به گزارش ایرنا، واژه «چهارشنبه‌سوری» از دو واژه چهارشنبه که نام یکی از روزهای هفته ‌است و سوری که به معنی سرخ است ساخته شده ‌است.
آتش بزرگی تا صبح زود و برآمدن خورشید روشن نگه داشته می‌شود که این آتش معمولا در بعد از ظهر زمانی که مردم آتش روشن می‌کنند و از آن می‌پرند آغاز می‌شود و در زمان پریدن می‌خوانند: «زردی من از تو، سرخی تو از من».
در واقع این جمله نشانگر یک تطهیر و پاک‌سازی است که واژه «سوری» به معنی «سرخ» به آن اشاره دارد. به بیان دیگر شما خواهان آن هستید که آتش تمام رنگ پریدگی و زردی، بیماری و مشکلات شما را بگیرد و بجای آن سرخی و گرمی و نیرو به شما بدهد.
چهارشنبه‌ سوری جشنی نیست که وابسته به دین افراد باشد و در میان پارسیان یهودی و مسلمان‏، ارمنی‏ها، ترک‏ها، کردها و زرتشتی‏ها رواج دارد.
هر ساله در آخرین شب چهارشنبه سال خانواده‌ها گرد هم آمده و با درست کردن آتش، جشن و شادی برپا می کردند.
متاسفانه در سال های آخرین این رسم و سنت کهن و شادی برانگیز به دردسر و مشکل تبدیل شده و عده ای افراد سودجو برای کسب منفعت و درآمد بیشتر به درست کردن نارنجک ها، ترقه و وسایل خطرناک می پردازند که این گونه وسایل هم برای فرد استفاده کننده و هم برای سایر افراد خطرآفرین و حادثه ساز است.
مسئول ستاد مدیریت بحران شهرستان ری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تمهیدات آئین چهارشنبه سوری از سوی فرمانداری دیده شده تا شاهد خطرات و حوادث کمتری نسبت به سال های گذشته باشیم.
داود تورانی یادآور شد: از شهرداران و بخشداران و دهیاری‌ها خواسته شده تا مکان های شادی را برای مردم فراهم کنند که مردم تمامی شادی های خود را در این مکان ها داشته باشند.
وی با بیان اینکه فرهنگ سازی نقش موثری در کاهش حوادث چهارشنبه سوری دارد، افزود: والدین کودکان را از خطرات محفوظ نگه داشته و اجازه استفاده از مواد خطرساز و پرحادثه را به آنها ندهند.
تورانی عنوان کرد: جوانان برای یک لحظه شادی، جان خود و دیگران را به مخاطره نیندازند زیرا این گونه رفتار نه تنها برای خود فرد بلکه برای افرد بی شماری خطرناک است.
وی گفت: خطرات ناگوار و جبران ناپذیری که در شب چهارشنبه آخر سال رخ می دهد موجب یک عمر پشیمانی و گرفتاری می شود.
مسئول اورژانس جنوب پایتخت به خبرنگار ایرنا گفت: تماس با مواد منفجره و محترقه به هر شکل و همچنین برخورد با ترکش، مواد انفجاری، صوتی و شیمیایی خسارت های زیادی را در پی دارد.
روح اله غلامی ادامه داد: سوختگی و شکستگی های متعدد و صدمه به بینایی، قطع عضو و مشکلات شنوایی از جمله آثار زیانبار استفاده از مواد خطرناک و محترقه در مراسم چهارشنبه سوری به شمار می رود.
وی با بیان اینکه اکیپ‌های اورژانس در شهرری از روز صبح سه شنبه تا پایان آیین چهارشنبه سوری در آماده باش کامل به سر می‌برند، افزود: افراد به ویژه جوانان به خاطر لحظه‌ای هیجان و نشاط و شادی دقیقه جان خود و دیگران را به مخاطره نیندازند.
مسئول اورژانس جنوب پایتخت عنوان کرد: خانواده ها در چهارشنبه سوری از ترددهای غیرضروری خودداری و خریدهای شب عید را به زمان دیگر موکول کنند و از حضور در بازارها و میادین خرید در شب چهارشنبه آخر سال پرهیز کنند.
وی گفت: وقوع اتفاق در شب چهارشنبه آخر سال موجب می شود تا فرد علاوه بر بروز مشکلات جسمی ناشی از سوختگی، سال پر از درد و رنج را برای خود و خانواده اش داشته باشد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران گفت: شهروندان به منظور روان سازی معابر و خیابان‌ها از برگزاری جشن و برافروختن آتش در خیابان‌های اصلی خودداری کرده و اجازه دهند جشن برای همه بدون خطر و با شادی انجام شود.
سید جلال ملکی افزود: گاهی مواد محترقه تحت عنوان استاندارد به فروش می رسد که این نوع مواد هم عوارض و پیامدهای خود را به همراه داشته و هرگز مواد محترقه استاندار وجود ندارد.
وی یادآور شد: چهارشنبه سوری سنت پسندیده و قدیمی است اما نباید با رفتارهای خطرناک عجین و باعث وقوع حوادث جبران ناپذیری شود.
سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران افزود: شهروندان اگر قصد دارند در مراسم چهارشنبه‌سوری شرکت کنند با رعایت نکات ایمنی شبی آرام و شاد را برای خود و دیگران رقم بزنند.
وی با تاکید بر اینکه شهروندان در امداد رسانی نیروهای آتش نشانی به حادثه دیدگان همراهی و همکاری داشته باشند، گفت: ازدحام در خیابان های اصلی موجب ترافیک کاذب و مسدود شدن معابر می شود و امداد رسانی را با مشکل مواجه می کند.
1970//1348
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.