به گفته مدیرعامل بنیاد برکت، در سال جاری ۳۰ هزار طرح اشتغالزایی در ۲۵ استان، ۱۵۵ شهرستان و ۶ هزار روستا اجرا می شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا ، سعید جعفری که صبح امروز -یکشنبه 9تیرماه- در مراسم افتتاح دومین دوره آموزشی تسهیل گران اقتصادی و اجتماعی که صبح امروز -یکشنبه 9 تیرماه - در مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی صحبت می‌کرد، با اعلام این خبر افزود: به رغم حضور موثر در جامعه جهانی، در حوزه اقتصاد، اشتغال و رفاه عمومی، اقتدار نداریم و دچار مشکل هستیم و سالانه طبق آمار ۵ میلیون جوان تحصیلکرده وارد بازار کار می شوند.

جعفری با اشاره به اینکه هنوز پس از سال‌ها شاهد فقر و محرومیت در کشور هستیم، گفت: فاصله طبقاتی، عدم توزیع عادلانه فرصت ها، امکانات و درآمدها و … از جمله مشکلاتی است که با آن مواجهیم و تک تک ما به عنوان آحاد جامعه با مشکلات اقتصادی مواجه هستیم و این موضوع را به صورت روزانه و ثانیه ای لمس می کنیم و خانواده ای نیست که در آن فرد بیکار  یا کسی که شغل‌ اش را از دست داده ، نباشد.

جعفری با تأکید بر اینکه هدف ما در بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) توسعه روستایی، اشتغال و ارتقای سطح معیشت در روستاها و مناطق محروم است، گفت: با روش‌های کنونی که بیشتر به گذشته نگاه می‌کند، بعید می‌دانم بتوانیم به نقطه مطلوب برسیم.

وی گفت: اگر دانش فعلی را درست به کار ببریم و مناسب با شرایط اقدام کنیم، قطعاً نتیجه مطلوبی ایجاد خواهد شد.

وی افزود: سال گذشته با آموزش ۲۰۰ تسهیل گر در ۱۵ استان و ۸۰ شهرستان ۱۰ هزار طرح اشتغال زایی را با بیش از ۲۸ هزار اشتغال انجام دادیم. امسال نیز ۳۰ هزار طرح اشتغالزایی در ۲۵ استان، ۱۵۵ شهرستان و ۶ هزار روستا اجرایی می شود که دوره آموزشی تسهیل گری برای ۲۱۰ نفر برنامه ریزی شده است.

اختصاص 1/5 میلیارد دلار  برای اشتغال روستایی

سخنران بعدی این مراسم محمد امید ، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری بود.

وی با اشاره به رویکرد  خوب بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در اشتغالزایی مناطق محروم و روستایی گفت : بنیاد برکت در ساخت ۱۰۰۰ مدرسه، به زیرساخت‌های روستایی، بهداشت روستاها، راه و آب و برق، توجه اساسی داشته است و در حال حاضر ۸۵ درصد روستاها از گاز برخوردار هستند.

وی افزود: اگرچه دولتمردان ما در این سال ها  در عرصه خدمت به روستاییان، کارهای بزرگی انجام داده‌اند  اما با تمام این تلاش‌ها، شاهد کاهش جمعیت روستاها هستیم؛ به طوری که جمعیت در گذشته ۶۵ درصد روستایی و ۳۵ درصد شهری بوده اما امروز به ۲۶ درصد در مناطق روستایی و ۷۴ درصد مناطق شهری رسیده است.

وی با اشاره به اینکه جمعیت روستایی تغییری نکرده و همچنان ۲۱ میلیون نفر است، گفت: این نشان می‌دهد که نتوانسته‌ایم ظرفیت‌های جدیدی در روستاها ایجاد کنیم.

امید از نگاه ویژه دولت به روستاها خبر داد و افزود: بر این اساس، یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی در نظر گرفته شده که با اعتبار بانک‌ها، حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان می‌شود که عملیات اجرایی آن از سال گذشته آغاز شده است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری تصریح کرد: تاکنون بر اساس آمارهای موجود، ۱۵۰ هزار فرصت شغلی در روستاها ایجاد شده و توانسته‌ایم بار بیکاری روستایی را کاهش دهیم.

وی گفت: بر اساس بررسی‌هایی که انجام شده، طرح‌های اشتغالزایی نیازمند نظارت‌های دقیق و مداوم هستند که اگر این موضوع نیز در نظر گرفته شود، آسیب‌پذیری آن کم می‌شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.