فردی که لباس بابانوئل بر تن داشت، دست کم 39 نفر از جمله 16 خارجی را در یک باشگاه شبانه معروف در شهر «استانبول» ترکیه در آستانه جشن سال نو کشت و سال خونین را برای این کشور تکمیل کرد.
شهر استانبول بار دیگر شاهد یک انفجار تروریستی شد که در اثر آن ده ها نفر کشته و ده ها نفر دیگر زخمی شدند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، گفته می شود که در زمان تیراندازی در باشگاه «رینا» بیش از 500 نفر در این مکان حضور داشتند.
این در حالی است که در شب سال نو میلادی 25 هزار پلیس، مامور برقراری امنیت در استانبول بودند.
هویت فرد مهاجم هنوز مشخص نیست و برخی گزارش ها نشان می دهد این حمله توسط چند مهاجم صورت گرفته است.
وزارت کشور ترکیه اعلام کرد که از جمله قربانیان حادثه تروریستی استانبول شهروندان کشورهای عربی هستند.
دولت تونس اعلام کرد که دو نفر از کشته شدگان حمله تروریستی استانبول از شهروندان این کشور هستند.
شبکه تلویزیونی «العربیه» نیز اعلام کرد که 5 شهروند عربستانی از جمله کشته شدگان این حادیه تروریستی هستند.
دولت لبنان نیز اعلام کرد در این حادثه یک شهروند لبنانی کشته شد و 3 شهروند لبنانی دیگر زخمی شدند که حال یکی از آنها وخیم گزارش شده است.
خبرگزاری «البترا»ی اردن نیز به نقل از دولت این کشور اعلام کرد که در این حادثه 3 شهروند این کشور کشته شدند و 4 شهروند اردنی دیگر زخمی شدند.
«فاطما بتول» وزیر خانواده ترکیه نیز به خبرگزاری آناتولی گفت: شهروندانی از کشورهای عربستان سعودی، مراکش، لبنان و لیبی در میان کشته شدگان هستند.
به گزارش خبرگزاری دوغان، برخی از شاهدان عینی می گویند مهاجمان به زبان عربی سخن می گفتند.
تصاویر شبکه سی سی تی وی چین نشان می دهد فرد مهاجم پیش از ورود به باشگاه لباس خود را تعویض می کند.
شاهدان عینی همچنین می گویند برخی از مردم حاضر در این باشگاه از ترس کشته شدن خود را به داخل رودخانه «بسفور» در مجاورت این باشگاه پرتاب کرده اند و نیروهای امنیتی نیز برای نجات آنها به آب زدند.
«سینم اویانیک» یکی از حاضران در این باشگاه که زنده مانده می گوید: «پیش از آنکه بدانم چه شده، جنازه شوهرم روی من افتاد. من چندین جنازه را کنار زدم تا توانستم فرار کنم.»
«صفا بویداس» دیگر فرد حاضر در این باشگاه به خبرگزاری فرانسه گفت: «من ندیدم چه کسی شلیک کرد. مردم فرار می کردند و پلیس به سرعت وارد عمل شد.»
وی ادامه داد: «مردم برای اینکه فرار کنند همدیگر را لگدمال می کردند. هیچ صدای فریادی شنیده نمی شد زیرا فریاد جمعیت 100 بار بلندتر بود.»
فرماندار استانبول، این اقدام را «حمله تروریستی» توصیف کرده است.
«رجب طیب اردوغان» در بیانیه ای گفت: «آنها (تروریست ها) در تلاش برای ایجاد هرج و مرج در کشور ما و هدف قرار دادن صلح و آرامش ملت ما و هدف قرار دادن غیرنظامیان با این حملات شنیع هستند.»
«آنجلینو آلفانو» وزیر خارجه ایتالیا نیز در پیامی در صفحه توییتر خود نوشت: «تراژدی استانبول به ما یادآوری کرد که مبارزه با تروریسم را نباید متوقف کرد؛ نه در زمان تعطیلات، نه در هیچ کشور و نه در هیچ قاره ای. وحدت داشتن امری ضروری است.»
پاپ فرانسیس نیز در سخنرانی سنتی خود در میدان سنت پیتر با اشاره به حمله تروریستی استانبول گفت: «رهبران جهانی باید با طاعون تروریسم مقابله کنند. من با خانواده های قربانیان این حمله ابراز همدردی می کنم.»
«اریک شولتز» سخنگوی کاخ سفید نیز با انتشار بیانیه ای گفته است: «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا در جریان حمله تروریستی در استانبول قرار گرفته و به ترکیه پیشنهاد کمک در این خصوص را ارائه کرده است.
در این بیانیه آمده است: «امشب، رئیس جمهور آمریکا از سوی تیم امنیت ملی اش در جریان حمله تروریستی در استانبول قرار گرفته است. رئیس جمهور تسلیت و همدردی خود را به خاطر بی گناهانی که جان خود را از دست دادند، اعلام کرده و به تیم امنیت ملی کاخ سفید دستور داده است تا کمک های مناسب را به مقامهای ترکیه ارائه دهند.»
«ند پرایس» مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز با انتشار بیانیه ای این حمله تروریستی را محکوم و بر حمایت آمریکا از ترکیه تاکید کرد.
«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت: «سال 2017 با یک حمله در استانبول آغاز شد. ما برای جلوگیری از وقوع این حملات، به تلاش خود ادامه خواهیم داد.»
«ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز در صفحه توییتر خود نوشت: «آغاز فاجعه بار ۲۰۱۷ در استانبول. با مردم و ترکیه و همه افرادی که قربانی این حمله شدند، ابراز همدردی می کنم.»
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه طی پیام تسلیت به « رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه در پی وقوع حمله تروریستی در استانبول فرستاد و این حمله را محکوم کرد.
پوتین ضمن تسلیت به خانواده های قربانیان این حادثه تأکید کرد که «جنگ با تجاوزهای تروریست ها وظیفه مشترک همه است.»
2016، سال خونین در ترکیه
در سال 2016 ترکیه با حملات تروریستی متعددی مواجه شد:
- در 12 ژانویه 2016 یک مهاجم انتحاری در منطقه «سلطان احمد» در استانبول 10 گردشگر را کشت.
- در 17 فوریه 2016 انفجار یک بمب بزرگ در نزدیکی یک پادگان نظامی در «آنکارا» 28 کشته برجای گذاشت.
- در 13 مارس 2016، در یک بمب گذاری در میدان «کیزیلای» در مرکز آنکارا بیش از 30 نفر کشته شدند.
- در 19 مارس 2016 در بمب گذاری انتحاری علیه گردشگران در استانبول چهار گردشگر کشته و دست کم 36 نفر دیگر کشته شدند.
- در 27 آوریل 2016 در بمب گذاری در مسجد «اولو» در شهر «بورسا»، فرد انتحاری کشته و 7 تن مجروح شدند.
- در اول مه 2016 در بمب گذاری در ایستگاه مرکزی پلیس در «غازی عنتاب» دو پلیس کشته و 23 تن دیگر زخمی شدند.
- در 7 ژوئن 2016 در انفجار بمب در منطقه «وزنسیلر» استانبول 7 مامور پلیس و 4 غیرنظامی کشته و 36 تن دیگر زخمی شدند.
- در 28 ژوئن 2016 فرودگاه «آتاتورک» استانبول هدف حمله قرار گرفت. بیش از 40 نفر در این حمله کشته شدند.
- در 20 اوت 2016 در حمله به یک جشن عروسی در غازی عنتاپ بیش از 50 تن کشته و حدود 100 نفر دیگر مجروح شدند.
- در 24 اوت 2016 در انفجار بمب کنار جاده ای در شهر «آنتالیا» 2 مامور پلیس زخمی شدند.
- در 6 اکتبر 2016 انفجاری در نزدیکی مقر پلیس در منطقه اروپایی استانبول رخ داد.
- در 14 اکتبر 2016 یک حمله راکتی در حومه آنتالیا رخ داد که هیچ تلفاتی بر جا نگذاشت. در همان روز به ارتش ترکیه در شهرهای «هکاری»، «دیاربکر»، «وان» و «آدیامان» 13 تن زخمی شدند.
- در 24 نوامبر 2016 بمبی در نزدیکی دفتر فرمانداری در «آدنا» منفجر شد که 2 کشته و 21 مجروح بر جا گذاشت.
- در 10 دسامبر 2016 یک خودروی بمب گذاری شده در نزدیکی استادیوم فوتبال «بشیکتاش» منفجر شد که 44 نفر که اکثرا پلیس بودند، کشته و بیش از 150 نفر زخمی شدند.