این مرد تلاش می کند هیبت و جایگاه پاکستان را به عنوان یک قدرت اسلامی بزرگ و دارای شخصیت مستقل بازگرداند و اولین اقدامی که در این زمینه اتخاذ کرد مخالفتش با تحریم های آمریکا علیه ایران است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، «عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در تحلیلی روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم به جدیدترین تحولات پاکستان در سایه به قدرت رسیدن عمران پرداخت و نوشت: ایالات متحده آمریکا و کشورهای غربی به طور کلی اوضاع پاکستان را به شدت دنبال می کنند به ویژه پس از آن که آقای «عمران خان» بازیکن سابق کریکت به پست نخست وزیری به جای «نواز شریف» فاسد که پشت میله های زندان به سر می برد، رسید زیرا این مرد یعنی عمران خان از فقرا جانبداری می کند؛ فقرایی که در پاکستان اکثریت را شکل می دهند، مبارزه با فساد را در اولویت قرار داده و فعالیت نهادهای مختلف کشور را از سر گرفته است همچنینخودکفایی و پایان وابستگی به آمریکا را در رأس اولویت های خود قرار داده است.
عطوان نوشت: آقای خان از خودش شروع کرد و می خواست الگویی متفاوت در سبک و سیاق سیاسی و شخصی ارائه کند زمانی که بلافاصله پس از ادای سوگند قانونی به عنوان نخست وزیر جدید کشور اعلام کرد که از کاخ مجلل اختصاص یافته برای او چشم پوشی می کند و آن را تبدیل به موزه می کند و از ارتش خدمتکاران که 524 خدمتکار هستند چشم پوشی کرده و از آن ها فقط دو خدمتکار زن را نگه می دارد و نیز در خانه ای متشکل از سه اتاق خواب زندگی خواهد کرد و ناوگان خودروهای ضد گلوله اختصاص یافته برای خود را نیز می فروشد.
تحلیلگر عرب در ادامه نوشت: دیدگاه رهبر جدید پاکستان بر حفظ اموال عمومی، در پیش گرفتن سیاست ریاضت اقتصادی، تشکیل دوباره هویت پاکستان از طریق برقراری نظام اسلامی با حمایت اجتماعی تمرکز دارد که فقر را کاهش داده و بدهی های عمومی که از دو نخست وزیر فاسد سابق به ارث برده بود را کاهش دهد.
عطوان همچنین نوشت: تکیه بر خود و تشویق ارزش های کار و تحریک به سرمایه گذاری داخلی و نیز فعال کردن سیستم مالیات و تحت پیگرد قرار دادن کسانی که از آن فرار می کنند به ویژه ثروتمندان خلاصه بلندپروازی های اساسی نخست وزیر جدید است.
نویسنده عرب در این تحلیل نوشت:مهمترین چیزی که وی ارائه کرد این است که به دنبال پایان وابستگی به آمریکا است. سیاست وابستگی به آمریکا باعث شده است که پاکستان تبدیل به ابزار و سر نیزه در همه جنگ های آمریکا در منطقه، افغانستان،عراق و هند به طور خاص تبدیل شود.
وی نوشت: آقای خان را شخصا می شناسم آن زمان که در دانشگاه«آکسفورد» اقتصاد می خواند و وارد فعالیت های سیاسی شد. می دانم که وی حامی سرسخت مسائل اسلامی و به طور خاص مساله فلسطین است و «جمیمیه» همسر نخست اش در این گونه فعالیت ها شرکت کرد و از بارزترین مخالفان جنگ علیه عراق و از مخالفان جنگ های اسرائیل در نوار غزه و جنوب لبنان بود و این زن که دختر یک میلیونر است برای زندگی مشترک و ساده در پاکستان به این کشور منتقل شد زیرا عمران خان به پاکستان برگشت تا فعالیت سیاسی خود را انجام دهد.
این نویسنده عرب نوشت: این مرد تلاش می کند هیبت و جایگاه پاکستان را به عنوان یک قدرت اسلامی بزرگ و دارای شخصیت مستقل بازگرداند و اولین اقدامی که در این زمینه اتخاذ کرد مخالفتش با تحریم های آمریکا علیه ایران و قرار دادن تهران در کنار ریاض به عنوان نخستین پایتخت اسلامی است که می خواهد پس از به قدرت رسیدن به آن سفر کند؛ گویی می خواهد به این دو کشور پیامی با این محتوا بدهد که وی طایفه گرا نیست و از اسلام فرا طایفه ای طرفداری می کند.
عبدالباری عطوان در ادامه نوشت: ای کاش رهبران عرب ما که نه بر سر جایگاه کشورهای شان و تصمیم های مستقل و پایان همه گونه وابستگی به آمریکا بلکه بر سر ریخت و پاش و کاخ ها و کشتی های مجلل تفریحی و ناوگان های هواپیماهای تفریحی مجلل رقابت می کنند از آقای خان و سبک و اهدافش برای به پا خاستن کشورش و قرار دادن فقرای له شده در صدر اولویت هایش یاد بگیرند.
عطوان همچنین نوشت:در اوایل دهه نود قرن گذشته به همراه «یاسر عرفات» رهبر فقید فلسطین به هند سفر کردم و طی این سفر عرفات تصمیم گرفت برای پاسخ به لطف با «راجیو گاندی» نخست وزیر اسبق هند در منزلش در حومه نیودهلی پایتخت هند دیدار کند. وقتی به آن جا رفتیم سادگی این منزل و صاحبش و اثاثیه ساده اتاق هایش مرا به دهشت واداشت؛ نه کاخ مرفه دیدیم و نه گله ای از محافظان پیرامونش و نه ارتشی از خدم و حشم در راهروهای این خانه دیدیم و نه حتی تابلوهای زینتی به ارزش صدها میلیون دلار دیوارهایش را تزئین می کردند.
این نویسنده عرب در ادامه نوشت: عمران خان در پاکستان و «مهاتیر محمد» در مالزی به حکومت رسیده و «عبدالرزاق» و شریف همپیمانان حاکمان عرب به اتهام فساد و سرقت اموال عمومی پشت میله های زندان هستند. این اتفاقی نیست بلکه این یک واقعیت است.ما به عنوان عرب نه فقط سمبل فساد هستیم بلکه در فاسد کردن دیگران و هدر دادن ثروت های این امت به گونه که به آن آسیب بزند و چهره اش را در همه جهان تخریب کند، مهارت داریم.
عبدالباری عطوان در پایان نوشت: از شما خواهش می کنم که رفتار با پاکستانی ها و هندی ها و دیگر ملیت ها را تغییر دهید و دیگر از بالا به پایین به آنها نگاه نکنید و تحقیر آنها را از امروز به بعد متوقف کنید. اینها هویت های ملی ایجاد کرده اند که قائم بر استقلال و احترام است و به قدرت بازدارندگی هسته ای دست یافتند و سمبل های فساد در کشورهای شان را سرنگون کردند. اگر هم حالت فروپاشی کنونی عرب ها ادامه پیدا کند و البته هیچ نشانه ای هم وجود ندارد که برعکس آن را بگوید، آن وقت در آینده نزدیک خواهیم دید که آنها(پاکستانی ها و هندی ها) ارباب می شوند و ما خدمتکار...حالا آیا یکی از رهبران عرب وجود دارد که اینها را بشنود و بخواند؟ خواهیم دید.