یکی از پهپادهای مهاجم در مسیر موزه«لوور» بود و یکی دیگر در مسیر یک هدف راهبردی در امارات بود.

به گزارش جماران، روزنامه رأی الیوم در گزارشی نوشت: یک مسئول امنیتی بلندپایه اسرائیلی جزئیات جدیدی از حمله منحصر به فرد نیروهای مسلح یمن به ابوظبی در  روز دوشنبه فاش کرد حمله ای که به ادعای اماراتی در آن از پنج پهپاد سه پهپاد را رهگیری و سرنگون کردند.

این مسئول بلندپایه اسرائیلی که نخواست نامش فاش شود به وبسایت مونیتور گفت که  یکی از پهپادها در مسیر موزه«لوور» بود و یکی دیگر در مسیر یک هدف راهبردی بود که این مسئول اسرائیلی آن را فاش نکرد.

مسئول صهیونیستی در ادامه گفت که اماراتی ها شوک زده شدند، شوک شدیدی به آنها وارد شد.

به گفته این مسئول صهیونیستی اماراتی ها هرگز به چنین حمله ای عادت ندارند.

وی اضافه کرد که به رغم کشته شدن سه نفر و انهدام چندین منبع سوخت، امارات متحده عربی از یک فاجعه جان به در برد.

از سوی دیگر، افسران ارتش رژیم اشغالگر و سازمان امنیتی این رژیم رایزنی های طولانی درباره حمله نیروهای مسلح یمن به امارات انجام دادند. همچنین منابع رسانه ای گفتند که اسرائیل از خود حمله نگران نیست بلکه از بی توجهی آشکار جهان به آن به شدت نگران است.

در همین حال، یک تحلیلگر سرشناس رژیم صهیونیستی با اشاره به عملیات‌های انتقامی صنعاء به امارات گفت، سفر رئیس این رژیم به ابوظبی نباید از یک هفته قبل علنی می‌شد.

منابع خبری صهیونیستی اعلام کردند، «اسحاق هرتزوگ» رئیس جمهور (رژیم) اسرائیل یکشنبه آتی در اولین سفر رسمی یک رئیس جمهور رژیم  اسرائیل به امارات وارد «ابوظبی» پایتخت این کشور امیر نشین می‌شود.

سفر اسحاق هرتزوگ در بحبوحه تنش‌های فزاینده پس از حملات ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به ابوظبی انجام می‌شود.

در همین ارتباط، «روعی کایس» تحلیلگر امور عربی در رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی در صفحه توییتر خود درباره خطرناک بودن وضعیت امنیتی برای این سفر در زمانی که امارات زیر حملات انتقامی صنعاء قرار دارد، هشدار داد.

این تحلیلگر صهیونیست نوشت: «مطمئنا اعلام چنین دیداری آنهم در زمانی که حوثی‌ها در تلاش برای جستجوی اهداف خوب در امارات هستند، عاقلانه نیست».

کایس ضمن اعلام اینکه اوضاع در امارات عادی نیست و هنوز هم ممکن است اتفاقاتی بیفتد، افزود، چنین سفری باید در روز خود نه یک هفته قبل علنی می‌شد.

نیروهای مسلح یمن دوشنبه هفته جاری پایگاه الظفره را هدف قرار دادند؛ پایگاهی که در ۳۲ کیلومتری جنوب ابوظبی قرار دارد. این پایگاه مقر اصلی هوایی نیروهای آمریکایی در منطقه است .

این دومین عملیات ارتش و کمیته‌های مردمی یمن به ابوظبی طی یک هفته اخیر است؛ عملیات‌هایی که پس از هشدارهای مکرر صنعاء به امارات مبنی بر لزوم توقف تعرض به یمن انجام می‌شود.

سرتیپ «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن، دیشب (سه‌شنبه شب)، بار دیگر درباره خطر سرمایه‌گذاری در امارات هشدار داد.

از جهتی دیگر العالم در تحلیلی نوشت:صنعا عمق خاک عربستان و امارات و مواضع حساسی را با موشک های بالستیک و پهپادها هدف گرفت و این اقدام اگر کشورهای عضو ائتلاف گام هایی عملی برای توقف جنگ و رفع محاصره از بنادر و فرودگاه های یمن اتخاذ نکنند، تکرار خواهد شد

ضربات سنگین یمن به امارات در حالی صورت می گیرد که این کشور می کوشد تا در زمینه اقتصاد و تجارت پیشرفت های گسترده ای به ثبت برساند.

امارات اساسا بر صادرات نفت و گردشگری و سرمایه گذاری خارجی تکیه می کند و اخیرا به منظور گشودن بازارهایی جدید و فراهم کردن فرصت سرمایه گذاری به نزدیکی با ترکیه روی آورده است.

بنابراین ضربات راهبردی یمن برای امارات بسیار دردناک بوده است؛ زیرا می توانند تلاش های این کشور در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی را تقلیل دهد و به تبع تاثیری منفی بر تجارت و گردشگری خواهد گذاشت.

اقتصاد امارات تحمل چنین ضربات سهمگین نظامی را ندارد.

فایز الدویری کارشناس و تحلیلگر اردنی در این باره می نویسد: حوادث جدید، امارات را در تیررس حملات یمنی ها قرار خواهد داد. یمن پهپاد و موشک های میان برد دارد و این تجهیزات به راحتی می توانند عمق خاک امارات را هدف بگیرند.

مدافعان امارات کجا هستند؟

در مقابل اما شاهد اصرار و پافشاری یمنی ها برای تحمیل قواعد درگیری جدید به منظور مقابله با تجاوزگری سعودی اماراتی هستیم؛ هرچند که این تجاوزگری در اصل صهیونیستی آمریکایی است.

تغییر قواعد درگیری در واقع به نفع یمن و به ضرر امارات است؛ زیرا این کشور مجموعه ای از ایالت های نفتی است که وظیفه ای که اسراییلی ها و امریکایی ها به آن محول کردند را انجام می دهد از جمله این وظایف به راه انداختن جنگی فرسایشی به مدت 7 سال علیه یمن بوده است.

تصمیم گیرندگان اصلی این جنگ اما نمی توانند از امارات دفاع کنند؛ بمباران اخیر، نیروهای آمریکایی را وادار کرد تا در پایگاه هوایی خود در الظفره پنهان شوند.

شرکت های صهیونیستی در امارات نیز وضعی ناخوشایند دارند. اساسا رژیم اشغالگر از متوقف کردن حملات موشکی مقاومت در غزه نیز عاجز است؛ به رغم انکه این رژیم عملا در جنگ علیه یمن از همان روز نخست مشارکت داشته است.

«یاسر الیمانی» از رهبران کنگره ملی یمن در گفتگوی اختصاصی با شبکه خبری العالم گفت: رژیم صهیونیستی از همان روز نخست در جنگ علیه یمن مشارکت داشت. و اینک در برابر حملات یمنی ها در عمق خاک امارات عاجز مانده است زیرا اساسا این رژیم یارای دفاع از خود در برابر مقاومت فلسطین را ندارد.

در واقع رژیم صهیونیستی از بزرگترین آسیب دیدگان این حملات علیه امارات خواهد بود؛ زیرا امارات نمی تواند امنیت خود و شرکت های خارجی به ویژه شرکت های اسراییلی را تامین کند و این امر در نتیجه، طرح های توسعه اسراییلی‌ها و نزدیکی به امارات را به هم خواهد زد و در واقع هر دو رژیم اسراییلی و اماراتی بر پایه تاریخی تمدنی جغرافیایی مستحکمی استوار نیستند.

الیمانی همچنین تصریح کرد که امارات و مزدورانش باید بدانند حال که امنیت را در یمن بر باد داده اند، قطعا آنها نیز از نعمت امنیت محروم خواهند ماند.

وی هشدار داد که ضربات سهمگین یمنی ها ادامه خواهد داشت تا زمانی که ائتلاف متجاوز از حملات خود در یمن دست نکشد و از این کشور خارج نشود. ملت یمن حمله به عمق خاک امارات و عربستان را تایید می کند. محکومیت های بین المللی نیز هرچقدر افزایش یابد، سودی برای امارات نخواهد داشت زیرا یمنی ها پس از فقدان عزیزان خود و ویرانی کشورشان دیگر چیزی برای از دست دادن ندارند.

پژوهشگران سیاسی نیز تاکید کردند که هدف گرفتن عمق خاک عربستان و امارات بر فرصت های صلح و سازش خواهد افزود؛ زیرا امارات و عربستان و جامعه غربی که در جنگ یمن همدست بودند، فقط زبان زور را می فهمند؛ از سوی دیگر امنیت و ثبات در واقع تنها سرمایه امارات برای حفظ ساختار اقتصادی کشور و محافظت از سرمایه گذاری هاست و هرگونه ضربه به امارات تهدیدی برای سرمایه گذاری خواهد بود؛ از این رو این امر فرصت صلح و سازش را افزایش خواهد داد زیرا جامعه جهانی برای به جریان انداختن این پرونده سیاسی بیشتر تلاش خواهد کرد.

 

 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.