به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از معاونت ارتباطات شورای اسلامی شهر تهران، «سید آرش حسینی میلانی» در نامه ای خطاب به «علی محمد مختاری» درخصوص ضرورت حفظ و صیانت از گیاهان بومی در فضای سبز بوستان ها، نوشت: طبق بررسی ها و گزارشات واصله، برخی پیمانکاران فضای سبز در حال ریشه کن کردن و یا حذف گیاهان بومی هستند؛ با توجه به اینکه حفظ ذخایر ژنتیکی بومی از اهمیت ویژه برخودار است، لازم است توجه به گیاهان بومی و جایگزینی گیاهان آب بر با گیاهان بومی و مقاوم در برابر کم آبی در اولویت آن سازمان قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، گیاهان علفی و فصلی از جمله گونه های پایا، پیازی، درختان بید و گردو، تبریزی و زبان گنجشک و چنار وانواع سوزنی برگان و گونه هایی مانند ماگنولیا ، گل یخ، برگ بو، پیچ اناری ، شاه پسند و نخل پنجه ای از جمله گیاهان بومی تهران محسوب می شوند.
وی همچنین ادامه داد: بسیاری از گیاهان خودرو در فضاهای آزاد رشد کردند و به شهر زیبایی و طراوت کم نظیری دادند که با هیچ هزینه ای قابل ایجاد نیست و باید به این گیاهان فرصت داد تا با ریزش دانه های خود ذخیره بذری گونه های بومی را تقویت کنند.
میلانی تاکید کرد: این گیاهان خود رو باعث تکثیر و ایجاد تنوع در فون حشرات می شوند و تقویت فون بومی حشرات نیز باعث می شود که گونه های مهاجم مانند سفید بالک ها و یا شته ها نتوانند در شهر گسترش یابند.
وی افزود: شایسته است طی بخشنامه ای به کلیه مناطق اعلام شود که ریشه کن کردن گیاهان خود رو در فضای سبز به غیر از استثنائات مورد تایید کمیته فنی آن سازمان، ممنوع می باشد.
عضو شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: همچنین از آنجایی که خشک شدن گیاهان یکساله و آتش سوزی آنها در ماه های تابستان می تواند چالشی برای فضای سبز باشد، پیمانکاران به جای آنکه انرژی خود را صرف ریشه کن کردن گیاهان سبز کنند، به صورت سازماندهی شده و ایجاد گشت های فنی، برای مقابله با آتش سوزی های احتمالی خود را آماده کنند.
میلانی ادامه داد: با توجه به مفاد برنامه سوم توسعه شهر تهران و مطالعات در دست اقدام طرح جامع فضای سبز، ضرورت دارد تیم های اجرایی در این خصوص تعیین و مناطق 22 گانه نیز فعال شوند.
رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: لازم است در خصوص استفاده از گونه های بومی در شهر تهران برنامه عملیاتی سال 98 تهیه و حداکثر ظرف یک ماه به این کمیته ارسال شود.
به گزارش ایرنا؛ «حجت نظری» عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران هم روز یکشنبه در یکصد و سی و نهمین جلسه شورای شهر تهران گفته بود: بیش از 350 نوع گونه گیاهی خودرو و بومی در پارک پردیسان شناسایی شده است که بتازگی برخی از عوامل فضای سبز، اقدام به تخریب بخش‌هایی از این پوشش گیاهی «ارزشمند» کرده‌اند.
تهرام/7244//6139
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.