محمد بن سلمان پس از پایان سفر خود به آمریکا، اکنون به پاریس سفر کرده است؛ سفری که انتظار می رود همچون دیدار ماه نوامبر، با اختلافات دو کشور بر سر ایران مواجه شود.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، شبکه الجزیره گزارش داد: زمانی که «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه برای مذاکرات برنامه ریزی شده با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در ماه نوامبر به شهر «ریاض» پایتخت عربستان رفت، در جمع تنها به هم لبخند می زدند اما در خفا، مذاکرات جدی بر سر ایران نشان داد که تغییراتی بین دو متحد رخ داده است.

اینکه آیا این اختلاف ها لحظه ای بوده، یا به درازا کشیده شده، امروز یکشنبه که سفر دو روزه بن سلمان به پاریس آغاز می شود، مشخص خواهد شد. این دیدار با تمرکز بر بحران ها در یمن، سوریه، و قطر و همچنین توافق هسته ای صورت می گیرد.

ولیعهد عربستان پس از سفر به انگلیس و آمریکا که قراردادهای بزرگی در آنجا منعقد شد، در پاریس در رویدادهای فرهنگی، جلسات سیاسی و یک انجمن اقتصادی شرکت خواهد کرد. در حالی که یک پروژه بین المللی گردشگری بین دو کشور اعلام می شود، انتظار نمی رود که بن سلمان هیچ معامله بزرگی در این کشور داشته باشد.

مقامات فرانسوی این دیدگاه را رد می کنند که عدم وجود قراردادهای بزرگ نشان دهنده رابطه ضعیف دو کشور است و می گویند که آنها به دنبال یک روش جدید برای کار با بزرگترین صادر کننده نفت جهان هستند که به آغاز کسب و کار چشمگیر جدید، بستگی ندارد.

روابط گرم میان ریاض و «فرانسوا اولاند» سلف ماکرون، به افزایش گسترده تجارت میان دو کشور که مدنظر پاریس بود، منجر نشد.

یک دیپلمات ارشد فرانسوی گفت: «رقابت شدید است، بنابراین ما مجبور بودیم در مدل های روابط خود بازنگری کنیم. در این بازنگری، قراردادهای عمده کمتر مد نظر است و بیشتر به بخش هایی نظیر بهداشتی، آموزشی و گردشگری توجه می شود.»

اما تحلیلگران خاطرنشان می کنند که محمد بن سلمان 32 ساله زمانی بر روابط نزدیک تر با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا تاکید می کند که ماکرون به دنبال بهبود روابط با ایران بوده و متعهد به حفظ توافق هسته ای ایران شده است.

چندین دیپلمات غربی و عربی رایزنی های ماه نوامبر را بسیار جنجالی و تنش آلود توصیف می کنند. به گفته سه مقام رسمی، این نشست تحت تاثیر تهدیدات محمد بن سلمان برای ایجاد اختلال در روابط با فرانسه قرار گرفت. او تهدید کرده بود در صورتی که ماکرون به ابراز تمایل خود برای گفت و گو با ایران به عنوان رقیب منطقه ای ریاض ادامه دهد و منافع تجاری خود را در تهران دنبال کند، روابط خود را با پاریس متوقف خواهد کرد.

به گفته مقامات، در آن دیدار ماکرون موضع فرانسه در جهان به عنوان یک قدرت هسته ای و همچنین عضو دائم شورای امنیت را به محمد بن سلمان یادآوری کرد و همچنین تاکید کرد که فرانسه آزادانه هر تصمیمی را که صلاح بداند، می گیرد.

فروش سلاح

در سال های اخیر، فرانسه با توجه به جایگاهش در مذاکرات هسته ای و شباهت های گسترده سیاسی اش با حکومت های حوزه خلیج فارس در جنگ های خاورمیانه، ارتباط جدیدی با آنها داشت.

با این حال، تمرکز بیش از حد محمد بن سلمان برای مقابله با نفوذ رو به رشد ایران در  خاورمیانه، گاهی اوقات در پاریس به عنوان «تهور» در نظر گرفته می شود.

یک دیپلمات فرانسوی دیگر گفت: «این رابطه می تواند به هر سمتی کشیده شود، اما روشن است که شاهزاده محمد با ترامپ بیش از ماکرون احساس راحتی می کند.»

او می گوید: «در حالیکه ماکرون آرزوهای اصلاحی بن سلمان را به رسمیت می شناسد، اما می بیند که او یک بازیگر غیرقابل اعتماد است و آنچه که او در یمن و قطر انجام می دهد، و بحث ها او در مورد ایران، پتانسیل بنزین ریختن در آتش کنونی منطقه را دارد.»

این دیدار در پی افزایش فشارها بر ماکرون در داخل، از سوی قانونگذاران و گروه های حقوق بشری علیه فروش سلاح های فرانسوی به ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی برای جنگ در یمن صورت می گیرد.

یک نامه خصوصی که از سوی 12 سازمان بین المللی غیر دولتی به ماکرون فرستاده شد، از او خواسته تا فروش سلاح های فرانسوی را متوقف کند و برای برداشتن محاصره بنادر یمن بر بن سلمان فشار بیاورد.

یک مقام رسمی در  دفتر ریاست جمهوری فرانسه گفت: «این روش جدیدی از همکاری با عربستان سعودی است که کمتر به قراردادها متکی است. این همکاری ها نیز مهم، اما متناوب است که در نهایت به یک دیدگاه مشترک تبدیل خواهد شد.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.