این آخرین هشدار بانک جهانی است که روز سه‌شنبه پیش‌بینی خود از رشد اقتصاد جهانی را به شدت کاهش داده است.

به گزارش جماران، اقتصاد جهانی تنها یک پله دیگر با رکود دوم در طول این دهه فاصله دارد، اتفاقی که بیش از ۸۰ سال است رخ نداده است. این آخرین هشدار بانک جهانی است که روز سه‌شنبه پیش‌بینی خود از رشد اقتصاد جهانی را به شدت کاهش داده است.

این بانک پیش‌بینی می‌کند که اقتصاد جهانی در سال جاری تنها ۱.۷ درصد رشد خواهد کرد. البته این میزان ناچیز رشد، انتقاد بانک جهانی از کشورهای در حال توسعه که قبلا در دوره همه‌گیری و افزایش نرخ‌های بهره، آسیب دیده‌بودند را هم به همراه داشت. طبق پیش‌بینی بانک جهانی رشد اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۴ میلادی به ۲.۷ درصد خواهد رسید.

دیوید مالپاس، رییس بانک جهانی در بیانیه‌ای اعلام کرد که با بدتر شدن چشم‌انداز رشد جهانی، بحران پیش‌روی توسعه تشدید خواهد شد.

تورم بالا، سیاست تهاجمی بانک‌های مرکزی، وخامت شرایط مالی کشورها و امواج شوک‌آور حاصل از حمله روسیه به اوکراین همگی روی رشد اقتصاد جهانی سنگینی می‌کنند.

طبق گزارش بانک جهانی، در نتیجه این شرایط، شوک‌های منفی بیشتر می‌تواند برای ایجاد شرایط رکودی کافی باشد.

اقتصاد جهانی در طول رکود همه‌گیری سال ۲۰۲۰، ۳.۲ درصد کوچک شد. جهان آخرین بار در دهه ۱۹۳۰ دو رکود را در طول یک دهه تجربه کرده بود.

بانک جهانی می‌گوید که انتظار دارد اقتصاد ایالات متحده در سال ۲۰۲۳ تنها ۰.۵ درصد رشد کند. از طرفی برای ۲۰ کشوری که از یورو استفاده می‌کنند و از جنگ اوکراین آسیب دیده‌اند، هیچ انتظار رشدی وجود ندارد. هر دوی این پیش‌بینی‌‌ها کمتر از پیش‌بینی منتشر شده در ژوئن ۲۰۲۲ است.

همچنین طبق این گزارش، پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصادی چین در سال ۲۰۲۳ پس از لغو محدودیت‌های کووید ۱۹ افزایش یابد و به ۴.۳ درصد برسد. اما حتی این پیش‌بینی هم نسبت به شش ماه قبل کاهش یافته است. این پیش‌بینی کاهشی در اقتصاد چین، ناشی از عدم قطعیت مکرر در بازار املاک و مستغلات این کشور، تقاضای ضعیف‌تر سایر کشورها برای محصولات ساخت چین و ادامه اختلالات مربوط به همه‌گیری است.

بانک جهانی در گزارش خود اعلام کرد که سه موتور اصلی رشد جهانی، یعنی ایالات متحده، منطقه یورو و چین در حال گذراندن دوره‌ای از ضعف آشکار هستند.

طبق این گزارش، تا پایان سال ۲۰۲۴، تولید اقتصادی در بازارهای نوظهور و اقتصادهای در حال توسعه حدود ۶ درصد کمتر از سطحی خواهد بود که قبل از همه‌گیری ترسیم شده بود. همچنین انتظار می‌رود که رشد درآمد کمتر از میانگین دهه قبل از کووید باشد که باعث‌ می‌شود کاهش شکاف با کشورهای ثروتمند دشوارتر شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

کلمات کلیدی بانک جهانی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.