چندین نقطه از آمریکا شاهد تظاهرات علیه فرمان ضدمهاجرتی ترامپ برای ممنوعیت سفر اتباع شش کشور عمدتا اسلامی بود؛ این در حالی است که ایالت «هاوایی» اعلام کرد خواستار توقف فوری این فرمان در دادگاه فدرال خواهد شد.
به گزارش اطلاع رسانی و خبری جماران، شماری از معترضان آمریکایی مقابل ساختمان اداره گمرک و گارد مرزی این کشور در شهر واشنگتن دی سی تجمع کردند تا اعتراض خود را به فرمان ضد مهاجرتی ترامپ اعلام کنند.
صدها نفر نیز در میدان دانشگاه هاروارد در شهر «کمبریج» در ایالت «ماساچوست» تجمع کردند تا مخالفت خود را با دستور رئیس جمهور جمهوری خواه خود بیان کنند.
این تجمع را انجمن اسلامی، انجمن دانشجویان عرب و دیگر گروه های دانشجویی در دانشگاه هاروارد ترتیب داده بودند.
گفته می شود حدود 300 نفر در حالی که پلاکاردهای اعتراضی به این فرمان و دولت ترامپ را در دست داشتند، در میدان این دانشگاه جمع شدند. بر تعداد تجمع کنندگان افزوده می شد و پلیس نیز برای کنترل اوضاع، دور آنها حلقه زده بود. اما این تجمع بدون هیچ درگیری برگزار شد.
اما اعتراضات به این تجمعات محدود نشد؛ بلکه ایالت هاوایی در روز چهارشنبه (امروز) اعلام کرد از دادگاه فدرال خواهد خواست حکم توقف فوری فرمان اجرایی جدید ترامپ برای ممنوعیت ورود اتباع شش کشور عمدتا اسلامی را صادر کند. این نخستین ایالتی خواهد بود که این ممنوعیت را در دادگاه به چالش خواهد کشاند.
هاوایی اعلام کرد تعلیق موقت این فرمان را از دادگاه فدرال درخواست خواهد کرد.
«نیل کاتیال» یکی از وکلای ارشد هاوایی به سی ان ان گفت: «گرچه این فرمان افراد کمتری را در بر می گیرد، اما هنوز هم اشکالات قانونی دارد و نقض قانون اساسی است.»
جلسه رسیدگی به این پرونده به 15 مارس، یعنی یک روز پیش از آغاز اجرایی شدن این فرمان موکول شده است.
دستور روز دوشنبه همچنین مورد انتقاد گروه های حامی حقوق بشر از جمله دیده بان حقوق بشر، ائتلاف بین مذاهب، اتحادیه کارگران مزارع آمریکا و ائتلاف مهاجران نیویورک قرار گرفته است.
بر اساس دستور جدید ترامپ، شهروندان شش کشور عمدتا اسلامی از ورود به آمریکا منع می شوند. در این دستور جدید، عراق از فهرست تحریم حذف شده است.
بر اساس این دستور، شهروندان ایران، لیبی، سوریه، سومالی، سودان و یمن به مدت 90 روز از ورود به خاک امریکا منع می شوند.
تلاش اولیه ترامپ برای جلوگیری از ورود اتباع هفت کشور با حکم دادگاه فدرال بی نتیجه ماند.
ترامپ در آن زمان با امضای نخستین فرمان ضد مهاجرتی خود، ورود اتباع ایران، عراق، سوریه، یمن، لیبی، سومالی و سودان را به خاک آمریکا به مدت ۹۰ روز ممنوع کرد.
بهموجب این فرمان، پذیرش پناهجویان تا ۱۲۰ روز انجام نمی شد و پناهجویان سوری نیز «بهصورت نامحدود» از ورود به آمریکا منع می شدند. این اقدام ترامپ واکنش های شدیدی در پی داشت و مردم در سراسر جهان علیه این تصمیم نژادپرستانه تظاهرات برپا کردند.