در این نشست وزرای خارجه ترکیه، سوریه، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، عراق، لبنان، اردن، مصر، بریتانیا و آلمان شرکت دارند، در حالی که ایالات متحده و ایتالیا نیز در سطح معاون وزیر خارجه حضور خواهند داشت.
به گزارش جماران به نقل از الجزیره، امروز یکشنبه در ریاض پایتخت عربستان سعودی،، نشستی عربی و بینالمللی برای بحث درباره اوضاع سوریه با هدف دستیابی به ثبات پس از سقوط دولت بشار اسد آغاز شده است.
در این نشست وزرای خارجه ترکیه، سوریه، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، عراق، لبنان، اردن، مصر، بریتانیا و آلمان شرکت دارند، در حالی که ایالات متحده و ایتالیا نیز در سطح معاون وزیر خارجه حضور خواهند داشت.
طبق اعلامهای قبلی، کایا کالاس نماینده ارشد امور خارجی و سیاست امنیتی اتحادیه اروپا، همچنین احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب، جاسم محمد البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس و پیر پدرسون، نماینده ویژه سازمان ملل در سوریه نیز در این نشست حضور خواهند داشت.
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس) وزیر خارجه سوریه، اسعد الشیبانی، شب گذشته برای شرکت در این نشست به ریاض وارد شد و ولید بن عبدالکریم الخریجی معاون وزیر حارجه عربستان سعودی در فرودگاه بینالمللی ملک خالد از او استقبال کرد.
برخی منابع دیپلماتیک ترکیه به خبرگزاری آناتولی گفتند که در این نشست که وزیر خارجه ترکیه، هاکان فیدان شرکت می کند، ادامه نشستی است که در 14 دسامبر در شهر عقبه اردن برگزار شده بود.
محور مذاکرات و مواضع مورد بحث در نشست
جدولکار اصلی این نشست درباره اقدامات لازم برای تضمین ثبات و امنیت در سوریه تمرکز دارد.
از سوی دیگر، وزیر خارجه آلمان، آنالنا بربوک، امروز (یکشنبه) اعلام کرد که تحریمهای اعمال شده علیه متحدان بشار اسد که "جنایات خطرناکی" را در طول جنگ داخلی سوریه مرتکب شدهاند، باید برقرار بماند.
بربوک به خبرنگاران در ریاض گفت که برلین "رویکرد هوشمندانهای" برای تحریمها پیشنهاد کرده است تا مردم سوریه احساس کنند کمی گشایش رخ داده است.
او افزود: "سوریها اکنون نیاز دارند که ثمرات تغییر قدرت را به سرعت بچینند. ما به کمک به کسانی که هیچ چیزی در سوریه ندارند ادامه خواهیم داد، همانطور که در طول سالهای جنگ داخلی انجام دادهایم، و 50 میلیون یورو دیگر برای تأمین مواد غذایی، پناهگاههای اضطراری و مراقبتهای پزشکی ارائه خواهیم کرد."
بررسی موضوع رفع تحریمها
یک مسئول عربستانی به خبرگزاری فرانسه گفت که این نشست به دو جلسه تقسیم خواهد شد: جلسه نخست شامل مسئولین عرب و جلسه دوم شامل مشارکت گستردهتری از جمله ترکیه، فرانسه، اتحادیه اروپا و سازمان ملل خواهد بود.
این نشست در زمانی برگزار میشود که احمد الشرع، رئیس دولت جدید در دمشق، که نیروهای او به همراه گروههای معارض مسلح کنترل دمشق را به دست گرفته و حکومت بشار اسد را در ماه گذشته سرنگون کردند، به دنبال کاهش تحریمها علیه کشور است.
قدرتهای غربی، از جمله ایالات متحده و اتحادیه اروپا، به دلیل سرکوب وحشیانه اعتراضات ضدحکومتی در سال 2011، تحریمهایی را علیه دولت بشار اسد وضع کردهاند.
جنگ داخلی سو ریه بیش از 13 سال به طول انجامیده، منجر به کشته شدن بیش از نیم میلیون نفر، نابود شدن اقتصاد و آواره شدن میلیونها نفر از خانه و کاشانه شان شده است.
در همین حال، وزیر خارجه اتحادیه اروپا، کایا کالاس، روز جمعه اعلام کرد که این اتحادیه - که شامل 27 کشور است - ممکن است در صورت اتخاذ اقداماتی از سوی حکام جدید سوریه برای تشکیل یک دولت فراگیر که از اقلیتها حمایت کند، تحریمها را کاهش دهد.