دیدار سنگاپور بالاخره برگزار شد. آیا دیدار کیم - ترامپ یک موفقیت بزرگ محسوب می شود یا یک شکست عظیم؟
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه واشنگتن پست در گزارشی نوشت: بالاخره دیدار سنگاپور واقعا اتفاق افتاد و رئیس جمهور ترامپ و «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی در روز سه شنبه صبح با یکدیگر ملاقات کردند و برای اولین بار یک رهبر آمریکایی رو در رو با یک عضو سلسله کیم دیدار کرد. اگرچه جلسه آنها کوتاه بود و تعهداتی که آنها را بیان کردند، مبهم بود، اما هیچ تردیدی وجود ندارد که این رویداد تاریخ ساز شده است.
اما آیا نشست ترامپ - کیم به عنوان سرآغاز یک عصر جدید و مثبت در روابط بین کره شمالی و آمریکا دیده می شود؟ یا این فقط یک جرقه دیگر در کنار اقدامات رئیس جمهوری است که سیاست های خشن خارجی او، اخیرا توسط یک مقام کاخ سفید این گونه توجیه شده بود: «ما آمریکایی هستیم.»
در حال حاضر، دیدار در سنگاپور به نظر می رسد یک آزمون رورشاخ (یک آزمون روانشناختی برای بررسی استرس ها و شناخت از شخصیت افراد) بوده باشد. در میان جمعیت کره ای هایی که به این دیدار می نگریستند، حکم صادره به شدت منفی به نظر می رسد. «آندری لانکوف» استاد دانشگاه «کوکیمین» در سئول و کارشناس معتبر مسائل کره شمالی، یکی از سخت ترین عقاید را ارائه کرد: «ما انتظار داشتیم که این دیدار ناموفق باشد، اما ناموفق تر از چیزی بود که هرکسی انتظارش را داشت. بیانیه [پس از دیدار] تقریبا بی معنی بود.»
«کلی مگسامن» از مرکز پیشرفت آمریکا در توییتر نوشت: «همه اینها از بین می رود.» «بروس کلینگنر» تحلیلگر سابق سیا که در حال حاضر کارشناس ارشد مسائل کره شمالی در بنیاد محافظه کار «هریتیج» است، عدم ارائه جزئیات جدید در این توافقنامه را «بسیار ناامید کننده» توصیف کرد؛ همان گونه که «رابرت گالوچی» که یک طرف مذاکره کننده پیشین با پیونگ یانگ بود، به آن اشاره کرد. گالوچی در یک مقاله برای سایت خبری کره ای «38 شمال» نوشت: «بدبینی یا حداقل شک و تردید، در حال حاضر کاملا نابجا نخواهد بود.»
اما برخی نگرش های امیدوار کننده ای هم وجود داشت. «ویکتور چا» استاد دانشگاه جورج تاون که چند ماه پیش از تهدید نظامی علیه کره شمالی به خشم آمده بود، در نیویورک تایمز نوعی نگرش خوش بینانه ارائه کرد: «در مورد کره شمالی هیچ گاه گزینه های مناسب سیاست وجود ندارد - تنها گزینه هایی بین بد و بدتر وجود دارد.»
«جان دلوری» یکی از شایسته ترین صداهای طرفدار تعامل در محافل کره، در مصاحبه ای با سی ان ان، هدف مذاکرات به منظور خلع سلاح را تقلیل داد و بر روی استقبال کیم از این نشست تمرکز کرد: «من فکر می کنم در اینجا یک داستان دیگر وجود دارد که آمادگی کیم جونگ اون برای عادی سازی روابط کره شمالی با آمریکا و جهان است. ما باید به این موضوع هم توجه داشته باشیم.»
و در کره جنوبی، جایی که «مون جائه این» رئیس جمهور این کشور نقش مهمی در پیشبرد این اجلاس داشته است، وضعیت به نظر خوش بینانه می رسد.
«ای تامی کیم» در مجله نیویورکر نوشت که گرچه ترامپ در کره جنوبی محبوب نیست، اما حرکت به سمت صلح با کره شمالی به طور گسترده ای در این کشور پشتیبانی می شود. کیم نوشت: «من هنوز هیچ فرد کره ای را ندیده ام که مایل نباشد به چشم انداز صلح و اتحاد مجدد خوش بینانه نگاه کند.»
البته زمانی که ترامپ اعلام کرد که رزمایش مشترک با کره جنوبی را متوقف می کند و برای خروج نیروهایش از کره جنوبی ابراز تمایل کرد، موجب اضطراب میان محافظه کاران کره جنوبی شد. برخی از تندروها با خشم به این اظهارات پاسخ داده اند و حتی ماهیت اتحاد آمریکا و کره جنوبی در دولت ترامپ را زیر سوال برده اند.
اما این اظهارات ترامپ ممکن است لیبرال هایی مانند مون را که به طور کلی دیدگاه متضادی در مورد اتحاد با آمریکا دارند را متوقف نکند.
اما اوضاع ممکن است تغییر کند. ترامپ ثابت کرده که فردی غیرقابل پیش بینی است و شواهدی وجود دارد که نشان می دهد برخی چیزهایی که او می گوید ممکن است نادرست باشد. رکورد کره شمالی هم در تعهد به اظهاراتش شکننده است. به علاوه، بیانیه ای که ترامپ و کیم امضا کرده اند کوتاه، و پر از ایده های بازیافت شده و قول های خام بود.این بیانیه تنها نوشته هایی بر روی برگه بود، و فاقد هر گونه اقدامات عملی واقعی بود.