهنگ کشور
سرپرست سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در آیین با بیان اینکه در کار فرهنگی اگر به دو عنصر توجه شود، پیروزی حاصل میشود، اظهارداشت: اگر فرهنگ اصلاح شود، تمام امور اصلاح خواهد شد به طور مثال مشکل ترافیک، تعدی به حقوق دیگران، دعواها و اختلافات و ... با اصلاح فرهنگ، برطرف میشود که فرهنگ نیز اولا با توجه به رویات پیامبر(ص) در خصوص اهمیت تربیت فرزند در بازههای هفت ساله به ویژه دوره کودک و نوجوان محقق میشود.
سیدعلیرضا فاطمیانپور با اشاره به اینکه اگر امروز در جامعه آفت داریم ناشی از کمتوجهی به تربیت کودکان و نوجوانان است، افزود: دومین مولفه برای اصلاح فرهنگ، نحوه سرمایهگذاری در این عرصه است که کمهزینهترین و پربرکتترین کار در این عرصه توجه به عشق و علاقه کودکان نوجوانان به محمد و آل محمد(ص) است.
وی گفت: بنگاههای خبری و اطلاعرسانی دنیا تلاش میکنند تا فردی را به عنوان الگو به مردم معرفی کنند تا مردم به سمت او حرکت کنند که موفق هم نمیشوند اما خداوند شخصیتی مانند امام حسین(ع) خلق کرده است که براساس روایت: «اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فی قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً؛ برای شهادت حسین(ع)، حرارت و گرمایی در دلهای مؤمنان است که هرگز سرد و خاموش نمیشود.»
فاطمیانپور اضافه کرد: دشمن ۴۰ سال است که تلاش میکند پرچم امام حسین(ع) را در این کشور پایین بیاورد اما مجاهدانی که قلبشان با عشق ایشان پرورش یافته است، مانع شدهاند.
سرپرست سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با اشاره به برگزاری آیین تجلیل از نوگلان حسینی بیان کرد: این آیین برنامه بسیار خوبی است که البته باید تلاش کنیم نوگلان را به دست پیرغلامان بسپاریم تا این استعدادها را برای رسیدن به سطح مطلوب آموزش دهند.
برگزاری چهاردهمین دوره مسابقان نوگلان حسینی به صورت کشوری
رییس فرهنگسرای اندیشه نیز ضمن تقدیر از تلاشهای وزارت آموزش و پرورش و شبکه قرآن و معارف سیما که در برگزاری این مراسم همکاری داشتند، گفت: این مراسم در دوره اول بسیار محدود و کوچک بود اما امروز روند رشد خود را بسیار محسوس سپری کرده است و تلاش کردیم با برگزاری جلسات و جلب مشارکتهای مختلف، این رشد را رقم بزنیم.
محمدمیثم میثمی افزود: امسال برای اولین بار این مسابقات از شبکه قرآن و معارف سیما طی ۱۵ برنامه ۹۰ دقیقه با عنوان نغمه عشاق پخش شد و به نوعی مسابقات رویکرد کشوری به خود گرفت، به همین دلیل تصمیم داریم دوره چهاردهم این مسابقات را به صورت کشوری و با گویشهای مختلف برگزار کنیم.
رییس فرهنگسرای اندیشه با بیان اینکه هیات داوران این مسابقات در هر سه دوره انتخابی، مقدماتی و فینال جزو متخصصان این رشته بودند، اظهارداشت: چهاردهمین دوره تجلیل از نوگلان حسینی در ماه رجب و شعبان و با رویکرد مولودی خوانی برای اهل بیت(ع) برگزار خواهد شد.
برگزاری مسابقه ستایشگری اهل بیت(ع) در شبکه قرآن سیما
رییس کانون مداحان و عضو هیات داوران آیین تجلیل از نوگلان حسینی نیز در این آیین گفت: رقابت در این دوره با حسن رفتار این نوگلان و خانوادهها به رفاقت تبدیل شد.
مصطفی خورسندی با بیان اینکه داوری در رشته مداحی بسیار سخت است، افزود: در مسابقات قرآن براساس یک آیین نامه مشخص غلط اعرابی، صوت یا لحن تعیین میشود اما در حوزه مداحی و ستایشگری روش متفاوت است.
وی ادامه داد: از خانواده نوگلان حسینی خواستارم به این حد از توانایی فرزندان خود اکتفا نکنند و حتما آنان را در کلاسهای مداحی ثبت نام کنند تا توانایی و دانش آنها با سن افزایش یابد.
خورسندی بیان کرد: به زودی مسابقه مداحی ویژه کودکان و نوجوانان در حوزه ستایشگری به صورت کشوری در شبکه قرآن و معارف سیما ویژه ولادت خوانی و مرثیهخوانی برگزار خواهد شد.
استقبال مردم از پخش مسابقات مداحی در تلویزیون
مدیر گروه اطلاعرسانی شبکه قرآن سیما نیز در این مراسم اظهارداشت: برگزاری مسابقه مداحی یکی از اهداف شبکه قرآن سیما بود که با تعامل صورت گرفته با مسئولان برگزاری مسابقات نوگلان حسینی این هدف در این شبکه اجرایی شد و مورد استقبال مردم قرار گرفت.
محسن رنگینی با بیان اینکه این برنامه مورد رضایت بینندگان واقع شد، افزود: برخورداری از نکات آموزشی برای مداحی نوجوانان از جمله مولفههای مثبت این برنامه بود که بنا داریم با جبران کاستیها روند برگزاری این مسابقات را در شبکه ادامه دهیم.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از هیاتهای بزرگ کشور و مسئولان برگزاری کلاسهای مداحی با ارسال پیامهایی از پخش این مسابقات تقدیر و حمایت کردند و برای برگزاری دورههای بعدی اعلام آمادگی برای همکاری داشتند.
مداحی شهروز حبیبی برای امام رضا(ع) از دیگر بخشهای این برنامه بود.
غلامرضا سازگار پیرغلام اهل بیت(ع)، سیدعلی سادات رضوی مداح اهل بیت(ع)، عباس باستانی رئیس سازمان دانش آموزی شهر تهران و جمعی دیگر از مسئولان نیز در اختتامیه سیزدهمین آیین تجلیل از نوگلان حسینی حضور داشتند.