هدر رفتن مواد غذایی به دلیل هزینه‌های زیست محیطی در روند تولید، از جمله وسعت اراضی مورد نیاز برای کشاورزی و دامپروری، مصرف آب و تولید گازهای گلخانه‌ای، یک نگرانی جدی محسوب می‌شود.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، بر اساس برآوردهای سازمان ملل، سال ۲۰۲۲ در سراسر جهان روزانه معادل یک میلیارد وعده غذایی دور ریخته شده است.

نویسندگان گزارش شاخص ضایعات غذایی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) می‌گویند در این تخمین پایین‌ترین حد را در نظر گرفته‌اند و «مقدار واقعی می‌تواند بسیار بیشتر باشد.»

اینگر اندرسن، مدیر اجرایی «UNEP» با ابراز تاسف در این‌باره گفت :«این یک تراژدی است. میلیون‌ها نفر در سراسر جهان گرسنه هستند در حالی که روزانه مقدار زیادی مواد غذا دور ریخته می‌شود.»

ریچارد سوانل، از سازمان غیردولتی «WRAP»، که در نگارش این گزارش مشارکت داشت، به خبرگزاری فرانسه گفت: «با این حجم از مواد غذایی که به صورت روزانه هدر می‌رود می‌توان تمام افرادی که در جهان از گرسنگی رنج می‌برند را سیر کرد و به آن‌ها روزی یک وعده غذا داد.»

براساس این گزارش حدود ۶۰ درصد (معادل ۶۳۱ میلیون تن) از هدر رفتن مواد غذایی در خانه‌ها، ۲۸ درصد در رستوران‌ها و ۱۲ درصد در فروشگاه‌ها، قصابی‌ها و خواربار فروشی‌ها، روی می‌دهد. این حجم از هدر رفت مواد غذایی در سال معادل هزار میلیارد دلار است.

آقای سوانل می‌گوید، مواد غذایی در خانه‌ غالبا به دلیل خرید بیش از حد نیاز واقعی، اندازه‌گیری نادرست وعده‌ها و نخوردن باقیمانده غذا هدر می‌رود.

علاوه بر این، حجم زیادی از این مواد غذایی به ویژه در کشورهای در حال توسعه به دلیل عدم برخورداری خانواده‌ها از یخچال‌های مناسب، هدر می‌رود.

تولید زباله و معضلات زیست محیطی

برخلاف تصور عموم، تولید زباله‌، تنها «مشکل کشورهای ثروتمند» نیست بلکه به یک معضل جهانی بدل شده است.

هدر رفتن مواد غذایی به دلیل هزینه‌های زیست محیطی در روند تولید، از جمله وسعت اراضی مورد نیاز برای کشاورزی و دامپروری، مصرف آب و تولید گازهای گلخانه‌ای، یک نگرانی جدی محسوب می‌شود.

نویسندگان این گزارش خاطرنشان کردند که این هدر رفت مواد غذایی مترادف با «شکست زیست محیطی» است. آنها می‌گویند که در روند تولید این مواد غذایی هدر رفته، حدود ۱۰ درصد گازهای گلخانه‌ای در جهان تولید می‌شود و وسعت زیادی از زمین‌های کشاورزی زیر کشت می‌روند در حالی که هرگز این محصولات خورده نمی‌شوند.

نویسندگان این گزارش امیدوار هستند که انتشار این اطلاعات باعث شود تا مردم در سراسر جهان با استفاده درست از مواد غذایی در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و صرفه‌جویی در هزینه‌ها قدم بردارند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.