خطر داعش با وجود کاهش حملات آن در عراق همچنان وجود دارد و به نظر کارشناسان، تلاش های اطلاعاتی و اقدامات امنیتی باید برای کاهش خطرات داعش تقویت شود.

به گزارش جماران، با وجود کاهش قابل توجه حملات گروه تروریستی داعش در عراق و فاصله افتادن بین حملات، اما این بدان معنا نیست که این حملات اندک بر وضعیت امنیتی و سیاسی عراق تاثیر نمی گذارد.

 کارشناسان و نظامیان معتقدند که همچنان به تقویت دستگاه های اطلاعاتی نیاز است  و منابع امنیتی برای کاهش خطرات داعش تقویت شود.

عناصر گروه تروریستی داعش هفته گذشته به یک ایست بازرسی امنیتی در کرکوک حمله کردند که در این حمله 4 نظامی عراقی کشته شدند.

این حمله باعث شد کردهای اقلیم کردستان مجددا خواستار حضور نیروهای پیشمرگه در کرکوک شوند و این در حالی است که الحشد الشعبی عملیاتی نظامی برای تعقیب عناصر داعش در 5 محور در رشته کوه حمرین در استان دیالی همجوار استان کرکوک انجام داده اند.

در همین راستا، تحسین الخفاجی، سخنگوی فرماندهی ستاد عملیات مشترک عراق به العربی الجدید گفت که پناهگاه های مورد استفاده داعش همه در ضمن طرح های نظامی قرار گرفته و شناخته شده است، حتی نقشه هایی که بقایای داعش را در شهرهای آزاد شده و مناطق صعب العبور در مرز با اقلیم کردستان جابه‌جا می کند، زیر نظر نیروهای عراقی است.

الخفاجی تاکید کرد که نیروهای عراقی به پیشروی علیه داعش ادامه می دهند و نتایج قابل توجهی از جمله هلاکت و دستگیری شماری از اعضای تروریست از طریق همکاری بین منابع امنیتی، اهالی و تلاش های اطلاعاتی به دست آمده است.

وی اشاره کرد که حمله اخیر در کرکوک و هدف قرار دادن نظامیان در روستای الدبس به صورت غافلگیری خبیثانه ای صورت گرفت و نیروهای امنیتی نیز تدابیر لازم برای جلوگیری از تکرار چنین وضعیتی را اتخاذ کردند.

الخفاجی درباره امکانات داعش نیز بیان کرد که آنها از سلاح سبک استفاده می کنند که قدیمی و فرسوده است و سال ها از آن استفاده شده است از این رو نمی تواند به واسطه آن مقابله کند از این رو به کمین و حملات غافلگیرانه به برخی روستاها برای ارعاب اهالی و سرقت از آنها علاوه بر یگان های امنیتی که در مناطق دوردست واقع شده اند، رو می آورد.

سخنگوی فرماندهی ستاد عملیات مشترک عراق بیان کرد که هماهنگی در مناطق صعب العبور موازی با اقلیم کردستان وجود دارد و روابط امنیتی از طریق ارتباط با مقامات امنیتی اقلیم قوی است که منجر به دستگیری ده ها نفر از اعضای داعش، هلاکت شماری دیگر و از بین بردن شکاف های امنیتی شده است.

در همین رابطه مهدی تقی، عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق گفت که داعش در حال انحطاط شدید است و تلاش ها برای جلوگیری از فعالیت آن ادامه دارد.

وی تصریح کرد که اکثر حملات تروریستی از ابتدای سال جاری با هدف سرقت پول، طلا، تلفن همراه و سلاح صورت گرفته که نشان دهنده این است داعش از داخل فرو پاشیده و راه دیگری جز سرقت ندارد بنابراین مساله برای پاکسازی مناطق صعب العبور مساله زمان است.

پیش از این شاخوان عبدالله، نائب رئیس دوم پارلمان عراق حضور نیروهای مشترک ارتش و پیشمرگه در کرکوک را خواستار شده بود.

عماد باجلان، عضو حزب دموکرات کردستان نیز موافق حضور نیروهای پیشمرگه در کرکوک است و گفت که تنها راه از بین بردن دائمی یا تقریبا نهایی داعش، مشارکت نیروهای پیشمرگه در تعقیب بقایای داعش است زیرا تجربه زیادی در تعامل با تروریست ها در مناطق صعب العبور دارند.

فاضل ابو رغیف، کارشناس مسائل امنیتی عراق بیان کرد که داعش قدرت انجام عملیات تروریستی بزرگ را از دست داده است و به حملات با فاصله برای سرقت دارایی و اسلحه و اثبات وجود خود ادامه می دهد.

وی توضیح داد که عناصر داعش طی مدت طولانی گذشته نتوانستند تصاویری از عملیات و فعالیت خود ارائه دهند زیرا عملیاتی ندارند و حتی توان ارتباط با یکدیگر به دلیل طبیعت سخت مناطق صعب العبور بین کرکوک و سلیمانیه را ندارند.

عماد علو، سرتیپ بازنشسته ارتش عراق اشاره کرد که داعش عملا به پایان رسیده و تاثیری ندارد اما این بدان معنا نیست که خطر آن به پایان رسیده است و داعش همچنان عراقی ها را تهدید می کند.

وی تاکید کرد که به تقویت تلاش های اطلاعاتی نیاز است علاوه بر اینکه باید حصارهای امنیتی بیشتری در مرزهای زمینی عراق و سوریه وضع شود و از منابع اطلاعاتی حمایت شود و گشت های امنیتی راه اندازی شوند.

نیروهای امنیتی عراق همواره عملیات بازرسی و تعقیب عناصر داعش به طور مشخص در نینوا، دیالی، کرکوک، صلاح الدین و الانبار را انجام می دهند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.