طرح مقابله با فساد ولیعهد عربستان اجرا شد. منتقدان او را متهم کرده‌ اند که از این طرح برای حذف مخالفان و یکدست کردن قدرت خود در کاخ سلطنتی استفاده کرده است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد: برخی از قدرتمندترین چهره‌ های عربستان سعودی که در پی طرح مبارزه با فساد در این کشور از پائیز در هتل «ریتز کارلتون» شهر «ریاض» زندانی بودند، آزاد شده‌ اند. در میان آزاد شدگان «ولید الابراهیم» برادر همسر «ملک فهد» پادشاه اسبق عربستان و رئیس شبکه تلویزیونی «ام‌ بی‌ سی» و «خالد التویجری» رئیس سابق دادگاه سلطنتی دیده می‌ شوند.

گفته می شود الابراهیم احتمالا سهام خود در شبکه ام‌ بی‌ سی را نیز در این معامله برای آزادی از دست داده است. 

کارمندان ام بی سی ایمیل تبریکی به مناسبت آزادی ولید الابراهیم به همراه عکسی از او در کنار خانواده‌ اش دریافت کرده‌ اند. ام‌ بی‌ سی بزرگ ترین شرکت رسانه‌ ای در خاورمیانه است.

میزان دقیق مبلغی که توسط این عده پرداخت شده علنی نشده، ولی گفته می‌ شود مبالغ هنگفتی دست به دست شده است.

بیش از 200 شاهزاده‌، سیاستمدار و تاجر ثروتمند در جریان طرح موسوم به «مقابله با فساد» دستگیر شدند.

این عده از ماه نوامبر سال 2017 در هتل مجلل ریتز کارلتون زندانی بودند، اما حال گزارش‌ ها حاکی از بازگشایی این هتل از 14 فوریه است.

طرح مقابله با فساد اقتصادی توسط «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان آغاز شد. منتقدان او را متهم کرده‌ اند که از این طرح برای حذف مخالفان و یکدست کردن قدرت خود در کاخ سلطنتی استفاده کرده است.

در پی بازداشت گسترده چهر‌ه‌ های مطرح در عربستان دادستان کل این کشور گفت در دهه‌ های گذشته دست کم 100 میلیارد دلار بابت ریخت و ‌پاش و فساد مورد سوء استفاده قرار گرفته است.

دولت عربستان این دستگیری‌ ها و توافق‌ های مالی بعد از آن برای آزادی را تلاشی برای بازیابی مبالغ از دست رفته خوانده است.

بسیاری از بازداشت شدگان تا زمانی که هتل ریتز کارلتون به مناسبت روز ولنتاین بازگشایی شود، در این هتل باقی خواهند ماند.

گفته می‌ شود کسانی که نتوانند تا نیمه فوریه با دولت به توافق برسند، به زندان منتقل می شوند و در زندان در انتظار روز محاکمه می مانند.

«سعود المعجب» دادستان کل عربستان در تاریخ پنجم دسامبر گذشته اعلام کرد که بیشتر بازداشت‌ شدگان در طرح مبارزه با فساد با پرداخت وجه برای آزادی‌ شان موافقت کرده‌ اند. به گفته المعجب، میزان پول‌ های اختلاس شده و فسادهای مالی دست‌ کم به 100 میلیارد دلار می‌ رسد.

المعجب تاکید کرد اشخاصی که با پرداخت وجه برای حل و فصل مشکل‌ شان موافقت نکنند، به دستگاه قضایی ارجاع داده شده و در دادگاه به اتهام فساد مورد محاکمه قرار می‌ گیرند.

در همین حال شاهزاده «ولید بن طلال» یکی از شناخته شده‌ ترین بازداشتی‌ ها روز شنبه به خبرگزاری رویترز گفت انتظار می‌ رود ظرف چند روز آینده از هرگونه کار خلاف قانونی تبرئه و آزاد شود.

گفته می‌ شود این میلیاردر که یکی از ثروتمندترین شهروندان عربستان سعودی است، کنترل کامل خود بر شرکت سرمایه‌ گذاری‌ اش را حفظ می کند.

شاهزاده ولید بن طلال در نخستین مصاحبه خود از زمان بازداشت، اظهار داشت که در گفت وگو با مقام های دولتی بر بی گناهی خود تاکید کرده است و انتظار دارد که با آزادی طی روزهای آینده، بتواند دوباره کنترل کامل بر شرکت بین المللی سرمایه گذاری «هولدینگ سلطنتی» را به دست بیاورد؛ بدون این که بخشی از دارایی خود را به دولت واگذار کند.

او گفته است: هیچ اتهامی مطرح نیست. بلکه بحث و گفت وگوهایی بین من و حکومت در جریان است. فکر می کنم که همه چیز طی چند روز به پایان برسد.

براساس برآورد نشریه «فوربز»، ولید بن طلال بن عبدالعزیز ثروتی بالغ بر 17 میلیارد دلار دارد. وی از سهام داران توئیتر و «سیتی گروپ» است و در شماری از هتل های مهم در شهرهای «پاریس» و «نیویورک» سرمایه گذاری کرده است.

مقام های کمیته مبارزه با فساد شاهزاده ولید بن طلال را به پولشویی و پرداخت رشوه متهم کردند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.