منابع رسمی ترکیه‌ای خبر دادند که این کشور همه تدارکات نظامی و لجستیک لازم برای اجرای عملیات زمینی در شمال سوریه را فراهم کرده است.

به گزارش جماران به نقل از الجزیره منابع رسمی ترکیه‌ای خبر دادند که این کشور همه تدارکات نظامی و لجستیک لازم برای اجرای عملیات زمینی در شمال سوریه را فراهم کرده و مطلع شده که نیروهای امریکایی از برخی مواضع در این منطقه عقب‌نشینی کرده‌اند.

یک منبع رسمی ترکیه‌ای  خبر داد که مرحله اول این عملیات نظامی تسلط بر تل رفعت و منبج و عین العرب است که هم‌اکنون در کنترل نیروهای موسوم به یگان‌های مدافع خلق (نیروی نظامی اصلی در قسد) است.

این منبع گفته که ترکیه به روسیه نیز ابلاغ کرده که استقرار صوری نیروهای ارتش سوریه در مناطق تحت کنترل نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) هم قابل قبول نیست.

این منبع درباره حضور نیروهای امریکایی در منطقه نیز گفته که طرف امریکایی تأکید کرده که مطالبات ترکیه را درک می‌کند و اطلاعات موجود نشان می‌دهد که نیروهای امریکایی از برخی مواضع خارج شده‌اند.

به گفته این منبع، این عملیات به صورت دقیق و بدون هرگونه آسیب به نیروهای روسیه و امریکا اجرا خواهد شد.

روز گذشته، «ابراهیم کالن»، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه،تاکید کرد که اجرای عملیات نظامی به چند نحوه ممکن است و زمان و نحوه اجرای عملیات را ترکیه تعیین می‌کند.

او گفت که این عملیات به حفاظت از یکپارچگی اراضی سوریه می‌انجامد و افزود که ترکیه برای برطرف کردن نگرانی‌های امنیتی خود از کسی اجازه نمی‌گیرد و به کسی جواب نمی‌دهد.

از طرفی، روز سه‌شنبه «پاتریک رایدر» سخنگوی وزارت دفاع امریکا، گفت که واشنگتن به تماس‌ها با ترکیه درباره تنش در سوریه ادامه می‌دهد و افزود که وزیر دفاع امریکا به زودی با همتای ترکیه‌ای خود مذاکرات خواهد داشت.

او گفت که هرگونه حمله نظامی تهدیدی بزرگ بر دستاوردهای جهانی در عرصه مبارزه با داعش است و ثبات منطقه را به هم می‌زند.

با وجود این، رایدر تأکید کرد که واشنگتن نگرانی‌های مشروع ترکیه در قبال عملیات تروریستی در خاک این کشور را درک می‌کند.

سخنگوی پنتاگون همچنین تأکید کرد که امریکا گشت‌های دوره‌ای خود در سوریه را کاهش داده چون این گشت‌ها با همکاری نیروهای قسد انجام می‌شد و آنان هم گشت‌های خود را متوقف کرده‌اند.

وی گفت که تمرکز امریکا در سوریه مبارزه با نیروهای داعش است و از توان امریکا در این باره کاسته نشده است.

همزمان «مظلوم عبدی»، فرمانده نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) از واشنگتن خواست که پیام هشدارآمیز قوی‌تری به آنکارا بدهد.

وی همچنین گفت که از روسیه خواسته که برای توقف حمله ترکیه کاری کند و افزود که کاملا مشخص است که ترکیه بر انجام عملیات زمینی پافشاری می‌کند.

«آرام حنا»، سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) نیز روز گذشته گفت که این گروه دیدارهایی با طرف روسیه‌ای داشته تا برای کاهش تنش و حفظ ثبات و جلوگیری از عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه اقدام کند.

او گفت که ترکیه برای عدم اجرای این عملیات شرط‌هایی تعیین کرده که شامل عقب‌نشینی نیروهای قسد به میزان 30 کیلومتر از مرز ترکیه، تحویل دادن سران حزب کارگران کردستان در سوریه، حضور نیروهای ارتش ترکیه و دوربین‌های نظارتی در سراسر مرز ترکیه و سوریه می‌شود و افزود که نیروهای قسد این شرط را نپذیرفته‌اند.
شایان ذکر است نماینده دائم ترکیه در شورای امنیت سازمان ملل متحد سه‌شنبه شب عملیات کشورش در شمال سوریه را را به عملیات علیه مبارزه با تروریسم تعبیر کرد و گفت: به اجرای این عملیات برای دفاع از مردم ترکیه و تأمین امنیت مرزهایمان ادامه خواهیم داد.

به گزارش شبکه "الجزیره" قطر، فریدون سینیرلی اوغلو همچنین سخنانی که مطرح می شود، مبنی بر اینکه عملیات ترکیه در شمال سوریه علیه گروه کارگران کردستان (پ.ک.ک)، عملیات علیه گروهک تروریستی داعش را تحت الشعاع قرار داده، رد کرد.

وی گفت: سخن گفتن از تأثیر عملیات ما علیه حزب کارگران کردستان در مقابله با گروهک داعش، واقعیت ندارد.

سخنان اوغلو درحالی بیان می شود که معاون نماینده سوریه در شورای امنیت سازمان ملل متحد از شورای امنیت خواست که دولت آنکارا را ملزم کند که به اشغال اراضی سوریه پایان دهد.

الحکم ندی افزود: بهانه‌های رژیم ترکیه برای توجیه حمله خود به خاک سوریه دیگر هیچ کس را فریب نخواهد داد، به ویژه در سایه آن که آنکارا از گروه‌های تروریستی حمایت می کند و به دفاع از گروهک داعش و جبهه النصره ادامه می دهد.

ارتش ترکیه از یک هفته پیش حملات هوایی و توپخانه‌ای خود را به مناطق شمال سوریه شدت بخشیده است. اردوغان رئیس جمهوری ترکیه گفته است که این کشور اجرای عملیات زمینی به خاک سوریه را نیز در حال بررسی دارد.

رئیس جمهوری ترکیه چهارشنبه گذشته در سخنانی درباره حملات کشورش به شمال عراق و سوریه گفت که «حملات ارتش این کشور به شمال سوریه صرفا سرآغاز است و عملیات زمینی نیز در زمان مناسب اجرا خواهد شد».

بشار الجعفری شهریورماه در دیدار طارق تلاحمه معاون مدیر دفتر سازمان ملل در زمینه هماهنگی امور بشردوستانه در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (اوچا) "پیامدهای خطرناک‌ دخالت های خارجی در امور داخلی سوریه و طولانی کردن بحران این کشور و خصوصا نقش ویران کننده ترکیه در تشدید بحران سوریه و اقدام آنکارا در نقض قوانین و موازین بین المللی از طریق عبور دادن تروریست ها و دستاویز قرار دادن پرونده آب در شمال سوریه و نیز نقش اشغالگران آمریکایی در حمایت از گروهک های تروریستی و تاثیر انسانی غارت منابع ملی سوریه از سوی این اشغالگران بر اوضاع ملت سوریه را تشریح کرده بود".

این موضعگیری های دولت ترکیه درحالی است که پیشتر نیز دولت دمشق بارها دولت آنکارا را "اشغالگر و حامی گروههای تروریستی در سوریه و از عوامل اصلی رنج و مشکلات سوری ها" معرفی کرده و خواهان "پایان این اشغالگری و حمایت از گروههای تروریستی" شده است. در همین راستا، بشار الجعفری معاون وزیر خارجه سوریه شهریورماه ۱۴۰۱درباره علل طولانی شدن بحران این کشور گفته بود که آمریکای اشغالگر حامی تروریستها و سارق منابع ملت سوریه است و ترکیه نقش ویرانگری از طریق ترانزیت تروریست ها ایفا می کند.

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.