جواد شایان خواه روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا توضیح داد: این دو عضو خانواده از قسمت دست ، پاها و کمر بشدت جراحت برداشتند و به منظور اقدامات درمانی و واکسیناسیون علیه بیماری هاری به بیمارستان اعزام شدند.
وی زمان وقوع این رویداد و اطلاع به دامپزشکی را دیروز(چهارشنبه) اعلام و بیان کرد: پس از کسب اطلاع از این رویداد تیم دامپزشکی در محل حاضر و با توجه به مشکوک شدن به بیماری هاری، نمونه برداری انجام شد.
به گفته وی نمونه مذکور برای تشخیص قطعی بیماری هاری از مغز سگ گرفته و به مراکز تشخیص ارسال می شود.
شایان خواه اظهارداشت: با تزریق داروی بیهوشی و ایجاد مرگ بی درد نمونه لازم اخذ و سپس به روش بهداشتی معدوم سازی سگ انجام خواهد شد.
رئیس دامپزشکی فیروزکوه گفت: با توجه به احتمال بروز این بیماری در منطقه، اقدامات پیشگیرانه به اداره حفاظت محیط زیست و شبکه بهداشت و درمان شهرستان ابلاغ و واکسیناسیون سگ های مناطق حبله رود بخش مرکزی توسط تیم های دامپزشکی باهدف ایجاد کمربند حفاظتی و منطقه امن آغاز شد.
به گفته وی در طرح واکسیناسیون لار سال 97 بیش از 750 قلاده سگ شهرستان اعم از سگ های روستایی و خانگی علیه بیماری هاری واکسینه شده اند.
به گزارش ایرنا در مهرماه سال گذشته نیز یک مورد هاری در قلاده ای سگ خانگی روستای طارس مثبت اعلام شده بود.
به گفته رئیس دامپزشکی فیروزکوه، مهمترین راه انتقال بیماری هاری گزش توسط حیوان هار است که دوره نهفتگی بیماری هاری در سگ و گربه به طور معمول دو تا سه هفته و گاهی نیز چند ماه است.
این مقام مسئول توصیه کرد: شهروندان هرنوع گزش از سوی حیوانات بویژه گربه و سگ را بلافاصله به شبکه بهداشت و درمان اطلاع دهند و برای اقدامات درمانی و پیشگیرانه به مراکز درمانی مراجعه کنند.
هاری بیماری عفونی و مشترک بین انسان و دام به شمار می رود که کشنده و ویروسی است و به شکل های هاری خشمگین 'تحریکی' یا هاری خاموش 'فلجی' ظاهر می شود.
شهرستان فیروزکوه با جمعیتی افزون بر 34 هزار نفر دارای دو بخش مرکزی و ارجمند در 120 کیلومتری شمال شرقی پایتخت واقع شده است.
تهرام/9897/ 1008
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.