واشنگتن تا کنون بیش از 20 میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده است.

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری تاس، «لوید اوستن» وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که واشنگتن تا کنون بیش از 20 میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده است.

اوستن تأکید کرد که واشنگتن قصد دارد کمک های خود به اوکراین را برای مدتی طولانی تر ادامه دهد.

 

هشدار سازمان ملل 

رئیس نهاد نظارتی سازمان ملل متحد بر فعالیت‌های هسته‌ای در جهان، حملات «هدفمند و عمدی» به نیروگاه زاپوروژیا در اوکراین را محکوم کرد و خواستار توقف فوری این اقدام «جنون‌آمیز» شد.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حملات توپخانه‌ای به این نیروگاه هسته‌ای را از جانب هر یک از دو طرف مناقشه که باشد، محکوم کرد و آن را «بازی با آتش» خواند.

این هشدار در حالی از سوی آقای گروسی مطرح شده که گروهی از بازرسان و کارشناسان آژانس قرار است به سرعت آسیب‌های ناشی از حملات دو روز گذشته به نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیا را مورد ارزیابی قرار دهند.

مسکو و کی‌یف روز یکشنبه بار دیگر یکدیگر را به بمباران این نیروگاه هسته‌ای واقع در جنوب اوکراین که تحت اشغال نظامی ارتش روسیه است، متهم کردند.

رافائل گروسی در مصاحبه با یک شبکه خبری تلویزیون فرانسه گفت: «انفجارهایی در محل این نیروگاه بزرگ هسته‌ای رخ داده که کاملا غیرقابل قبول است.»

او در ادامه تاکید کرد که این حملات از جانب هرکدام از طرفین باید به سرعت متوقف شد.

حمله به نیروگاه زاپوروژیا که در نزدیک خط مقدم نبردها در اوکراین واقع شده، پیش از این نیز به دفعات صورت گرفته و دو طرف یکدیگر را به انجام آن متهم کرده بودند.

در بیانیه تازه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به دست‌کم دوازده مورد شیک گلوله توپ به سوی این نیروگاه هسته‌ای طی دو روز گذشته اشاره شده که کارشناسان آژانس اعلام کرده‌اند ناظر بر برخی از این موارد بوده‌اند.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بدون نسبت دادن مسئولیت این حملات به نیروهای روسیه یا اوکراین، وضعیت کنونی را «بسیار وخیم و خطرناک» توصیف کرد و گفت: «این نیروگاه در خط مقدم واقع شده، جایی که فعالیت‌های نظامی در اطراف آن وجود دارد و شناسایی دقیق طرف حمله کننده بسیار دشوار است.»

وزارت دفاع روسیه با متهم کردن اوکراین به انجام این حملات در بیانیه‌ای تاکید کرد: «کی‌یف از اقدامات تحریک آمیز به منظور دامن زدن به خطر وقوع یک فاجعه در نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیا دست نمی‌کشد.»

در این بیانیه آمده است که نیروهای اوکراینی طی روزهای شنبه و یکشنبه بیش از ۲۰ «گلوله توپ کالیبر بزرگ» را به سمت این نیروگاه شلیک کردند.

وزارت دفاع روسیه در ادامه از وقوع انفجارهایی در مجتمع‌های شماره ۴ و ۵ و نیز اصابت گلوبه توپ به سقف یکی از ساختمان‌های واقع در نزدیک این دو مجتمع خبر داد.

مقامات وزارت دفاع روسیه با این حال تاکید کرده‌اند که به رغم انجام این حملات «سطح تشعشعات در منطقه نیروگاه همچنان در حد نرمال است.»

باج‌گیری هسته‌ای

سازمان انرژی اتمی اوکراین که مدیریت نیروگاه زاپوروژیا را برعهده دارد، روسیه را به بمباران تاسیسات این نیروگاه که از آن به عنوان بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا نام برده‌ می‌شود، متهم کرده است.

«انرگواتم» با متهم کردن روس‌ها به سازماندهی و تدارک یک «باج‌گیری هسته‌ای و به خطر انداختن امنیت کل جهان» از دست‌کم دوازده مورد حمله توپخانه‌ای ارتش روسیه به تاسیسات نیروگاه هسته‌ای زاپوروژیا خبر داده است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که بررسی‌ کارشناسان مامور این نهاد برای ارزیابی خسارات و آسیب‌های وارد آمده به نیروگاه زاپوروژیا از امروز، دوشنبه ۲۱ نوامبر آغاز می‌شود.

وی مشروع دانستن حمله نظامی به نیروگاه هسته‌ای را «باورنکردنی» خواند و تصریح کرد که در این حملات راکتورها آسیبی ندیده اما به مکان‌هایی نسبتا حساس خساراتی وارد شده است.

بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا در جنوب اوکراین در حالی بار دیگر هدف حملات توپخانه‌ای قرار گرفته که به گفته ولودیمیر زلنسکی نبردها در جبهه شرقی نیز شدت گرفته است.

این حملات به دنبال عقب‌نشینی نیروهای روسیه از منطقه خرسون در جنوب انجام می‌شود که مسکو طی روزهای اخیر با حملات گسترده موشکی و پهپادی به شهرهای مختلف اوکراین و بویژه هدف قرار دادن زیرساخت‌های تاسیسات انرژی در این کشور، به آن واکنش نشان داده است.

 

مسکو: کی‌یف مال ما است!

 

رئیس‌جمهور سابق روسیه و معاون شورای امنیت ملی این کشور در واکنش به تهدیدهای اوکراین برای بازپس‌گیری کریمه، کی‌یف را یک شهر روسی و «پایتخت روسیه باستان» خواند.

«دیمیتری مدودف» رئیس‌جمهور سابق روسیه و معاون شورای امنیت ملی این کشور در پستی تلگرامی در واکنش به تهدیدهای اوکراین درباره بازپس‌گیری کریمه، کی‌یف را یک شهر روسی خواند و تهدید به پس گرفتن آن کرد.

مدودف مدعی شد: می‌خواهم چند واقعیت غیرقابل انکار را به آن‌ها یادآوری کنم. کی‌یف پایتخت روسیه باستان است. کی‌‌یف یک شهر بزرگ در روسیه اما کوچک در امپراطوری روسیه است. کی‌یف پایتخت یک جمهوری اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی است. و بلاخره، کی‌یف شهری روسی است که مردمش همیشه به روسی فکر و صحبت کرده‌اند. به همین خاطر کاملاً مشخص است که چه چیزی و چگونه باید پس گرفته شود.

شنبه (۱۹ نوامبر، ۲۸ آبان) «آندری یرماک» رئیس دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین تأکید کرد صلح در این کشور تنها در صورتی ممکن است که مرزهای ۱۹۹۱ آن احیا شود. اشاره او به سال استقلال اوکراین با انحلال اتحاد جماهیر شوروی بود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.