متخصص زنان و زایمان با اشاره به دلایل بیاختیاری ادراری در زنان گفت: مثانه نورولوژیک زمانی ایجاد میشود که فرد نتواند ادرار خود را نگه دارد و همه بیاختیاریهای ادراری نشانه مثانه عصبی نیست.
به گزارش ایلنا، دکتر بهرام معظمی در دومین کنگره بینالمللی نورویورولوژی ایران اظهار داشت: مثانه عصبی یا نورولوژیک بیماری است که بسیاری از افراد را در جوامع مختلف درگیر میکند و در واقع بیماران مبتلا به دیابت، MS ، پارکینسون و ... از جمله افرادی هستند که ممکن است گرفتار این مشکل باشند.
وی بیان داشت: افراد مبتلا به مثانه نورولوژی دچار بیاختیاریهای ادرار و یا عدم دفع ادرار هستند که این مسئله آسیبهای فراوانی را در آنها به همراه دارد بنابر این شناخت به موقع بیماری و درمان آن بسیار حائز اهمیت است.
این متخصص زنان و زایمان با اشاره به اینکه در سالهای گذشته متخصصان زنان و حتی نورولوژیستها با موضوع مثانه نورولوژیک آشنایی نداشتند، گفت: نورویورولوژی رشته جدید و نوپا بوده که بسیاری از رشتههای پزشکی از جمله زنان و زایمان و نورولوژیستها با آن در ارتباط هستند.
معظمی بیان داشت: امسال برای دومین سال متوالی کنگره بینالمللی نورویورولوژی در بیمارستان پارس تهران برگزار میشود و این مسئله مؤید توانمندیهای این بیمارستان به شمار میرود چرا که برگزاری چنین کنگرههای مشابهی حتی برای دانشگاههای علوم پزشکی نیز مشکل است و امسال بیش از 10 دانشمند خارجی و صاحبنظر در حوزه نورویولوژی در این کنگره شرکت میکنند.
رئیس بیمارستان پارس خاطرنشان کرد: زایمانهای متعدد، بالا رفتن سن و کاهش هورمونهایی مثل استروژن و پروژسترون میتواند سبب اختلال مثانه و در واقع بیاختیاری ادراری در زنان شود.
وی گفت: در ایران آمار دقیقی در مورد بیاختیاری ادراری در زنان نداریم ولی در انگلیس 40 درصد زنان بالای 45 سال گرفتار اختلالات ادراری هستند که این مشکل بیاختیاری در اثر استرس و فشار همچون خندیدن، پریدن، سرفه و عطسه بروز مییابد.
معظمیگفت: مثانه نورولوژیک زمانی ایجاد میشود که فرد نتواند ادرار خود را نگه دارد و همه بیاختیاریهای ادراری نشانه مثانه عصبی نیست که برخی از عوامل ناشناخته و کاهش هورمونهایی در زنان و بیماریهای زمینهای از علل ابتلا به مثانه عصبی است که در بیمارستان پارس امکانات تشخیصی دقیقی در این زمینه وجود دارد.