یک منبع آگاه نزدیک به کرملین به مسکو تایمز گفت:« هر چقدر هم که بگوییم اکثریت جهان با ما هستند، هیچ‌کس الحاق نه تنها مناطق دونتسک، لوهانسک، زاپوریژژیا و خرسون، بلکه حتی کریمه را به رسمیت نشناخته است.

به گزارش جماران نشست اخیر جده درباره صلح در اوکراین که بدون حضور روسیه انجام شد هر چند دستاورد ویژه ای برای پایان دادن به جنگ اوکراین نداشت اما سوژه تحلیل های بسیاری درباره انزوای سیاسی روسیه در سطح بین المللی در صورت تداوم این جنگ و رویکرد محتاطانه کشوری چون چین شد.

مسکو تایمز در گزارشی در این باره می نویسد: چهار مقام فعلی و سابق روسیه که با دیپلماسی این کشور آشنا هستند به مسکو تایمز گفتند که غیبت روسیه در نشست سران به میزبانی عربستان برای یافتن چارچوب صلح برای جنگ در اوکراین، آسیب پذیری کرملین را - علیرغم این واقعیت که هیچ بیانیه یا سند نهایی مشترکی امضا نشده است- آشکار کرد.

اجلاس آخر هفته در جده عربستان با حضور هیأت هایی از بیش از 40 کشور برگزار شد.  در میان آنها نمایندگانی از متحدان اوکراین در اروپا و ایالات متحده و همچنین نمایندگان هند و برزیل حضور داشتند. حتی پکن که در ابتدا قصد شرکت نداشت و کرملین آن را قدرتمندترین متحد خود می‌داند، در آخرین لحظه با اعزام نماینده موافقت کرد . از روسیه برای حضور در این اجلاس دعوت نشد، همانطور که به مذاکرات قبلی در کپنهاگ دعوت نشده بود.

هر چهار مقام روس که با مسکو تایمز صحبت کردند معتقدند که با وجود اجلاس جده، نه مسکو و نه کی یف هنوز آماده مذاکره نیستند. یکی از این دیپلمات ها می گوید: « این رویداد چندین چالش را برای روسیه آشکار کرد.  نکته مهم تلاش اوکراین برای تعامل با کشورهایی است که متحدان غربی کی یف در این نبرد نیستند اما عموماً از تمامیت ارضی و استقلال اوکراین حمایت می کنند . کی یف به دنبال این است که حتی اگر نمی تواند این کشورها را به متحد خود تبدیل کند اما از آنها شرکایی برای روند صلح بسازد. در شرایطی که این هدف یعنی اجماع عمومی حاصل شود در مرحله بعد اوکراین به سمت تعمیق این موفقیت حرکت کرده و مسائل مهم تر و حساس تری در پروسه مدنظر خود برای صلح را روی میز می گذارد.  در چنین شرایطی ما باید راه هایی برای پاسخ به تاکتیک های جدید اوکراین پیدا کنیم. »

یک منبع آگاه نزدیک به کرملین به مسکو تایمز گفت: « هرچقدر هم که بگوییم اکثریت جهان با ما هستند، هیچ‌کس الحاق نه تنها مناطق دونتسک، لوهانسک، زاپوریژژیا و خرسون، بلکه حتی کریمه را به رسمیت نشناخته است.  البته این چیزی است که کی یف اکنون روی آن بازی خواهد کرد، تا مسکو را تا حد امکان منزوی کند. این واقعیت که ما ( روسیه ) در نشست مسکو نبودیم طبیعتاً برای ما ناخوشایند است.  به هرحال نمایندگان این کشورها در جده پشت سر ما غیبت کردند اما مسئله اینجاست که آنها نمی توانند بدون روسیه مشکلات در اوکراین را حل و فصل کنند. واقعیت این است که توافقات مهمی در چنین نشست های بزرگی با تعداد زیادی از هیئت های بین المللی حاصل نمی شود.»

پیش از این نشست، مقامات روسیه گفتند که مسکو از نزدیک این نشست را دنبال خواهد کرد و امیدوارند که کشورهای بریکس آن را از نتیجه آن مطلع کنند.  پس از این نشست در عربستان سعودی، مقامات و نمایندگان روسیه تلاش کردند غرب را به تلاش برای تضمین امنیت اوکراین به بهای منافع روسیه متهم کنند و به خود می بالیدند که تلاش اوکراین برای منزوی کردن مسکو و متحد کردن سایر کشورها ( غیرغربی)  علیه آن شکست خورده است.  فراموش نکنیم که مسکو با  برگزاری نشست روسیه و آفریقا در سن پترزبورگ تلاش کرد این کشورها را در کنار خود حفظ کرده و مانع از اجماع آنها با غرب علیه روسیه شود.

یکی دیگر از دیپلمات های روسی به مسکو تایمز گفت: «مسکو از برگزاری نشست برای دستیابی به حل و فصل مذاکراتی بر خلاف ابتکار کی یف سود می برد  اما مشکل دوم کرملین این است که هنوز آماده کوچکترین سازش در مذاکرات نیست.  کرملین در خلال این اجلاس فقط همان خواسته هایی را که در آغاز جنگ با اوکراین مطرح کرده بود، تکرار کرد.  روسیه بخشی از مذاکرات نیست نه به این دلیل که در  اجلاس جده شرکت نمی کند، بلکه به این دلیل که آماده سازش و تسلیم نیست. البته  همین امر در مورد اوکراین نیز صدق می کند.»

این دیپلمات با اشاره به اصرار کی یف مبنی بر عدم پذیرش هرگونه قطعنامه صلح بدون توافق کامل، ادامه داد: «فرمول زلنسکی مبنی بر خروج نیروهای روسیه از کل اوکراین در واقع تسلیم روسیه است که برای مسکو غیرقابل قبول است. »

بوریس بوندارف، یکی از اعضای سابق نمایندگی روسیه در سازمان ملل در ژنو که در اعتراض به جنگ استعفا داد، به مسکو تایمز گفت : « آینده مذاکرات و مهمتر از آن خود جنگ، در میدان نبرد تعیین خواهد شد. تا زمانی که ظرفیت یکی از طرف های مخالف برای ادامه جنگ تمام نشود، هیچ گفتگوی صلحی نمی تواند انجام شود، زیرا هیچ یک از طرفین علاقه ای به برگزاری آن ندارند. »

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.