محمد عباسی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: سال گذشته ۲۷۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان ری به کشت کلزا اختصاص یافت و میانگین تولید این محصول نیز حدود ۲ تا سه تن در هر هکتار بود.
وی با بیان اینکه طی سال زراعی گذشته ۷۰۰ تن کلزا در شهرستان ری تولید شد افزود: تولید کلزا طی سال زراعی ۹۷ با همت کشاورزان و حمایتهای جهاد کشاورزی حدود ۳۵ درصد نسبت به سال زراعی ۹۶ افزایش داشت.
عباسی اضافه کرد: جهاد کشاورزی تمامی تولیدات کلزای کشاورزان در تیرماه را با قیمت مصوب ۳۴ هزار و ۳۰ ریال خریده و امسال نیز پیش بینی شده است قیمت مصوب این محصول استراتژیک در حدود ۵۵ هزار ریال از سوی دولت اعلام شود.
وی گفت: کشاورزان در صورت کشت کلزا علاوه بر اینکه تمام نهادههای تولید را از جهاد کشاورزی دریافت میکنند به ازای هر هکتار پنجاه میلیون ریال نیز وام سرمایه در گردش با نرخ سود پایین میگیرند.
عباسی ادامه داد: کشت کلزا به دلیل اینکه جلو واردات دانههای روغنی و خروج ارز را میگیرد جزو سیاستهای اقتصاد مقاومتی است از همین رو جهاد کشاورزی با تامین و تخصیص یارانه، ارائه بذر اصلاح شده، بیمه این محصول و همچنین خرید تضمینی آن تمامی شرایط را برای کشت دانه روغنی کلزا فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه کشت کلزا در شهرستان ری به عنوان کشت دوم انجام میشود اظهارداشت: کشت پاییزه کلزا به دلیل اینکه ریشه آن به صورت عمودی تا عمق ۷۰ سانتیمتری زمین فرو میرود علاوه بر کنترل علفهای هرز باعث افزایش ۲۰ درصدی محصولات در کشت اول نیز میشود.
عباسی یادآور شد: کشت متناوب گندم، ذرت و کلزا به صورت دورهای در مزارع کشاورزی یکی از راهبردهای وزارت جهاد کشاورزی برای بهره وری بهتر از آب و خاک است.
به گزارش ایرنا، شهرستان ری با ۲۹ هزار هکتار زمین کشاورزی سالانه حدود ۸۵۰ هزار تن محصولات کشاورزی و زراعی تولید میکند.
شهرستان ری رتبه اول تولید گندم، ذرت علوفهای، صیفیجات، شیر و رتبه دوم تولید جو و تخم مرغ را در استان تهران دارد.
۳۲۱۸/ ۱۰۰۸