وزیر دادگستری دانمارک دلیل این ممنوعیت را همخوانی نداشتن پوشیدن صورت با ارزشهای جامعه دانمارک عنوان کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از یورونیوز، دولت دانمارک نقاب زدن یا پوشیدن برقع را که توسط برخی زنان مسلمان مورد استفاده قرار میگیرد، ممنوع اعلام کرد.
وزیر دادگستری دانمارک دلیل این ممنوعیت را همخوانی نداشتن پوشیدن صورت با ارزشهای جامعه دانمارک عنوان کرده است.
وی پوشاندن صورت در هنگام ملاقات با دیگران در فضای عمومی را نوعی بی احترامی تلقی کرد.
وزیر دادگستری دانمارک همچنین تأکید کرد: «با این ممنوعیت ما مرزی مشخص میکنیم که بگوییم اینجا دانمارک است. ما میخواهیم نشان دهیم که اینجا ما به همدیگر اعتماد داریم و به یکدیگر احترام میگذاریم.»
با تصویب این قانون، دانمارک به جمع کشورهایی در اروپا میپیوندد که نقاب زدن و برقع پوشیدن زنان مسلمان را ممنوع اعلام کردهاند.
بر اساس این قانون هر کسی که صورتش را در فضای عمومی جامعه بپوشاند ۱۲۰ پوند جریمه میشود و در صورت تکرار این اقدام جریمه او می تواند تا ۱۲۰۰ پوند افزایش یابد.
بر اساس برآوردها کمتر از ۲۰۰ زن در دانمارک از نقاب یا برقع استفاده میکنند و قانون جدید ممنوعیت تعداد اندکی از افراد را شامل میشود.
با این که قانون جدید از «پوشیدن صورت» به عنوان یک امر غیرقانونی نام برده و اشارهای به برقع یا نقاب اسلامی نکرده است، اما با وجود تبصره اجازه پوشیدن صورت در جشنهایی چون هالووین و برخی ورزشها، به نظر میرسد تنها گروه هدف این قانون، اندک زنان مسلمانی هستند که از این پوشش استفاده میکنند.
پیش از این نیز شماری از کشورهای اروپایی پوشیدن برقع یا نقاب را ممنوع کرده بودند.
فرانسه:فرانسه اولین کشور اروپایی بود که قانون ممنوعیت پوشاندن چهره در اماکن عمومی را در سال ۲۰۱۱ به تصویب رساند. با این حال دیوان حقوق بشر اروپا در سال ۲۰۱۴ این قانون را رد کرد چرا که آن را برخلاف آزادی پوشش مذاهب تشخیص داد. در طی ۵ سال گذشته نزدیک به ۱۵۰۰ نفر به دلیل نقض این قانون بازداشت شدهاند. تخطی از این قانون میتواند تا ۱۵۰ دلار جریمه به همراه داشته باشد.
اتریش: اتریش پوشاندن کامل صورت را ممنوع اعلام کرده است. این کار با هدف ادغام مهاجران و ساکنان این کشور و به منظور حفظ ارزشهای اتریش به اجرا در آمده است. بر طبق قانون جدید، زنان نمیتوانند در مکانهای عمومی صورت خود را از محل رویش موی سر تا چانه بپوشانند و درصورت تخطی از این قانون ۱۵۰ یورو جریمه خواهند شد.
هلند: نمایندگان پارلمان هلند قانون منع برقع برای زنان در اماکن عمومی در این کشور را تصویب کردند. به موجب این قانون، از این پس زنان حق استفاده از این نوع حجاب را در مکانهایی مانند مدارس، بیمارستانها و وسایل نقلیه عمومی این کشور نخواهند داشت. کسانی که این قانون را زیر پا بگذارند به پرداخت ۴۱۰ یورو جریمه محکوم خواهند شد. علت تصویب این قانون مسائل امنیتی و عدم امکان شناسایی چهرۀ افراد در پس این نقاب عنوان شده است. این قانون پس از تصویب سنا به اجرا گذاشته خواهد شد.
بلژیک: پوشیدن برقع و نقاب در بلژیک از سال ۲۰۱۱ ممنوع اعلام شده است. گرچه این قانون با اعتراضاتی همراه بود اما در سال ۲۰۱۷ دیوان حقوق بشر اروپا موافقت خود را با تصمیم دولت بلژیک مبنی بر ممنوعیت استفاده از برقع یا نقاب در امکان عمومی اعلام کرد. این نهاد اروپایی مستقر در استراسبورگ تصمیم دولت بلژیک را ناقض حریم شخصی و احکام مذهبی تشخیص نداده است.
آلمان: در سال ۲۰۱۷ قانون منع پوشیدن برقع و نقاب در آلمان با رای نمایندگان مجلس این کشور به تصویب رسید. آنگلا مرکل، صدراعظم این کشور نیز از این قانون حمایت کرد. یک نظرسنجی عمومی در این کشور نشان داد که ۸۱ درصد مردم آلمان حامی این قانون هستند.
انگلیس: در انگلیس قانون سختگیرانهای برای محدود سازی یا منع پوشش به دلیل اعتقادات مذهبی وجود ندارد. با این حال در سال ۲۰۰۷ وزارت آموزش و پرورش این کشور دستورالعملهایی را به مدیران موسسات عمومی و مدارس مذهبی ابلاغ کرد که پوشیدن نقاب و برقع را ممنوع کنند.
بلغارستان: در ماه سپتامبر سال جاری پوشاندن تمام یا بخشی از صورت در بلغارستان ممنوع اعلام شد. خاطیان از این قانون در بار اول ۱۵۰ یورو و در بارهای بعد ۷۵۰ یورو جریمه میشوند.
ایتالیا: پوشاندن صورت به هر نوع از سال ۱۹۷۵ در مکانهای عمومی ایتالیا ممنوع است. با این حال قانون منع استفاده از برقع و نقاب توسط زنان مسلمان در ایتالیا در دست بررسی است. در ماه اکتبر امسال یک حزب ضد مهاجران پیشنویسی در رابطه با ممنوعیت پوشاندن صورت در منطقه لومباردی در نزدیکی میلان ارائه کرده است.
سوییس: پارلمان سوییس در ماه سپتامبر یک لایحه پیشنهادی درمورد منع برقع و نقاب در سراسر این کشور را به تصویب رساند اما این لایحه هنوز به صورت قانون در نیامده است. با این حال در منطقه جنوب تسین پوشیدن برقع از اول ژوییه امسال ممنوع و ناقضان با جریمهای حداقل معادل ۱۰۰ فرانک سوییس روبرو هستند.
کشورهای اسکاندیناوی: دولت نروژ به دنبال تصویب مقرراتی برای منع پوشاندن صورت در مدارس و دانشگاهها است. همسایگان نروژ همچون سوئد اختیار تصمیمگیری در این رابطه را به ادارات و شرکتها واگذار کردهاند. با این حال در کشور فنلاند هیچ ممنوعیتی در این باره وجود ندارد.
این در حالی است که اسپانیا، پرتغال و یونان که در میان کشورهای اروپایی نزدیکترین مرز را با کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا دارند، قانونی برای منع استفاده از برقع و نقاب ندارند.