توافق دولت و مخالفان، منابع ونزوئلا را که در خارج از کشور مسدود شده بود به منظور تامین مالی پروژه‌های اجتماعی آزاد می‌کند.

به گزارش جماران،دولت و اپوزیسیون ونزوئلا روز شنبه در مکزیک «دومین توافقنامه مرحله‌ای درباره حمایت اجتماعی» را در پایان مذاکراتی که از نزدیک از سوی ایالات متحده، فرانسه، اسپانیا، نروژ، مکزیک و کلمبیا پیگیری شد امضا کردند.

این توافق منابع ونزوئلا را که در خارج از کشور مسدود شده بود به منظور تامین مالی پروژه‌های اجتماعی آزاد می‌کند.

تحلیلگران می‌گویند که این توافق می‌تواند به کاهش بیشتر تحریم‌های آمریکا علیه کاراکاس منجر شود.

این مذاکرات که به مدت ۱۵ ماه تعلیق شده بود پس از مداخله کلمبیا و ایالات متحده از سر گرفته شد.

برایان نیکولز، دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور نیمکره غربی امیدوار است که حکومت ونزوئلا و اپوزیسیون برای رفع «چالش‌های بشردوستانه» و تضمین «انتخابات آزاد و عادلانه» موافقت کنند.

 امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه که در از سرگیری مذاکرات نقش داشته است از توافق جدید استقبال و حمایت خود را برای دستیابی به «نتایج ملموس» ابراز کرد.

دولت آمریکا توافق امضا شده بین دولت و مخالفان ونزوئلا را تحسین کرد و آن را «گامی مهم در مسیر درست» دانست و در این روند به غول نفتی شورون اجازه داد تا بخشی از فعالیت‌های استخراج نفت خود را در این کشور از سر بگیرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که «این لغو جزیی تحریم‌ها» منعکس کننده سیاست بلند مدت ایالات متحده با هدف لغو تحریم‌ها مشروط به پیشرفت ملموس در کاهش رنج مردم ونزوئلا و حمایت از بازگشت دموکراسی به این کشور است.

وزارت خزانه داری آمریکا امروز شنبه اعلام کرد که اجازه عرضه نفت از ونزوئلا به بازار آمریکا داده شده است.

وزارت خزانه داری آمریکا در این باره اعلام کرد: دولت آمریکا به شرکت «شورون» (Chevron) اجازه استخراج نفت و تولید فرآورده‌های نفتی در ونزوئلا و ارسال آنها به ایالات متحده را داده است و این امر باعث کاهش تحریم‌ها علیه این کشور آمریکای لاتین شده است.

در بیانیه صادره از سوی وزارت خزانه داری آمریکا آمده است: ایالات متحده تحریم عرضه نفت ونزوئلا را در واکنش به توافقات بین مقامات این کشور و مخالفان لغو کرده است.

اگرچه تاکنون جزئیات زیادی درباره این توافق رسانه‌ای نشده است، اما وبگاه اینتل ریپابلیک گزارش کرد که این توافق در حوزه‌های بشردوستانه، بهداشت و درمان و آموزش بوده است.

در همین رابطه، چندی پیش اعلام شد که ونزوئلا و مخالفان کاراکاس پس از ۱۵ ماه تعلیق، مذاکرات را از امروز شنبه از سر می‌گیرند.

گوستاوو پترو، رئیس جمهور کلمبیا، که یکی از بازیگران کلیدی در دستیابی به این رویکرد بود است، اعلام کرد: در ۲۶ نوامبر، مذاکرات بین دولت نیکلاس مادورو، رئیس جمهور و مخالفان ونزوئلا از سر گرفته می‌شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.