روز جمعه به ساکنان شهر بیلگورود پیشنهاد داده شد که این شهر را که در فاصله 32 کیلومتری مرزهای اوکراین قرار دارد و طی هفته های اخیر ارتش اوکراین آن را به شدت گلوله باران کرده است را تخلیه کنند.

به گزارش جماران به نقل از رویترز، دولت روسیه اعلام کرد که نزدیک به 300 نفر از ساکنان شهر «بیلگورود» در نزدیکی مرز روسیه با اوکراین را در پی گلوله باران آن  توسط ارتش اوکراین تخلیه کرده است.

بیلگورود  به شکل پیوسته توسط ارتش اوکراین در معرض حملات هوایی و گلوله باران قرار دارد.

خبرگزاری رویترز به نقل از «ویاچسلاو گلادکوف» گزارش داد که نزدیک به 300 نفر از ساکنان بیلگورود تصمیم گرفتند که به شکل موقت این شهر را ترک کنند و اکنون در مراکز پناهندگی موقت در شهرهای دور از مرزهای روسیه و اوکراین ساکن شده اند.

گلادکوف گفت:در طول 24 ساعت گذشته درخواست هایی برای انتقال 1300 کودک از بیلگورود به اردوگاه های مدرسه ای به دور از شهر در مناطق دیگر دریافت کردیم.

گلادکوف تأکید کرد که روز  جمعه به ساکنان شهر بیلگورود پیشنهاد داده شد که این شهر را که در فاصله 32 کیلومتری مرزهای اوکراین قرار دارد و طی هفته های اخیر ارتش اوکراین آن را به شدت گلوله باران کرده است را تخلیه کنند.

عملیات تخلیه شهر بیلگورود بزرگترین عملیات تخلیه یک شهر روسیه از ابتدای جنگ روسیه علیه اوکراین در فوریه 2022 تا کنون به شمار می رود.

شایان ذکر است که بیلگورود در 30 دسامبر 2023  در معرض حمله گسترده قرار گرفت که در اثر آن 25 نفر کشته شدند و این بزرگترین تعداد کشته های غیرنظامی روسیه از زمان آغاز جنگ تا کنون به شمار می رود.

 دیگر تحولات:

سیاستمداران آلمان اعلام کردند که  شولتس  صدر اعظم این کشور باید موشک تاروس را به اوکراین بدهد.

به گزارش دویچه وله چند سیاستمدار آلمان و یواخیم گائوک، رئیس‌جمهور سابق این کشور اولاف شولتس را به تعلل در تحویل تسلیحات به اوکراین متهم می‌کنند. یکی از این تسلیحات تعیین‌کننده موشک‌های تاروس است که شولتس شخصا از تحویل آن امتناع می‌کند.

با تشدید حملات موشکی و پهپادی روسیه به مناطق مسکونی شهرها و روستاهای اوکراین و برجای گذاردن ده‌ها کشته غیرنظامی، اعتراضات نسبت به امتناع اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در مورد ارسال تسلیحات پیشرفته، از جمله موشک‌های تاروس به اوکراین بالا گرفته است.

یوآخیم گائوک، رئیس‌جمهور پیشین آلمان در گفت‌وگو با هفته‌نامه "بیلد ام زونتاگ" گفت، با توجه به "حملات هوایی انزجارآور روسیه به مردم غیرنظامی اوکراین، من با نگرانی به اقدامات خود نگاه می‌کنم و از خودم می‌پرسم که آیا حمایت ما کافی است یا خیر".

گائوک افزود که در مورد تحویل موشک‌های کروز آلمانی "تاروس" که اوکراین درخواست آن را داده است، با کارشناسان صحبت کرده است: «پس از این گفت‌وگوها، دیگر نمی‌توانم بفهمم که چرا در تحویل این سلاح و مهمات دیگر تعلل به خرج می‌دهیم.»

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان در اوایل ماه اکتبر شخصا تصمیم گرفت فعلاً موشک کروز تاروس تحویل اوکراین ندهد. گفته می‌شود، علت این تصمیم این نگرانی است که قلمرو روسیه نیز ممکن است توسط این تسلیحات نقطه‌زن با برد ۵۰۰ کیلومتر مورد اهداف حمله اوکراین قرار گیرد.

گائوک گفت: «صدراعظم باید بارها و بارها از خود بپرسد که آیا از این اظهارات خود عقب‌نشینی کرده که گفته بود، از انجام هر کاری برای اطمینان از عدم دستیابی روسیه به صلح و پیروزی کوتاهی نمی‌کند؟»

رئیس‌جمهور پیشین آلمان افزود: «ابهام زمانی ایجاد می‌شود که تردید دولت نه تنها شانس اوکراین را کاهش می‌دهد، بلکه خطر علیه جهان آزاد را نیز افزایش می‌دهد.»

مارکوس زودر، رهبر حزب سوسیال‌مسیحی نیز خواستار تحویل موشک‌های کروز "تاروس" به اوکراین شد. او گفت که این "تنها فرصت جدی برای اوکراین برای یافتن شهامت جدید و برای روس‌ها به معنای پیروز نشدن است".

زودر تأکید کرد، در صورتی که روسیه در جنگ پیروز شود و همزمان ایالات متحده از درگیر شدن با بحران‌های بین‌المللی در آینده کناره‌گیری کند، آلمان و اتحادیه اروپا در برابر یک "مشکل امنیتی واقعی" قرار خواهند گرفت.

سیاستمداران حزب سبزها و لیبرال‌ها در گفت‌وگو با روزنامه "راینیشه پست" چاپ دوسلدورف بر نیاز به این سلاح‌ها تاکید دارند و اتهامات جدی را علیه شولتس مطرح کرده‌ند.

سارا نانی، سخنگوی سیاست دفاعی گروه پارلمانی سبزها در بوندستاگ گفت: «تحویل موشک‌های کروز تاروس به اوکراین مدت‌هاست که به تعویق افتاده است. این امتناع اساساً از جانب شخص صدراعظم است و نگرش کلی دولت فدرال نیست.»

ماری اگنس اشتراک سیمرمان، کارشناس دفاعی حزب دموکرات‌های آزاد (لیبرال‌ها) در مورد تحویل تسلیحات آلمان و با نگاه به ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه گفت: «ما نباید از شهامت خود واهمه داشته باشیم. این همان چیزی است که پوتین به آن امیدوار است.» آلمان باید در نهایت سلاح "تاروس" را تحویل دهد تا خطوط تدارکات روسیه را قطع کند.

رودریش کیزِوتر، سیاستمدار امور خارجی حزب دموکرات مسیحی، گفت که روسیه خود را به دلیل ضعف غرب و عدم تحویل موشک تاروس در قدرت می‌بیند: «بنابراین، فقدان حمایت نه تنها عدم ارائه کمک است و باعث افزایش تعداد قربانیان اوکراینی می‌شود، بلکه بالفعل یک نوع حمایت از روسیه است.»

تلاش اوکراین برای تولید تسلیحات

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفته است که کشورش می‌خواهد تولید تسلیحات خود را با وجود حملات هوایی مداوم روسیه افزایش دهد. زلنسکی شامگاه دیروز شنبه ۶ ژانویه (۱۶ دی‌ماه) در سخنرانی ویدیویی روزانه خود گفت: «ما تا حد امکان سرسختانه کار می‌کنیم تا اطمینان حاصل کنیم که نیروهای دفاعی و امنیتی ما می‌توانند برای بخش قابل توجهی از عملیات خود در سال جاری به تولیدات اوکراینی خودمان تکیه کنند.»

اوکراین از سرنگونی ۲۱ پهپاد روسیه خبر داد

بر اساس مقامات کی‌یف، ارتش روسیه در طول شب با ۲۸ پهپاد و سه موشک کروز به اوکراین حمله کرد. نیروی هوایی اوکراین در تلگرام اعلام کرد که ۲۱ پهپاد رهگیری و منهدم شده است.

گفته می‌شود هدف حمله روسیه در وهله نخست مناطق جنوب و شرق اوکراین بود. شماری موشک‌ در دو شهر بزرگ دنیپرو و زاپوریژیا در جنوب شرقی اوکراین که فاصله چندانی با جبهه ندارد فرود آمدند.

سرهی لیساک، فرماندار دنیپرو گفت که در طول شب یک بلوک از آپارتمان‌های مسکونی در اثر برخورد آسیب دیده است. به گفته وی، ساکنان خانه به طور عمده بی آن‌که آسیبی دیده باشند، از زیر آوار نجات یافتند.

سفر غیرمنتظره وزیر خارجه ژاپن به اوکراین

یوکو کامیکاوا وزیر خارجه ژاپن در سفری غیرمنتظره به اوکراین سفر کرد. وزارت خارجه ژاپن اعلام کرد که کامیکاوا در دیدار با همتای خود، دیمیترو کولِبا در کی‌یف می‌خواهد بر موضع بدون تغییر دولتش در راستای ایستادن در کنار اوکراین و حمایت از این کشور در شرایط دشوار بین‌المللی کنونی تاکید کند. او همچنین می‌خواهد آشکارا با طرف اوکراینی در مورد تلاش‌ها برای دستیابی به صلح پایدار تبادل نظر کند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.