راه آزادی فلسطین از کدامین میسر می گذرد؟ مذاکره در کنفرانس های سازش یا مقاومت میدانی در برابر اشغالگر،مصالحه فتح و حماس در دوحه قطر آیا موجب به حاشیه راندن مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی خواهد شد؟
اسماعیل هنیه، نخست وزیر دولت منتخب فلسطین در گفتگوی ویژه خبری صدا وسیمادر پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه دستاورد سفرهای شما طی یک ماه گذشته که نشان دهنده تاثیر موج بیداری اسلامی برای شکسته شدن محاصره غزه است، چه بوده و ارزیابی شما از این سفرها به کشورهای اسلامی چیست، گفت: شکی نیست سفرهایی که در ارتباط با کشورهای اسلامی و عربی انجام دادیم با هدف شکستن محاصره غزه انجام گرفته و نتایج این سفرها تاکنون بسیار خوب بوده است؛ چراکه توانستیم یک تایید همگانی سیاسی، تبلیغاتی و مالی در سطح رسمی و ملی اخذ کنیم.
وی با اشاره به اینکه هدف عمده این سفرها، دیدار با سران کشورهای عربی و اسلامی برای تبادل نظر در ارتباط با تحولات مسأله فلسطین و بطور کل منطقه عربی بود، افزود: ما در این سفرها توانستیم حمایت بیشتری در ارتباط با مسأله فلسطین از کشورها بدست آوریم و در اینجا لازم می دانم مراتب تشکر عمیق خود را از این کشورها مخصوصا جمهوری اسلامی ایران تقدیم کنیم، به خصوص که انقلاب اسلامی از همان ابتدا کنار مسأله فلسطین ایستاده و در کنار نیروی مقاومت بوده است.
نخست وزیر دولت منتخب فلسطین خاطر نشان کرد: ما همچنان مشکلاتی را در سرزمین های اشغالی مخصوصا غزه از جمله کمبود برق و بیکاری داریم و بازسازی بعد از جنگ 22 روزه هنوز انجام نشده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا با وجود سرنگون شدن حسنی مبارک طی یکسال گذشته، همچنان معبر رفح بصورت کامل به روی مردم غزه و فلسطین باز نشده و مردم مجبور به تردد از تونل ها هستند، گفت: شکی نیست که رژیم سرنگون شده مبارک سهم به سزایی در محاصره غزه داشت و ما رنج فراوانی کشیدیم اما بعد از سقوط این رژیم امیدوار شدیم که تحولات مثبتی را در ارتباط با غزه و مسأله فلسطین از جمله گذرگاه رفح خواهیم داشت.
هنیه با اشاره به اینکه بعد از گذشت یکسال از سرنگونی مبارک اوضاع تا حدودی بهتر شده و هر روزه 700 شهروند فلسطینی از گذرگاه رفح عبور می کنند، افزود: اوضاع بطور کلی نسبت به دوران مبارک بهتر شده، اما این چیزی نیست که ما بخواهیم و درخواست ما بیش از اینهاست.
وی ادامه داد: ما می خواهیم گذرگاه رفح بطور کامل به روی مردم فلسطین باز شود و ما بتوانیم علاوه بر عبور مردم، تمامی مصالح ساختمانی و غیره که لازم داریم را از این گذرگاه عبور دهیم و بتوانیم نیروگاه های منهدم شده خود را تعمیر کنیم، بنابراین آنچه که الان صورت گرفته خوب است اما انتظار ما از دولت مصر بیش از اینها است.
نخست وزیر دولت منتخب فلسطین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مصالحه ای که میان حماس و فتح صورت گرفته به منزله تغییر استراتژی حماس در مقابله با رژیم صهیونیستی و گام برداشتن به سوی سازش است یا همچنان مقاومت جزء اصول حماس خواهد بود، گفت: یکی از پایه های عمده و اساسی ملت فلسطین نیروی مقاومت است، بنابراین ما هیچ غمض عینی در ادامه مقاومت نداریم و در صورتیکه مصالحه ای انجام شود، تنها با هدف تحکیم هرچه بیشتر مبانی مقاومت و برای تامین هرچه بیشتر حقوق حق ملت فلسطین است.
وی با اشاره به اینکه حماس هیچ تغییری در سیاست استراتژیک خود نداده است، افزود: تمام بیداری های اسلامی که تا به امروز در جهان عرب اتفاق افتاده به روشنی اصالت و راستی راه ما را نشان می دهد، بنابراین تمام ملت های عربی با الهام از پایداری و مقاومت فلسطین تا حکم کردن خط مقاومت در جهان عرب پیش می روند تا پرچم مقاومت را در فلسطین به احتزاز درآوردند.
هنیه با اشاره به اینکه ما مطلقا استراتژی مقاومت را عوض نکردیم، خاطر نشان کرد: شما می دانید که بدلیل سازش ها است که رژیم های عربی یکی پس از دیگری در حال سقوط هستند و برای ما استفاده از راه سازش غیرقابل قبول است بنابراین ما تنها راه مقاومت را دنبال کرده و پایداری را ادامه می دهیم.
وی در جواب اینکه موارد توافق شده میان حماس و فتح بر سر چه موضوعاتی بوده است، گفت: پرونده های مطرح شده در دوحه، در واقع موافقت های انجام شده با تمامی گروههای فلسطینی در مذاکرات خود در مصر است.
نخست وزیر دولت منتخب فلسطین افزود: پرونده تشکیل دولت، برگزاری انتخابات، سازماندهی مجدد رفح و مصالحه و پرونده بازسازی ساختارهای امنیتی در کرانه باختری و غزه مواردی بود که در دوحه مطرح شد.
وی افزود: در واقع شیوه های اجرایی این موافقتنامه 5 گانه در قاهره انجام شد و آنچه در دوحه انجام شد این است که باید روابط با سازمان فتح در آینده دستخوش تحولات شود.
هنیه اظهار داشت:در دوحه مقرر شد تمام نیروهای حماس را که در زندانهای خود دارد آزاد کند و باید آزادی های سیاسی و رسانه های و تبلیغاتی و اجازه حضور نیروهای مقاومت در کرانه باختری را بدهد.
نخست وزیر دولت منتخب فلسطین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه در برخی خبرها گفته شده خالد مشعل در دور سوم بعنوان رئیس دفتر سیاسی کاندیدا نخواهد شد و آیا این به منزله تغییر در ساختار دفتر سیاسی و ساختار حماس است و یا موضوعی صرفا در چارچوب توافقات حماس داخل و حماس خارج گرفته شده است گفت: خالد مشعل در یکی از اجلاسها با رهبریت حماس ابراز تمایل کرد که برای دوره آینده ریاست دفتر سیاسی کاندیدا نشود اما این امر تاکنون در جلسه دوحه بحث نشده و این مسئله در حال حاضر مطرح نیست تا ما بتوانیم در آینده در شورای مرکزی حماس این مسئله را مورد بررسی قرار دهیم و در صورتی که شورای ما این مسئله را توافق کرد خالد مشعل میتواند برای دوره بعد کاندیدا نشود در غیر این صورت میتواند برای چهار سال دیگر ابقا شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه شما همزمان باسی و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی وارد ایران شدید؛ انقلابی که یکی از موضوعات کانونی آن طی سی و سه سال گذشته موضوع فلسطین بوده است ارزیابی تان از موضع جمهوری اسلامی ایران در قبال موضوع فلسطین چیست افزود: موضع جمهوری اسلامی ایران موضعی برخواسته از ایمان، اسلام،التزام و تعهدات دینی است چرا که مسئله فلسطین مسئله ای اسلامی بوده و در واقع مسله ای محوری و اساسی برای امت اسلامی است.
هنیه با اشاره به اینکه ما از آغاز پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی می دانیم حضرت امام (ره) جمعه آخر ماه رمضان را به عنوان روز قدس انتخاب کردند افزود: بنابراین ما میدانیم قدس در دل هر ایرانی همواره زنده و پابرجاست و در واقع این عقیده به منزله هویت،میراث و عقیدهای در قلب یکایک ملت ایران درآمده است و ما صمیمانه از حمایتهای همه جانبه انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران نسبت به مسئله فلسطین تشکر میکنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه باتوجه به فراگیر شدن موج بیداری اسلامی در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا و سرنگونگی دیدگاههای وابسته به غرب و حامی رژیم صهیونیستی آیا فلسطین میتواند کانون همفکری و وحدت اسلامی شود و شما چه انتظاری در این راه از ملتهای مسلمان دارید گفت: ما معتقدیم امت اسلامی و عربی امروزه در فضای تمدنی آزادی و حریت به سر میبرد و ما باید مرکزیت این بیداری اسلامی را با محوریت فلسطین و قدس انجام دهیم و در صورتی که قدس و فلسطین مرکز این تحولات باشند به منزله سنگی است که در آب انداخته میشود و موج آن گسترش پیدا میکند و فضای بزرگتری را به خود میگیرد.
هنیه با اشاره به اینکه صهیونیستها بیش از 60 سال است که فلسطین را به اشغال درآورده و حتی صلاحالدین الایوبی در صد سال قبل نتوانست قدس را آزاد کند مگر با به وحدت رساندن ملت حول محور اسلام افزود: بنابراین فلسطین و قدس محور و جان جهان اسلام است و ما باید تناقضی که امروزه در امت اسلامی است که سبب تشتت آن شده حل کنیم البته این اختلاف نظرها فرعی است و مشکل اصلی ما همانا هیمنه آمریکا و رژیم صهیونیستی بر منطقه است.
وی با اشاره به اینکه باید اختلافات را در منطقه اسلامی کنار گذاشته و یکپارچه و متفق به مصاف سلطه و هیمنه آمریکا،رژیم صهیونیستی و به طور کلی غرب برویم خاطرنشان کرد: در درجه اول باید منطقه را آرام کنیم و این آرامش جز در قالب پوشش و زیر چتر وحدت محقق نمیشود.و این در صورتی است که مشترکات ما بیش از اختلافات ما است چرا که خدای ما، دین ما، قبله و کتاب ما یکی است و اهداف عالی و منافع مشترک ما یکی است و ما تمامی این مشترکات قوی ونیرومند را دراختیار داریم.
وی با اشاره به اینکه در سخنرانی خود در سی و سومین سالگرد انقلاب اسلامی به سه محور اساسی اشاره کردم افزود: نباید دخالتهای غربی و آمریکا در منطقه انجام شود و ما باید راه وحدت اسلامی را دنبال کنیم چرا که ما آمادگی و استعداد لازم برای برقراری آرامش، برادری و زندگی مسالمتآمیز میان اعراب و سایر مسلمانان را داریم.
نخست وزیر دولت منتخب فلسطین با اشاره به اینکه این منطقه و آینده از آن خود ماست افزود: اگر امت اسلامی متفرق باشد این فلسطین است که زیان می بیند و برنده اصلی این اتفاقات آمریکا و اسرائیل خواهند بود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی دولتهای عربی که تعدادی از آنها نیز سرنگون شده اند به جنگهای طایفهای و مذهبی دامن زده و میان شیعه و سنی و دیگر فرق اسلامی جدایی افکنده که این امر ضربه سنگینی به فلسطین میزند و فلسطین را از کانون اهمیت خارج میکند پیشنهاد شما برای برطرف کردن این مشکل چیست گفت: مایلیم انقلاب های عربی را در روند و مسیر اصلی خود قرار دهیم و باید این انقلاب ها را از دو مسئله برهانیم اول این که باید کاری کنیم که این مهار اسراییل و غرب که میخواهد انقلاب را مهار کند از بین برود و دوم نگذاریم انقلابها و بیداریهای اسلامی به یک بحران دوباره در خود کشورهای اسلامی تبدیل شود.
وی افزود: دشمنان غرب در تلاشند که انقلابها و بیداری های اسلامی را منحرف کرده و اهداف گذشته خود را بر این کشورها حاکم کنند اما اراده ملتهای عربی و اسلامی ارادهای آهنین و پابرجاست.
هنیه با اشاره به اینکه تناقضات اصلی ما در رابطه با پروسه صهیونیست است خاطرنشان ساخت: هیچ تناقضی نباید میان ملتهای اسلامی در رابطه با مسئله اسرائیل باشد و تنها مذاکره است که میتواند مشکلات را حل کرده و آب رفته را به جوی بازگرداند.
وی با اشاره به اینکه سرنوشت این منطقه و امت این است که به هم دست اخوت و وحدت بدهند و زندگی مسالمت آمیز با یکدیگر داشته با شند افزود:همانطور که گفته شد مشترکات زیادی میان ما بوده و نقاط اختلافی بسیار کم است به همین دلیل نباید اجازه دهیم برخی کشورهای عربی به عنوان دشمن تلقی شوند و بگوییم این اعراب هستند که با هم دشمن هستند و اسرائیل خواب راحت کند چرا که علت تمام این بحرانها همانا وجود رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین است و این رژیم غده سرطانی است که نه تنها سرزمین فلسطین را بلکه فراتر از آن یعنی کل منطقه را تا فرات در نظر گرفته است.
نخست وزیر دولت منتخب فلسطین در پاسخ به سوالی مبنی براینکه پیشنهاد مقامت اسلامی برای تحقق سیاست های از نهر تا بحر از مسیر گفتگو تامین می شود یا همچنین مسیر مقاومت گفت: نباید هیچ مذاکرهای با رژیم صهیونیستی انجام شود در واقع تفنگ تنها پاسخی است که باید به رژیم صهیونیستی داد و ما در طول تاریخ به این نتیجه رسیده ایم که کشورهای در بند تنها از راه مبارزه و مقاومت مسلحانه بوده است که به هدف خود رسیدند.
وی با اشاره به اینکه نباید هیچگونه مصالحه ای با دشمن انجام شود افزود: تمام آرزوی ملت فلسطین این است که مقاومت را ادامه دهد تا بتوان فلسطین را آزاد کرد و 6 میلیون پناهنده در خارج از فلسطین را به سرزمینشان باز گرداند.
هنیه با اشاره به اینکه ظرف 20 سال گذشته مذاکرات انجام شده هیچ دستاوردی نداشته است افزود: تنها از طریق مقاومت توانستیم غزه را آزاد کنیم و از این را ه بود که توانستیم بیش از هزار نفر از اسرای خود را آزاد کنیم چرا که مقاومت یک شیوه راستین و یک اصل اصولی و پایدار است.
وی با اشاره به اینکه برخی افراد معتقدند که ما با مقاومت تنها خود را از بین میبریم و نمیتوانیم حتی با مقاومت یک وجب از فلسطین را آزاد کنیم اظهار داشت: ما پاسخمان این است که از راه مقاومت نه تنها می توان سرزمین فلسطین را آزاد کرد بلکه تمامی اسرا را نیز آزاد میکنیم و این تازه ابتدای راه است ما تا آزادی تمامی فلسطین ادامه میدهیم.
هنیه در پاسخ به سوال مجری مبنی بر اینکه مقاومت اسلامی چه واکنشی در برابر هتک حرمت مسجدالاقصی که طی چند روز گذشته توسط حزب لوکود که برای سرشکسته کردن مقاومت فلسطینیان انجام شده است نشان می دهید گفت: این اولین بار نیست که صهیونیستها این کار را انجام میدهند و طی سالیان گذشته بارها حملاتی به مسجد الاقصی داشته و آنرا به آتش کشیدند اما هر بار که دست به این کارهای ددمنشانه میزنند جوانان فلسطینی حتی با کفش به سراغ آنها رفتند و روبروی انها ایستادند و خونشان را در زمین مسجدالاقصی ریختند.
وی با اشاره به اینکه انتفاضهالاقصی از زمانی شروع شد که شارون با چکمههای سربازان خود وارد مسجدالاقصی شد افزود: من تاکید میکنم عزت،کرامت و شرافت فلسطین اجازه نمیدهد که صهیونیستها به کارهایشان ادامه دهند و فلسطینیان تصمیم دارند که با ریختن خون خود و ایثار جان، مال و هرآنچه در اختیار دارند به مصاف صهیونیستها بروند چرا که سرزمین فلسطین و قدس مال ماست و اشغالگر هیچ آینده ای در سرزمین فلسطین ندارد.
نخست وزیر دولت منتخب فلسطین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پیش بینی شما از آینده رژیم صهیونیستی با توجه به اینکه این رژیم در بدترین شرایط خود بوده و عمق استراتژیکش که کمپ دیویدو رژیم مصر بود سرنگون شده و علاوه بر افزایش مهاجرت معکوس از سرزمینهای اشغالی هزاران نفر در تلآویو به تظاهرات برپاخواستهاند چیست گفت: در این جا تاکید میکنم اشغالگران اسرائیلی هیچ آیندهای بر سرزمین فلسطین ندارند. مشکلات صهیونیست فراتر از کمپ دیوید است.
هنیه با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی برای اینکه پابرجا بماند و امکانات خود را از خارج بیاورد بر روی مصر،ایران دوران شاه و ترکهای لائیک تمرکز داشتند گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی و خروج شاه از ایران و همچنین از زمانی که احزاب اسلامی روی کار آمدند صحنه در ترکیه تغییر کرده و زمانی که ناوگان آزادی مورد حمله صهیونیست قرارگرفت ما دیدیم چطور ملت مسلمان ترکیه به پا خواستند. امروز هم میبینیم از طریق انقلاب مردمی در مصر همپیمانان اسرائیل ساقط شده و موقعیت منطقه ای و فرامنطقه ای تغییر یافته و به دلیل بیداری های اسلامی، اسرائیل در بدترین شرایط خود قرار دارد. در واقع انقلاب های اسلامی و امت اسلامی روبه صعود بوده و اسرائیل روبه افول گذاشته است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه که آیا اسرائیل با شکست های پی در پی که در سال 2006 از مقاومت اسلامی حزب الله لبنان و در سال 2008 از حماس و مقاومت مردم غزه متحمل شده است، دست به ماجراجویی جدیدی خواهد زد یا خیر، گفت: شکی نیست که مقاومت اسلامی و حزب الله درسی به رژیم صهیونیستی داده اند امکان ندارد این رژیم آن را از یاد ببرد و امروزه لبنان به عنوان دژ مستحکمی در مقابل اسرائیل ایستاده و همچنین مقاومت اسلامی در غزه با ایستادگی خود در جنگ 22 روزه در مقابل رژیم صهیونیستی سیلی محکمی بر پیکره اسرائیل زدند که اسرائیل همچنان از این دو شکست خود سرگردان و ناراحت است.
نخست وزیر دولت منتخب فلسطین افزود: بنابراین فکر نمی کنم اسرائیلی ها با درس هایی که از لبنان و جبهه مقاومت در غزه گرفته اند، دست به ریسک جدیدی بزنند و ما یقین داریم آینده از آنِ ملت فلسطین و از آنِ نیروی مقاومت و نهضت رهایی بخش جهان عرب و اسلامی است و امروزه ایستادگی یکپارچه ملت ها، پشتوانه مستحکمی برای ملت فلسطین است.
هنیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه ارزیابی اش از فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر حمایت همه جانبه جمهوری اسلامی از هر گروهی که مقابل رژیم صهیونیستی بایستد، چیست؟ خاطر نشان کرد: این موضعی است که برای ما ناشناخته نیست؛ چراکه رهبری و قبل از آن حضرت امام(ره) و ملت مسلمان و انقلابی ایران از فردای پیروزی انقلاب اسلامی از حامیان راستین و قدرتمند فلسطین و آرمان های فلسطین بودند.
وی همچنین با اشاره به اینکه غربی ها گفتند ایران امروزه در محاصره است و در شعب ابی طالب است، گفت: ما دیدیم رهبری فرمودند ما در موقعیت بدر و خیبر قرار داریم که همینطور است.
نخست وزیر دولت منتخب فلسطین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه مقاومت حزب الله و مردم غزه در برابر رژیم صهیونیستی که سبب الگوسازی برای سایر مردم که منجر به بیداری اسلامی در مصر، لیبی، یمن و بسیاری دیگر از کشورها شد، این بیداری ها چه تاثیری بر موضوع فلسطین می گذارد، بیان داشت: مقاومت اسلامی در لبنان و فلسطین یک نقطه جهش و یک نقطه مرکزی برای بیداری اسلامی است و بنده در سخنرانی هایی که تاکنون شنیده ام به این نتیجه رسیدم؛ چراکه آنان تاکید کردند اگر امروزه ما شاهد نهضتی بر جهان عرب هستیم، اینها در درجه اول برخاسته از بیداری نخستین جهان اسلام است که پرچم داری آن حضرت امام خمینی(ره) بود.
هنیه با تاکید بر اینکه راه مقاومت، راهی است که امام(ره) نشان ما داد و راهی است که از اهداف انقلاب اسلامی و مقام معظم رهبری گرفته اند، اذعان داشت: امروزه شاهد حرکت یکپارچه منطقه به سمت و سوی بیداری اسلامی هستیم و ما تواستیم با نیروی مقاومت اسلامی در لبنان اسرایی را از رژیم صهیونیستی بگیریم که این گرفتن اسرا روزبه روز بیشتر می شود و امروزه می بینیم بیداری اسلامی از مرحله بیداری به مرحله عمل درآمده و دارد پرچم مقاومت را بالا می برد.
وی با اشاره به اینکه ما امروزه در حال ورق زدن تاریخ هستیم، تصریح کرد: ما در حال حاضر یک دوران و عهد جدیدی را شروع کرده ایم که این دوران جدید مبتنی بر اسلام، اراده ملت ها و مقاومت است.