این ماموریت نتوانست همانگونه که انتظار میرفت مورد استقبال مسکو و کییف قرار گیرد.
به گزارش جماران، به گفته یک مقام منصوب مسکو در شرق اوکراین؛ نظامیان تحت امر کییف روستای «پیاتیخاتکی» واقع در جنوب منطقه زاپوریژیا را بازپس گرفته و در حالی که زیر آتش توپخانه روسیه قرار دارند، در مواضع خود سنگر گرفتهاند.
روسیه روز یکشنبه از تشدید نبردها در سه جبهه از خط مقدم جنگ در اوکراین بویژه در شرق و جنوب این کشور خبر داد.
این در حالیست که همزمان ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین ضمن تمجید از عملکرد سربازانش «برای دفع پیشرویهای دشمن» تاکید کرد که عملیات ضد تهاجمی نظامیان تحت امر کییف به خوبی پیش میرود.
تحولات اخیر در در طول خطوط یک هزار کیلومتری نبرد میان دو کشور در حالی صورت پذیرفته است که یک هیئت آفریقایی با هدف تلاش برای برقراری صلح عازم روسیه شد و با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه دیدار و گفتگو کرد.
رویترز در گزارش خود آورده است که این ماموریت نتوانست همانگونه که انتظار میرفت مورد استقبال مسکو و کییف قرار گیرد.
در همین حال، سازمان ملل متحد، مسکو را به عدم همکاری برای کمکرسانی به سیلزدگان و هزاران بیخانمان حادثه تخریب سد کافوفکا در منطقه خرسون واقع در جنوب شرق اوکراین متهم کرد.
به گفته یک مقام منصوب مسکو در شرق اوکراین؛ نظامیان تحت امر کییف روستای «پیاتیخاتکی» واقع در جنوب منطقه زاپوریژیا را بازپس گرفته و در حالی که زیر آتش توپخانه روسیه قرار دارند، در مواضع خود سنگر گرفتهاند.
ولادیمیر روگوف، این مقام مسئول منتصب از سوی مسکو در شرق اوکراین با انتشار پیامی در تلگرام تصریح کرد: «حملههای «موجمانند» دشمن، علیرغم تلفات بسیار، نتایجی را به همراه داشت.
وزارت دفاع روسیه در آخرین به روز رسانی روزانه خود از تحولات جنگ هیچ اشاره ای به سقوط روستای پیاتیخاتکی نکرد و تنها یادآور شد که نیروهایش حملات اوکراین را در سه بخش از خطوط مقدم دفع کردهاند.
اوکراین هفته گذشته نیز اعلام کرده بود که همزمان با آغاز عملیات ضد تهاجمی، یک شهرک و چند روستا را در شرق منطقه دونتسک بازپس گرفته است.
زلنسکی: عملیات ضد تهاجمی به خوبی پیش میرود
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، از نیروهایش به دلیل «عملکرد بسیار مؤثر در دفع حملات» در نزدیکی آودیئیفکا، یکی از مناطق تشدید درگیریها در دونتسک تمجید کرده است.
وی یکشنبه شب در پیامی ویدئویی اعلام کرد که عملیات ضد تهاجمی اوکراین که از مدتها پیش انتظار آغاز آن میرفت «به خوبی پیش میرود.»
رئیس جمهوری اوکراین در این گزارش شبانه تاکید کرد: «نیروهای ما در حال حرک هستند؛ ما موضع به موضع و گام به گام، به پیش می رویم.»
مقامات اوکراینی برای تضمین امنیت عملیات یاد شده از ارائه جزئیات بیشتر حملات ضد تهاجمی خود خودداری میکنند و نوعی «سکوت اطلاعاتی» را در پیش گرفتهاند اما در عین حال تاکید دارند که روسیه در حملات اخیر خسارات و تلفات بیشتری را متحمل شده است.
یک مسئول منطقهای منصوب مسکو نیز میگوید که نیروهای اوکراینی یک انبار مهمات روسیه را در منطقه اشغالیِ خرسون اشغالی منهدم کردهاند.
رویترز در گزارش خود تاکید کرده است که نمیتواند به صورت مستقل گزارشهای ارائه شده از سوی دو طرف جنگ در خصوص خسارات و پیشرویهای احتمالی را تایید کند.
سرویسهای اطلاعاتی وزارت دفاع بریتانیا که تحولات اوکراین را زیر نظر دارند در آخرین گزارش خود اعلام کردند که نبردها هم اکنون در زاپوریژیا، واقع در غرب دونتسک و اطراف باخموت که ماه گذشته پس از طولانیترین نبرد جنگ، به تصرف مزدوران روسی واگنر درآمد، متمرکز شده است.
در پیام توییتری سرویسهای اطلاعاتی وزارت دفاع بریتانیا آمده است: «اوکراین در کلیه خطوط یاد شده به عملیات تهاجمی خود ادامه میدهد و پیشرفتهای کوچکی نیز داشته است.»
این گزارش در عین حال دفاع روسیه در برابر حملات اوکراینی در جنوب را «نسبتا موثر» توصیف کرده و یادآور شده است که هر دو طرف در این نبردها متحمل تلفات سنگین شدند.
ولادیمیر پوتین که به ندرت در خصوص روند جنگ اظهار نظر می کند هفته گذشته دو اظهار نظر غیرمعمول با جزییات بیشتر ارائه کرد.
وی در این سخنان ضمن کم اهمیت خواندن و به سخره گرفتن ضد حملات اوکراین گفت که نیروهای اوکراینی با وجود اینکه به تازگی به تانکهای غربی مجهز شدهاند، «هیچ بختی» ندارند.
طرح صلح ۱۰ مادهای کشورهای آفریقایی
آقای پوتین روز شنبه در سن پترزبورگ با سیریل رامافوزا، رئیسجمهوری آفریقای جنوبی که برای ارائه طرح صلحی ۱۰ مادهای از سوی هفت کشور قاره آفریقا به روسیه آمده بود دیدار و گفتگو کرد.
رئیس جمهوری روسیه ضمن تشکر از آقای رامافوزا برای انجام این «ماموریت شرافتمندانه» تاکید کرد این کییف و نه مسکو است که از گفتگو امتناع میکند.
به گزارش یورونیوز، در همین راستا، ولودیمیر زلنسکی در پیام ویدئویی خود تاکید کرده است که مذاکرات سن پترزبورگ نشان داد تنها طرح صلح اوکراین مبنی بر خروج تمام نیروهای روسیه است که میتواند واقع بینانه باشد.
رئیس جمهوری اوکراین پیشتر در کییف به هیئت آفریقایی گفته بود که گفتوگوها تنها شاید بتواند به توقف موقت «جنگ» منجر شود.
از سوی دیگر همزمان با ادامه کمکهای غرب به کییف، حدود ۴۰ شرکت اروپایی در جریان برپایی یک اجلاس تجاری در پاریس متعهد شدند برای بیش از ۲۵۰ هزار پناهجوی اوکراینی فرصتهای شغلی و دورههای آموزشی فراهم کنند.