اخیرا نیز مساله مسموم شدن جاسوس دو جانبه روسی در انگلیس تبدیل به بحرانی میان این کشور و انگلیس و دیگر کشورهای غربی شده است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران،«ولادیمیر پوتین» در حالی برای چهارمین دوره به عنوان رئیس جمهوری روسیه انتخاب شد که وی در شش سال آینده با چالش های مختلفی روبه رو خواهد بود.

وی تاکنون بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ رئیس جمهوری کشورش بوده است. در فاصله بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ نیز وی عهده دار پست نخست وزیری بود.

به گزارش یورو نیوز، رئیس جمهوری ۶۵ ساله روسیه در چهارمین دوره ریاست جمهوری خود با چند چالش عمده در عرصه داخلی و صحنه بین المللی روبه رو خواهد بود.

ولادیمیر پوتین پس از به دست گرفتن قدرت در سال ۲۰۰۰ وعده داده بود کشورش با گذر از دوره بحران اقتصادی به ثبات مالی و اقتصادی خواهد رسید. هر چند وی موفق شد ثبات اقتصادی و مالی را به کشورش بازگرداند اما روسیه طی سالهای اخیر با مشکلاتی از جمله رکود اقتصادی و تحریم های اقتصادی کشورهای غربی مواجه شد.

یکی دیگر از معضلات روسیه در عرصه اقتصادی گسترش فقر در این کشور است. بنا به آمارها نزدیک به ۲۰ میلیون نفر از شهروندان روسیه در سال ۲۰۱۶ میلادی زیر خط فقر زندگی می کردند.

یکی از مهمترین چالشهای پیش روی ولادیمیر پوتین در شش سال آینده تغییر ترکیب جمعیتی این کشور خواهد بود. سازمان ملل متحد تخمین می زند که جمعیت مسلمان روسیه تا سال ۲۰۳۰ میلادی به ۲۰ میلیون نفر خواهد رسید. مسلمانان روسیه که در مناطق داغستان و چچن زندگی می کنند با مهاجرت به شهرهای بزرگ جویای کار خواهند بود.

علاوه بر این روسیه در زمینه تغییرات ترکیب جمعیتی با پدیده شکاف نسلی نیز روبه رو است. نزدیک به یک سوم جمعیت این کشور پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی متولد شده اند. جوانان و نوجوانان روس هیچ رهبری به جز ولادیمیر پوتین در کشورشان ندیده اند. نسل جوان این کشور خاطره ای از دوران پرتلاطم دهه ۱۹۹۰ و زمامداری بوریس یلتسین ندارد.

نتیجه یک نظرسنجی در میان جوانان ۱۸ تا ۲۴ ساله روسیه نشان می دهد تنها ۱۵ درصد آنها معتقدند ولادیمیر پوتین منافع کشورشان را تامین می کند. در مقابل ۷۴ درصد اعضای این گروه سنی بر این باورند که رئیس جمهوری روسیه مسئول مشکلات کنونی کشورشان است.

در عرصه سیاست خارجی،روسیه در سالهای اخیر به مراتب بیشتر از سالهای دهه ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ با کشورهای غربی رویارو شده است. آمریکا پس از بحران اوکراین و الحاق شبه جریزه کریمه به روسیه تحریم هایی را علیه مسکو وضع کرد.

روسیه و کشورهای غربی در مورد جنگ سوریه نیز طی سالهای گذشته با یکدیگر اختلاف داشته اند. با تیرگی روابط مسکو با پایتختهای غربی ولادیمیر پوتین روابط کشورش را با چین و کشورهای خاورمیانه تقویت کرده است.

علاوه بر این اتهاماتی نیز در کشورهای غربی مبنی بر دخالت روسیه در روند انتخابات این کشورها مطرح شده است. در آمریکا تحقیق در مورد تبانی احتمالی با ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۶ با روسیه ادامه دارد.

اخیرا نیز مساله مسموم شدن جاسوس دو جانبه روسی در انگلیس تبدیل به بحرانی میان این کشور و انگلیس و دیگر کشورهای غربی شده است.

پوتین پس از پیروزی در انتخابات با حضور در ستاد انتخاباتی اش به پرسش های خبرنگاران در این زمینه پاسخ داد و دست داشتن روسیه در مسموم کردن جاسوس سابق در انگلیس را تکذیب کرد. وی گفت: «برای تحقیق در این پرونده آماده ایم. اتهام روسیه در این زمینه بی اساس است.»

پوتین گفت بی معناست که تصور شود دولت روسیه «سرگئی اسکریپال» جاسوس سابق این کشور و دخترش را مسموم کرده است.

وی افزود روسیه عامل گاز اعصابی را که مقامات انگلیس می گویند در این حمله استفاده شده است، ندارد و اگر این عامل سمی استفاده شده بود افراد بیشتری قربانی می شدند.

وی گفت آماده است با مقامات انگلیس در تحقیقات مربوط به این حمله همکاری کند.

یکی از مهمترین چالشهای پیش روی ولادیمیر پوتین در شش سال آینده می تواند مدیریت انتقال قدرت به جانشین خود باشد. رئیس جمهوری روسیه تاکید کرده است پس از سال ۲۰۲۴ قصد دارد قدرت را واگذار کند. امری که می تواند باعث رقابت بین نزدیکان کرملین برای جانشینی او شود.

یکی از گزینه های پیش روی ولادیمیر پوتین می تواند ترک غیرمترقبه قدرت مانند بوریس یلتسین باشد. رئیس جمهوری پیشین روسیه در روز ۳۱ دسامبر سال ۱۹۹۹ به نفع ولادیمیر پوتین از سمت خود کناره گیری کرد.

پوتین در پاسخ به پرسشی درباره این که آیا بعد از سال 2024 بار دیگر به دنبال رقابت برای دور تازه ریاست جمهوری خواهد بود گفت: «این پرسش، پرسشی خنده دار است.»

پوتین در پاسخ به خبرنگاری که این پرسش را پرسید گفت: «بگذارید بشماریم. آیا به نظر شما من تا صدسالگی در قدرت خواهم بود؟»

 بر اساس گزارش کمیسیون انتخاباتی روسیه در پی شمارش 99 درصد درصد آرا، ولادیمیر پوتین با کسب 76.6 درصد آرا، برای شـش سال دیگر رهبری کاخ کرملین را در دست خواهد داشت.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.