خطرناک بودن این آزمایش در این نهفته است که قدرت این بمب ده برابر همتای خود است که یک بمب افکن ایالات متحده آمریکا بر شهر «ناکازاکی» ژاپن در پایان جنگ جهانی دوم فرو ریخت.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، « عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در تحلیلی در روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم نوشت: هر کسی که به «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی و قیافه «بچه گانه اش» نگاه کند این تصور برایش به وجود می آید که این مرد در کشاندن جهان به سمت جنگ هسته ای در صورتی که کشورش در معرض هر گونه تحریک آمریکایی قرار گیرد،تردیدی نمی کند.

رهبر کره شمالی هر بار که در صفحه های تلویزیونی کشورش ظاهر می شود قیافه آرام و آسوده همراه با اعتماد به نفس بر چهره اش نقش می بندد به ویژه زمانی که با افتخار در مقابل بمب هیدروژنی در پژوهشگاه سلاح هسته ای ایستاده است بمبی که صبح روز یکشنبه آن را منفجر کرد و ششمین آزمایش هسته ای را انجام داد.

خطرناک بودن این آزمایش در این نهفته است که قدرت این بمب ده برابر همتای خود  است که یک بمب افکن ایالات متحده آمریکا بر شهر «ناکازاکی» ژاپن در پایان جنگ جهانی دوم فرو ریخت.

به گفته کارشناسان استراتژیک غربی متخصص در این زمینه، موفقیت این آزمایش شگفت انگیز بود و چیزی که ایالات متحده آمریکا و همسایگان پیونگ یانگ بیشتر از گذشته نگران می کند این است که این بمب را می توان روی موشک های بالستیک قاره پیما سوار کرد که می توانند به مرزهای خشکی آمریکا برسد.

«تارو کونو» وزیر خارجه ژاپن این انفجار را این گونه توصیف کرد:« نمی توان آن را بخشید»، این در حالی است که «شینزو آبه»نخست وزیر این کشور بلافاصله با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا تماس گرفت و خواستار کمک شد اما کره جنوبی خواستار پاسخ قوی و تحمیل تحریم های اقتصادی قوی تر شد.

ترامپ نیز گفت که سیاست آرامش با کره جنوبی« دیگر فایده ندارد» و خواستار برگزاری نشست تیم امنیت ملی شد. این در حالی است که برخی اخبار منتشر شده است مبنی بر اینکه وی قصد دارد چند ناو هواپیمابر به سواحل شبه جزیره کره بفرستد و تحریم های اقتصادی نه فقط بر کره شمالی بلکه بر کشورهایی که با این پیونگ یانگ همکاری می کنند، اعمال کند.

ما می دانیم که 90 درصد از تجارت کره شمالی با چین است و این یعنی تهدیدهای ایالات متحده برای تحریم های اقتصادی متوجه پکن است که بیش از یک تریلیون دلار دارایی در خزانه آمریکا دارد و مهمترین شریک تجاری واشنگتن به شمار می رود، آیا دولت ترامپ تحریم هایی علیه پکن اعمال می کند؟ در این مساله شک داریم زیرا حال و روز ترامپ مانند کسی است که اگر این کار را بکند گویی به پای خود شلیک کرده است.

دولت ترامپ رئیس جمهور آمریکا فقط یکی از این گزینه ها را پیش روی دارد یا اینکه به استفاده از قدرت نظامی علیه کره شمالی روی بیاورد که این گزینه چه بسا باعث وقوع جنگ هسته ای شود که همپیمانان واشنگتن در ژاپن و کره جنوبی و نیروهای آمریکایی در پایگاه های آمریکایی بارزترین قربانیان آن خواهند بود یا اینکه این دولت اعتراف کند که کره شمالی کشوری هسته ای است و با این کشور بر اساس رسیدن به توافق وارد گفت و گو شود.

 ترامپ رئیس جمهور آمریکا به عنوان یک تاجر حرفه ای و دلال سلاح چه بسا از این بحران برای گروکشی از ژاپن و کره جنوبی استفاده کند و از رعب و وحشت شان از قدرت هسته ای پیونگ یانگ برای فروش سلاح و سیستم های دفاعی موشکی به ارزش میلیاردها دلار بهره برداری کند.

چهره بچه گانه کیم اون پشت خود اراده پولادین دارد و نیز تمایلی جدی در به چالش کشیدن ایالات متحده آمریکا و تهدیدهای توخالی واشنگتن تا کنون دارد و این چهره به چهره ای عصبانی تبدیل می شود که شراره ها از آن به هر سو پرتاب می شود اگر ترامپ«متهور» به گزینه نظامی روی بیاورد تا به اهانت هایی که از دشمن کره شمالی اش دیده و می بیند،پایان دهد.

ما بر این باور نیستیم که «موسسه»آمریکایی عمیق بگذارد ترامپ کشور را به جنگ هسته ای بکشاند همانطور نیز بر این باور نیستیم که چین که این انفجار و آزمایش هسته ای را برای پاشیدن خاکستر در چشمان ترامپ، محکوم کرد، دست بسته باقی می ماند و بگذارد به این جنگ کشیده شود.

لبخند کیم جونگ اون در روزهای و هفته های آینده وسیع تر می شود. او تنها کسی است که می داند چگونه با آمریکا تعامل کند آن هم با دنبال کردن سیاست لبه پرتگاه، حداقل تا کنون.بی تردید میلیون ها نفر در جهان که از سلطه قدرت آمریکا رنج برده اند، از  این موضع مردانه احساس راحتی می کنند...و خدا عالم تر است.

 

ششمین آزمایش هسته ای کره شمالی و واکنش های بین المللی

تلویزیون رسمی کره شمالی روز گذشته -یکشنبه- آزمایش یک بمب هیدروژنی را با موفقیت کامل اعلام کرد. پیونگ یانگ همچنین تاکید کرد این بمب هیدروژنی توانایی نصب شدن بر روی موشک بالستیک قاره پیما را دارد.

در نخستین ساعات روز یکشنبه، سازمان ثبت زلزله نگاری چین از وقوع یک زلزله با قدرت 6.3 در مقیاس ریشتر در کره شمالی خبر داده بود. این سازمان همچنین وقوع زلزله دومی را با قدرت 4.6 ریشتر ثبت کرده است. زلزله دوم با فاصله هشت دقیقه از زلزله نخست روی داد.

پس از وقوع این دو زلزله، مقام های چینی احتمال آزمایش هسته ای را از سوی کره شمالی مطرح کردند و دولت ژاپن نیز آزمایش هسته ای را از سوی پیونگ یانگ تاکید کرد.

این ششمین بار است که کره شمالی دست به آزمایش هسته ای می زند. کره شمالی در سال 2006 توانست نخستین آزمایش هسته ای زیرزمینی خود را انجام دهد. آخرین آزمایش هسته ای این کشور به نهم سپتامبر سال 2016 باز می گردد.

فعالیت های موشکی کره شمالی به اواخر دهه هفتاد میلادی باز می گردد. کره شمالی در آن زمان بر روی یک موشک بالستیک کوتاه برد از نوع «اسکاد بی» ساخت شوروی سابق و با برد 300 کیلومتر تمرکز کرده بود. نخستین آزمایش موشک بالستیک کره شمالی در سال 1948 انجام شد. نخستین آزمایش هسته ای این کشور نیز به سال 2006 میلادی باز می گردد.

در پی این آزمایش هسته ای مقامات ارشد امنیتی کره جنوبی و آمریکا درباره این آزمایش با یکدیگر گفتگو کردند.

کره جنوبی تاکید کرد که سئول تلاش می کند تا شورای امنیت سازمان ملل برای انزوای کامل کره شمالی، تحریم ‌های جدیدی علیه این کشور اعمال کند.

«مون جائه این» رئیس جمهور کره جنوبی در توییتی نوشت: قوی ترین مجازات ها باید علیه کره شمالی اعلام شود.

ارتش کره جنوبی روز یکشنبه اعلام کرد در پاسخ به ششمین آزمایش اتمی کره شمالی سئول و واشنگتن توافق کردند تمام پاسخ‌ های نظامی را در نظر بگیرند.

ستاد مشترک کره جنوبی در بیانیه ‌ای گفت به همراه آمریکا قابلیت انتقام گرفتن از اقدامات تحریک آمیز کره شمالی را دارند.

خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی نیز اعلام کرد که کره جنوبی در واکنش به آزمایش هشته ای کره شمالی  بزرگترین سلاح تاکتیکی آمریکا را در اراضی اش مستقر می کند.

مشاور رئیس جمهور کره جنوبی در امور امنیتی در نشست شورای امنیت ملی کره جنوبی گفت که کره جنوبی امکان استقرار قوی ترین سلاح استراتژیک آمریکا در اراضی کره شمالی را در پاسخ به ششمین آزمایش هسته ای کره شمالی بررسی می کند.

«شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن این اقدام را کاملا غیرقابل قبول خواند و گفت: «آزمایش هسته ای کره شمالی برای کشور ما کاملا غیرقابل پذیرش است. این اقدام تهدیدی برای سلامت کشور ما است. کشور ما به این اقدام شدیدا اعتراض می کند و آن را با شدیدترین الفاظ محکوم می کند.»

خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد «یوشیهیده سوگا» دبیر ارشد کابینه ژاپن آزمایش هیدروژنی کره شمالی را شدیدا محکوم کرد و گفت تحریم ‌های جدیدی علیه پیونگ یانگ شامل تجارت محصولات نفتی علیه کره شمالی اعمال می‌ شود.

«تورو کونو» نخست وزیر ژاپن هم به خبرنگاران گفت: «دولت تایید می کند که کره شمالی آزمایش هسته ای انجام داده است.»

«ایستونوری اونودرا» وزیر دفاع این کشور هم گفت ما تلاش می کنیم اطلاعات بیشتری در این خصوص جمع آوری کنیم و هواپیماهایی را برای تشخیص تشعشعات رادیواکتیو به پرواز درآورده ایم.

وزارت خارجه چین هم اعلام کرد پکن قاطعانه مخالفت خود را با ششمین آزمایش هسته ای کره شمالی اعلام کرده و آن را شدیدا محکوم می‌ کند. پکن از کره شمالی خواست به میز مذاکره بازگردد.

پاکستان هم آزمایش بمب هیدروژنی کره شمالی را محکوم کرد.

روسیه نیز آزمایش بمب هیدروژنی کره شمالی را نگرانی جدی و بزرگ عنوان کرد  و آن را قویا محکوم کرد.

وزارت خارجه روسیه در مسکو اعلام کرد: «آخرین اقدام پیونگ یانگ در بی توجهی به قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل و هنجارهای قوانین بین المللی مستحق قوی ترین محکومیت ها است.»

«مالکولم ترنبال» نخست وزیر، «جولی بیشاپ» وزیر خارجه و «ماریس پاین» وزیر دفاع استرالیا هم در بیانیه مشترکی آزمایش بمب هیدروژنی کره شمالی را محکوم کردند و گفتند: «این اقدامی خطری بزرگ علیه صلح و امنیت جهانی است. ما از شورای امنیت می خواهیم مجازات شدیدی را علیه پیونگ یانگ اعمال کند.»

«یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بین ‌المللی انرژی اتمی هم در پیامی در توییتر این آژانس گفت: «آزمایش‌ اتمی امروز کره شمالی، اقدامی به شدت تاسف بار، و بی ‌توجهی کامل به درخواست‌ های مکرر جامعه بین ‌المللی است. این اقدام نگران کننده است. از کره شمالی می خواهیم کاملا به قطعنامه های سازمان ملل متعهد باشد.»

«امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه خواستار واکنش «با قاطعیت هرچه تمام تر» جامعه بین المللی به اقدام کره شمالی در آزمایش بمب هیدروژنی شد.

وی در بیانیه ای خواستار پاسخ سریع شورای امنیت به تنش ها شد و گفت: «جامعه بین المللی باید بسیار سرسختانه به این اقدام تحریک آمیز پاسخ دهد.»

«سباستین کورتز» وزیر خارجه اتریش هم این آزمایش را محکوم کرد و از پیونگ یانگ خواست به تحریکات یکجانبه خود خاتمه دهد

 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.