42 نفر از تظاهرکنندگان و فعالان از دو منطقه القطیف و العوامیه از جمله 81 نفری بودند که نظام سعودی آنها را اعدام کرد.

به گزارش جماران وزارت کشور عربستان سعودی از اعدام هشتاد و یک نفر از جمله 7 یمنی و یک سوری به اتهام اقدامات تروریستی و ارتباط با یک مخالف خارجی خبر داد. وزارت کشورعربستان در بیانیه‌ای اعلام کرد اعدامیها؛ یمنی‌هایی بودند که یک گروه تروریستی تشکیل دادند. همچنین برخی منابع آگاه اعلام کردند حدود 40 نفر از اعدامی ها، اهالی منطقه قطیف شرق عربستان هستند.

خبرگزاری رسمی عربستان در ادعاهایی اتهامات افراد اعدام‌شده را قتل انسان‌های بی‌گناه، زنان و کودکان، همچنین اعضای القاعده و داعش و حامیان  حوثی‌های شیعه یمن اعلام کرده است و نوشته این اعدام‌ها در راستای «مقابله با تروریسم و ایدئولوژی‌های افراطی» انجام شده است.

این بزرگترین اعدام گروهی در تاریخ معاصر عربستان به حساب می آید. برای آخرین بار، در سال ۱۹۸۰ عربستان ۶۳ نفر را طی یک روز به اتهام تصرف خونین مسجد‌الحرام اعدام کرده بود که بالاترین رقم اعدام‌های دسته‌جمعی در کشور بود.

عربستان در کنار کشورهایی چون چین، مصر و عراق، جزو پنج کشوری است که بیشترین آمار اعدام در جهان را دارند. سال ۲۰۲۰ عربستان با ۲۷ اعدام روند کاهشی داشت و در رتبه پنجم قرار گرفت ولی بر اساس برخی گزارش‌ها در سال ۲۰۲۱ دوباره تعداد اعدام‌ در این کشور افزایش یافت.

جدیدترین قتل عام، اما نه آخرین، «قتل عام شنبه» بود که از نظر تعداد، بیشترین تعداد را دارد، که در آن 81 نفر سر بریده شدند، که در آن بن سلمان متهمان پرونده های مربوط به جنبش مردمی در قطیف در سال 2011 را گرد هم آورد. و دیگرانی که با "القاعده" و "داعش" ارتباط دارند.هدف روشن است.

بزرگترین وعده سر بریدن برای شیعیان در الاحساء و قطیف باقی مانده است، جایی که سیاف سلمان و پسرش با خونسردی سر چهل و یک مرد جوان را در یک «پارتی جنون» بی‌سابقه از بدنشان جدا کردند. عوامیه در روزی با خبر اعدام غم انگیز 27 جوان از پسرانش تنها بود، آنها هیچ تقصیری ندارند جز اینکه در تظاهرات مسالمت آمیز بیرون آمدند و شعارهای مطالبات مشروع را که مستند به صورت صوتی و تصویری بود سر دادند.

از آن موقع اوضاع تغییر نکرده است. محاکمات همان تصویری است که فاقد کمترین شرایط یک دادرسی عادلانه است و همان مکانیسمی است که در صدور احکام وجود دارد که هر گونه صحبت در مورد قوه قضائیه را بیهوده می کند، زیرا احکام اعدام توسط دادگاه سلطنتی صادر می شود.

آنچه در مورد احکام جلب توجه می کند این است که آنها نه تنها اصول حقوق بشر را نقض کرده اند، بلکه به صراحت خود قوانین کیفری عربستان را نیز نقض کرده اند، در مقابل، در حالی که کیفرخواست هیچ گونه اتهام صریحی قتل به جز سه نفر از متهمان را در بر نداشت، آن هم در فضایی که فاقد تمامی ارکان یک دادرسی عادلانه بود.

به هر حال اعتراض قانونی در اینجا جایی ندارد، زیرا «منطق» و «معقول» در مولفه های تفکر بن سلمان غایب است. در نتیجه، هر گونه حساب سیاسی و منطقی برای توضیح آنچه که فعالان شبکه های اجتماعی پذیرفته اند آن را "قتل عام شنبه" نامیده اند، بی نتیجه خواهد بود.

ما در برابر فردی هستیم - نه رویکردی سیاسی - که سرگرمی مورد علاقه خود را در درگیری با مردم انجام می دهد، در حالی که "غیر منتظره"، "غیرمنطقی" و "غیر معقول" از ویژگی های اساسی در بازی سیاست است که او در یک بازی انجام می دهد. به شیوه ای ماجراجویانه، اما به شکل کودکانه اش.

چرا کشتار شنبه خارج از محاسبات سیاسی است؟ بیایید با منطق تحلیل سیاسی بخوانیم: اول اینکه انزوایی که سال‌ها بر بن سلمان تحمیل شده، در پس زمینه قتل جمال خاشقجی، شکستن آن و بازگشت به یکپارچگی عادی در چرخه مجامع و روابط بین الملل نیازمند کار خارق العاده است. وسواس بن سلمان نسبت به تاج و تخت و وسواس بیشتر او با نمادسازی سیاسی او، آرامش را به درون تحمیل می کنند و همه مولفه ها را مماشات می کنند.

وقتی به این عوامل فکر می کنیم، متوجه می شویم که این عوامل برای هر سیاستمدار عاقلی منطقی است، اما این تحلیل در یک مورد معتبر است، یعنی در برخورد با شخصیتی که در اصل بر اساس منطق و قوانین سیاست کار می کند.

سؤال در مورد شخصیت بن سلمان در مورد «ثبات تصویر» و ثابت بودن سیاست پوچ است. ، زیرا امروز فردا نیست، و فردا چیزی نیست که از روزهای بعد می‌آید، نه به خاطر تغییر خلاق عالی، بلکه، آنها اثرات شخصیت در بحران هستند که با عشق به "قابل توجه"، "بزرگ"، "بزرگ"، "جدید" و "اولین در جهان" تسخیر شده است، او همچنین دوست دارد این عبارت را تکرار کند، در حالی که یکی از قلم‌های دربار پس از محو شدن شخصیت «رهبر الهام‌بخش» در ادبیات کهن طبل نوازی، خبر از بازگشت او می‌دهد، القاب‌هایی که بن سلمان از آن خوشحال می‌شود.

بن سلمان انتظارات شرکت های روابط عمومی خارجی، آمریکایی و اروپایی را ناامید کرد، زیرا او میلیون ها دلار پول عمومی را برای بازگرداندن چهره ویران شده خود از زمان ترور خاشقجی و قطعه قطعه کردن آن در کنسولگری عربستان در استانبول در نوامبر 2018 نا امید کرد. بنابراین، بیش از یکی از شرکت های بزرگ روابط عمومی تصمیم گرفتند، در یک لحظه برای حفظ اعتبار خود، از معامله ای که در آن پول به دست می آورند و آینده خود را از دست می دهند، کناره گیری کنند.

بین استحکام تصویر قاتل، مستکبر و تشنه خون و تلاش خستگی ناپذیر تیم بن سلمان برای محو آن، امید این بود که تغییری اساسی در «حافظه نزدیک» افکار عمومی محلی و جهانی ایجاد شود.

همانطور که در همه تصاویر عملکرد سیاسی بن سلمان معمول است، او دردسر جستجوی "اپوزیسیون" در مواضع خود را از منتقدان خود راحت کرد، زیرا او شخصاً هر چیزی را که "برعکس تصویر" بود که می خواست تبلیغ کند ارائه کرد. و این یکی از ویژگی های بارز شخصیت متلاطم و نامتعادل بن سلمان است.

«قتل عام شنبه» شوک و سنگی بود در دهان کسانی که تازه وارد یک «توهم» طبل ناقص شده بودند. برای کسانی که معتقد بودند «قبل و بعد» در عصر بن سلمان وجود داشته،یا قرار است چنین باشد، که اصلاً چنین نیست، به خصوص در سطح عواقب، حتی اگر مقدمات متفاوت باشد.

آنچه در «قتل عام شنبه» تازه است این است که بن سلمان با مسئولیت قانونی، کیفری و حتی عقیدتی تنهاست.

در تمام سال های گذشته، وهابیت حنبلی به عنوان مرجع «قضایه شرعی» و احکام کیفری صادره از آن، پس از تصمیم عبدالعزیز پس از اشغال حجاز در سال 1926، در پشت تشکیلات قانونگذاری صادر شده در پادشاهی پنهان بود. تمام احکام صادره از دیگر مذاهب اسلامی را لغو کرد و فقه حنبلی را به عنوان مرجع واحد در دعاوی و قضاوت تأیید کرد.

و بر اساس تغییر لفاظی بن سلمان با کاهش وهابیت به حداقل سطح، و ادغام بقیه فرقه ها به عنوان بخشی از تنوع فرقه ای که صحنه مذهبی در پادشاهی عربستان سعودی را دوباره ترسیم می کند، ضمیمه روایت جدید درباره " روز تاسیس» با محتوای تاریخی، اعتقادی و سیاسی آن و در راستای تدارک اقدامات نزدیک و نهایی بین دو شریک تاریخی: آل سعود و آل شیخ، نتیجه نهایی این است که افراط گرایی و خشونت در اشکال سادیستی آن و سر بریدن همه اینها یک امتیاز انحصاری وهابی و حتی پیروان «داعش» نیست و حامی رسمی همه اینها آل سعود و وهابیت است. وهابیت چیزی نیست جز ابزاری برای مشروعیت بخشیدن به خشونت، با شواهد ساده ای که نشان می دهد جداسازی وهابیت از آل سعود، سطح وحشیگری ذاتی خانواده سلطنتی را کاهش نداده است.

آنچه بن سلمان از آن آزاد کرد، تفرقه و گوسفندان مشترک با خاندان محمد بن عبدالوهاب و پیروانش بود، در حالی که عواقب آتش‌های آل سعود در داخل و خارج، آتش‌های مربوط به تروریسم را بر سر آنها انداخت. افراط گرایی - و وهابیت بدون شک شریک کامل آن آتش سوزی هاست - در عین حال، او استفاده انحصاری از میراث وهابی، گفتمان و فقه جنایی را برای خود محفوظ داشت.

"قتل عام شنبه" بن سلمان را با حماقت خود به میدانی که خود را در آن قرار داده بود بازگرداند، در حالی که "تثبیت" تصویر قاتل وسواس متفاوت، استثنایی و تکان دهنده، اقدامی فاجعه آمیز است و باعث لطمه اخلاق می شود.

مقامات سعودی با هدف سرپوش گذاشتن بر جنایات خود علیه پیروان اهل بیت علیهم السلام در الاحساء و قطیف و علیه مخالفان صلح طلب سعودی، ، با اعتقاد بر سرپوش گذاشتن بر این اعدام ها در صورت همزمانی اعدام آنان با عناصر تکفیری وهابی گروه های داعش و القاعده،عمدا از روش اعدام گروهی استفاده می کنند.

اپوزیسیون سعودی، دادگاه‌های عربستان را دادگاه‌های سیاسی مطلق و تصمیمات قبل از محاکمه افراد را ساختگی توصیف کرد و اینکه اعدام‌ها به دستور محمد بن سلمان صادر می‌شود و رژیم سعودی با عنوان " مبارزه با تروریسم " برای کشتارهولناک جوانان خواهان آزادی بیان و حقوق مشروع خود سوء استفاده می کند.

برخی نهادها و شخصیت‌های سیاسی یمنی اقدامات عربستان سعودی را محکوم کردند، به گونه ای که کمیته ملی امور زندانیان یمن اعدام دو زندانی از ده‌ها زندانی یمنی توسط رژیم سعودی را محکوم و خاطرنشان کرد این یک سابقه خطرناک و دارای عواقب وحشتناکی است که به هیچ وجه قابل تحمل نیست.

گروه های حقوق بشر، عربستان سعودی را به اعمال قوانین محدودکننده آزادی بیان سیاسی و مذهبی متهم کرده و از این کشور به دلیل مجازات اعدام متهمان خردسال دستگیر شده انتقاد می کنند.

نصر الشمری، سخنگوی جنبش نُجَباء عراق، اقدام جنایتکارانه مقامات سعودی علیه گروهی از شهروندان شیعه و دیگر کشورها را محکوم کرد. گردان های حزب الله عراق نیز اعلام کرد: رفتار حکام سعودی با پیروان اهل بیت پیامبر (ص) در سرزمین نجد و حجاز، دلیل روشنی بر وحشیگری و تشنگی آنان به خون است و ثابت می کند آنان برای بشریت خطرناک هستند..»

در همین ارتباط کمیته امور اسیران یمنی در این باره اعلام کرد که اقدام رژیم آل سعود در اعدام دو اسیر جنگی یمنی، مغایر با همه قوانین و منشورهاست و این رژیم منتظر عواقب وخیم این جنایتش باشد.

کمیته ملی امور اسیران یمن اعلام کرد؛ مطلع شدیم از میان ده‌ها نفری که حکومت عربستان اعدام کرد، دو اسیر یمنی بودند که به خاطر ظلم و خصومت به میدان اعدام کشانده شدند.

این کمیته، اقدام حکومت عربستان در اعدام اسیران جنگی را مغایر با تمام قوانین و منشورهای بین المللی خواند و اعلام کرد: اعدام این دو اسیر یمنی پیامدهای وخیمی برای حکومت ریاض خواهد داشت و سکوت در برابر این جنایت ممکن نیست.

معارض عربستانی عامل اصلی اعدام 81 نفر را در یک روز در عربستان شخص بن سلمان دانست و گفت وی به دنبال اهداف سیاسی است.

علی الاحمد معارض سعودی گفت: 42 نفر از تظاهرکنندگان و فعالان از دو منطقه القطیف و العوامیه از جمله 81 نفری بودند که نظام سعودی آنها را اعدام کرد.

این معارض عربستانی خاطرنشان کرد: اتهام شهروندان سعودی که اعدام شدند، وابستگی به داعش و اتهام شهروندان یمنی که اعدام شدند، کمک به جنبش انصارالله یمن برای مشخص کردن اهداف داخل عربستان بوده است.

وی افزود: اجرای روز شنبه احکام اعدام در داخل عربستان در این تعداد زیاد از سال 1970 تا کنون بی سابقه بوده است.

وی تاکید کرد اعدام 81 نفر در یک روز جز با دستور بن سلمان ولیعهد سعودی امکان پذیر نیست. علی الاحمد گفت: اجرای این تعداد اعدام در یک روز عمدی است زیرا بن سلمان اهدافی سیاسی چه در داخل و چه در خارج عربستان از این اعدام ها دنبال می کند.

حزب حق یمن این جنایت را نخستین جنایت حکومت عربستان ندانست، بلکه تأکید کرد که پیش از این نیز ۳۷ فرد بی گناه از منطقه شرق این کشور اعدام شده‌اند.

این حزب، حکومت عربستان را مجری برنامه‌های دستگاه اطلاعاتی آمریکا و انگلیس در فتنه انگیزی فرقه‌ای و مذهبی دانست.

حزب حق الیمنی اعلام کرد: حکومت عربستان بیش از هفت سال است که علیه کشور دست به تجاوز زده است و در این مدت دست به انواع جنایت‌ها زده است.

گردان های سیدالشهدای عراق اعدام 81 نفر از جمله 40 شهروند شیعی و رفتار فرقه گرایانه حکومت سعودی را محکوم کرد.

گردان های سیدالشهدای عراق اعدام 81 نفر از جمله 40 نفر از پیروان مکتب اهل بیت علیهم السلام را طی روز شنبهبه اتهامات واهی تروریسم از سوی مقامات سعودی محکوم کرد.

گردان های سیدالشهدا اعلام کرد: ما در حالی رفتار فرقه گرایانه و مستکبرانه آل سعود را محکوم می کنیم که جایگاه این شهیدان را نزد خداوند متعالی می دانیم.

گردان های سیدالشهدای عراق خاطرنشان کرد: نظام سعودی با سوء استفاده از مشغول بودن جهان به بحران اوکراین، با اعدام 81 نفر از جمله 40 نفر از شیعیان منطقه القطیف عربستان، بار دیگر شیوه فرقه گرایانه خود را نمایان ساخت.

شهروندان منطقه شرق عربستان در طول سال‌های اخیر بارها در اعتراض به اقدامات سرکوبگرانه رژیم سعودی و کشتار ده‌ها معترض در شهرهای العوامیه و قطیف تظاهرات کرده‌اند، اما هر بار با سرکوب شدید نظامیان آل‌سعود مواجه شدند.

این نخستین بار نیست که مقام‌های سعودی به اعدام دسته‌جمعی شهروندان مبادرت می‌کنند. این رژیم در سال‌های گذشته جنایت‌های وحشیانه زیادی مرتکب شده؛ از جمله در سال 2016 آیت‌الله شیخ باقر نمر النمر را به همراه 46 تن دیگر اعدام کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.