به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، حجت السلام سید عبدالله حسینی مدیر مرکز اسلامی ژوهانسبورگ در مراسم دعای کمیل در مدرسه امام خمینی(س) در شهر پروتوریای آفریقای جنوبی که به همت سفارت ایران در آفریقای جنوبی برگزار شده بود، اذعان کرد که آیت الله سیستانی و امام خمینی(س) برای اتقان و بررسی صحت احادیث نقل شده از پیامبر به کتب اهل تسنن مانند «صحاح سته» مراجعه میکردند.
وی به مناسبت شهادت امام صادق(ع) طی مراسم دعای کمیل در مدرسه امام خمینی(س) در شهر پروتوریای آفریقای جنوبی که به همت سفارت ایران در آفریقای جنوبی و با حضور سفیر و دیپلمات های جمهوری اسلامی و چهرههای فرهنگی برگزار شد در ادامه صحبتهایش به نقش مهم امام صادق در احیای مذهب شیعه اشاره کرد. ولی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود امام علی(ع) به عنوان اولین امام شیعه، امام صادق(ع) رئیس مذهب شیعه شناخته شده، اذعان کرد که امام صادق(ع) در شرایطی مذهب شیعه را مجددا احیا کرد که نقل و مکتوب کردن احادیث پیامبر ممنوع بود و همچنین جاعلان حدیث فراوانی از سوی حاکمیت به جعل حدیث میپرداختند و افکار عمومی جامعه را به شدت علیه اهل بیت تحریک میکردند، به طوری که مردم مسلمان دست به کشتن امام حسین زدند یا هنگامی که امام علی(ع) در محراب به شهادت رسید بسیاری از مسلمانان برایشان سوال بود که مگر امام علی(ع) نماز هم میخواند...؟
وی در ادامه افزود: امام صادق با شرط اینکه تنها تدریس کند و فعالیت سیاسی انجام ندهد مشغول تدریس مذهب شیعه شد و پس از مدتی چندین هزار نفر از جمله امام حنفی و امام شافعی به طور مستقیم و غیر مستقیم خود را شاگرد امام صادق دانسته و معرفی میکردند.
وی در طی صحبت هایش پیرامون منابع صحیح ذکر احادیث بعد از آزادی نقل حدیث ضمن اشاره به اینکه بعضی از منابع نقل حدیث شیعه مانند اصول کافی و بحارالانوار شامل احادیث غلط و یا ضعیف میباشند به این مسئله اذعان کرد که امام خمینی(س) و آیتالله سیستانی بعضا برای آگاهی از صحت یک حدیث نقل شده از سوی پیامبر به کتب و منابع اهل تسنن مانند «صحاح سته» مراجعه می کردند.
این مراسم در مدرسه ایرانیان آفریقای جنوبی تحت عنوان مدرسه امام خمینی در شهر پرتوریای آفریقای جنوبی برگزار شد. همچنین لازم به ذکر است کشور آفریقای جنوبی یک کشور مسیحی است که عموم اقلیت مسلمانان این کشور را اهل سنت تشکیل میدهند.