به گزارش ایرنا «میلاد زارعی» روز دوشنبه در نشست خبری نخستین جشنواره مطبوعات، خبرگزاری ها و پایگاه های خبری استان تهران در جمع خبرنگاران گفت: این جشنواره در بخش های مقاله، سرمقاله و یادداشت، عکس (خبری و غیرخبری)، خبر، گزارش (خبری، تحلیلی، تحقیقی)، مصاحبه، تیتر، طراحی و صفحه آرایی، طنز مکتوب، طرح و کاریکاتور برگزار می شود.

موضوعات و محورهای جشنواره
وی خاطر نشان کرد: سعی برآن شده است که موضوعات و محورهای جشنواره بر مبنای نیازهای روز و مسائل موجود در جامعه در زمینه های گوناگون اعم از اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و با نگاهی خاص بر مشکلات و دغدغه های جاری در شهرستان های استان تهران انتخاب شوند.
وی افزود: آسیبهای اجتماعی (طلاق، حاشیه نشینی، اعتیاد، فساد اداری، بیکاری، فقر و …)، نقش فرهنگ کتاب خوانی، هنر دوستی و مدیریت فرهنگ عمومی بر توسعه استان تهران، توسعه حقوق شهروندی، ارتقای سبک زندگی و اعتلای اخلاق مداری از جمله محورهای جشنواره است.
وی، مشکلات زیر ساختی و توسعه مدیریتی روستایی، شهری و حوزه عشایری استان تهران، جایگاه، ویژگی و اهمیت محیط زیست (مراتع، رودخانه ها، بحران آب، زباله، حیوانات بومی و مهاجر)، راهکارهای توسعه سرمایه گذاری و فرهنگ صحیح مدیریت پولی و مالی استان تهران، راهکارهای حل مشکلات و توسعه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، مدیریت مصرف نیرو (گاز، برق، آب و…) و بهره وری و صرفه جویی در مصرف را از دیگر محورهای این دوره از جشنواره عنوان کرد.
زارعی تاکید کرد: تاثیر توسعه فرهنگی مبتنی بر "حجاب و عفاف (خانواده محوری) "، "ایثار و شهادت" و "دین و معنویت" بر توسعه استان تهران، تاثیر هویت، فرهنگ و ادبیّات بومی – محلّی بر وحدت، همگرایی و انسجام ملی در استان تهران، استکبار ستیزی و راهکارهای عملیاتی مقابله با تحریم های ظالمانه بین المللی علیه ایران با راهکارهای بومی در استان تهران، راهکارهای عملیاتی اجرایی شدن سرفصل های بومی و محلی اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی، توسعه پایدار استان تهران (فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی)، اندیشه های والای بیانگذار نظام مقدس جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (س) و بیانات و سیاست گذاری های کلان مقام معظم رهبری (دام ظله) از دیگر محورها و موضوعات جشنواره است.
 به گفته زارعی همه رسانه های دارای مجوز فعالیت از هیئت نظارت بر مطبوعات (نشریات مکتوب، خبرگزاری ها، پایگاه های خبری و رسانه های الکترونیک غیر برخط) که مبدأ فعالیت آنان در استان تهران می باشد، می توانند در این جشنواره شرکت کنند.

شرکت روزنامه نگاران آزاد در جشنواره مجاز است

وی افزود: همچنین روزنامه نگاران شاغل و آزاد استان تهران که در مطبوعات (سراسری، منطقه ای، استانی یا محلی)، نمایندگی نشریات سراسری و یا خبرگزاری ها و همچنین پایگاه های خبری استان تهران فعالیت می کنند و عضویت خود را در سایت خانه مطبوعات به ثبت رسانده و یا فرایند ثبت نام آنان در حال انجام است، می توانند با شرط تمرکز موضوع آثار در استان تهران در جشنواره شرکت کنند.
به گفته زارعی با توجه به اینکه دفتر بسیاری از رسانه های فعال با مجوز سراسری در شهر تهران (شهرستان تهران) واقع شده است، تنها آثاری از این رسانه ها امکان تایید برای داوری دارند که به مشکلات بومی و محلی استان تهران پرداخته باشند.  
وی ادامه داد: در صورتی که طبق نظر هیات داوران اثر ارسال شده موضوعات ملی و سراسری داشته باشد از فرآیند داوری حذف خواهد شد.
دبیر نخستین جشنواره مطبوعات استان تهران ادامه داد: آثار ارسالی به جشنواره می بایست از تاریخ یکم فروردین ۱۳۹۸ تا یکم خرداد ۹۸ در رسانه های دارای مجوز فعالیت از هیئت نظارت بر مطبوعات (نشریات مکتوب، خبرگزاری ها، پایگاه های خبری و رسانه های الکترونیک غیر برخط) که مبدأ فعالیت آنان در استان تهران می باشد، منتشر و چاپ شده باشد.

رسانه های لغو مجوز شده اجازه شرکت ندارند 
وی یادآور شد: رسانه های لغو مجوز شده، فاقد مجوز و همچنین بولتن های داخلی ادارات، امکان شرکت در جشنواره را ندارند.
زارعی در ادامه اظهار داشت: شرکت‌کنندگان می‌توانند علاوه بر شرکت در بخش حرفه ای جشنواره، در دو بخش دیگر در هر رشته حداکثر با دو اثر در جشنواره شرکت کنند.
وی عنوان کرد: برگزیدگان جشنواره ملزم به ارائه اصل اثر منتشر شده به دبیرخانه جشنواره هستند و آثار فاقد نام نویسنده یا با نام مستعار، و آثار غیرمرتبط با حوزه جغرافیایی جشنواره، پذیرفته نمی‌شود.
وی ادامه داد: آثار منتشر شده در صفحات استانی خبرگزاری ها یا ضمایم استانی یا شهرستانی نشریات سراسری، در صورتی که در زمان های فعالیت و یا فراخوان دارای پروانه نمایندگی باشند، مجاز به شرکت در جشنواره هستند.
به گفته وی در رشته های خبر، تیتر، طراحی و صفحه‌آرایی که بعضاً فاقد نام هستند، تأییدیه مدیر مسئول نشریه برای نام صاحب اثر ضروری است و آثار فاقد نام نویسنده و یا دارای نام نویسنده مستعار باید به تأیید مدیر مسئول رسانه رسیده باشد.
دبیر جشنواره خاطر نشان کرد: همچنین آثار منتشره در نشریات یا پایگاه‌های خبری که دفتر مرکزی آنها در استان تهران واقع نیست و همچنین پایگاه‌های خبری که در زمان انتشار اثر، فاقد مجوز بوده‌اند، حق شرکت در جشنواره را ندارند و آثار می بایست دارای شناسنامه، لوگوی رسانه، تاریخ انتشار و شماره مسلسل رسانه باشد.

مراحل داوری جشنواره
دبیر جشنواره مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پایگاه‌های خبری استان تهران با بیان اینکه رسیدگی به آثار یک مرحله ای و توسط هیأت داوران جشنواره خواهد بود و هیات داوران، دبیر و اعضای دبیر خانه امکان ارسال اثر به جشنواره را ندارند و قاعده داوری بدین ترتیب خواهد بودکه برای رد یا تأیید هر اثر، نظر اکثریت قاطع هیأت داوران تعیین کننده خواهد بود.
وی با بیان اینکه تعداد اعضای شرکت کنندگان در بخش های مختلف جشنواره، رتبه بندی خواهند شد، عنوان کرد: در رشته های مختلف بالای ۱۵ نفر شرکت کننده، نفرات اول، دوم وسوم انتخاب خواهد شد، ما بین ۱۰ تا ۱۵ نفر شرکت کننده نفرات اول و دوم انتخاب می شود، بین ۵ تا ۱۰ نفر شرکت کننده فقط یک نفر و کمتر از ۵ نفر شرکت کننده در بخش های دیگر ادغام یا حذف می شود.

نحوه ارسال اثر
به گفته دبیر جشنواره، آثار صرفاً از طریق سایت جشنواره به نشانی Pressfestival.ir پذیرش می‌شود.
وی تاکید کرد که دبیرخانه جشنواره از پذیرش غیرالکترونیکی آثار معذور است.
زارعی ادامه داد: مهلت ارسال اثر ۹ مرداد ماه است و پس از این تاریخ سایت بسته خواهد شد و آثار جهت بررسی در اختیار داوران قرار خواهد گرفت.
به گفته وی اختتامیه جشنواره نیز ۵ شهریور ماه جاری برگزار خواهد شد.

۳۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسیده است
«مهرشادکاظمی» معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران در این نشست میزان آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره تا امروز را ۳۰۰ اثر دانست و گفت:‌این آمار در روزهای پایانی جشنواره بیشتر می شود.

وی با اشاره به وضعیت نشریات در این استان اظهار داشت:‌به جز شهر تهران در ۱۵ شهرستان استان تهران، ۹۶ نشریه شامل روزنامه، ‌ سالنامه، هفته نامه، ‌دو هفته نامه و ... منتشر می شود.
کاظمی ادامه داد:‌ در سال گذشته ۲۸ نشریه، ‌ ۱۰ هفته نامه، ‌ ۸ ماهنامه، ‌۶ دو هفته نامه و ۳ پایگاه خبری در استان تهران مجوز فعالیت دریافت کردند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران همچنین عنوان کرد:‌ در سال گذشته ۱۰۸ دفتر نمایندگی مطبوعات در استان تهران فعال بود که اکنون این آمار به ۱۵۸ دفتر رسیده است.

وی با اشاره به برگزاری جشنواره مطبوعات، ‌خبرگزاری ها و پایگاههای خبری استان تهران، اظهار داشت:‌ سال گذشته نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها برگزار شد و امسال نمایشگاه و جشنواره همزمان برگزار می شود.  

تهرام/۷۲۴۴//۱۳۴۸

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.