پلاسمای خون افراد بهبود یافته نباید به افراد مبتلا به کووید-۱۹ با علائم خفیف یا ملایم تزریق شود.

به گزارش جماران، سازمان جهانی بهداشت روز سه‌شنبه هفت دسامبر (۱۶ آذر)، برای درمان بیماری کووید-۱۹ از طریق پلاسمای خون بیماران بهبود یافته توصیه‌های جدیدی را اعلام کرد.

این نهاد گفت که پلاسمای خون افراد بهبود یافته نباید به افراد مبتلا به کووید-۱۹ با علائم خفیف یا ملایم تزریق شود.

در بسیاری از کشورها اعتقاد بر این است که استفاده از این پلاسمان می‌تواند ویروس‌های کرونا را در بیمار جدید خنثی کند، مانع تکثیر آن شود و آسیب بافتی هم متوقف می‌شود.

سازمان جهانی بهداشت در توصیه‌ای که در مجله پزشکی بریتانیا منتشر کرد گفت که «شواهد کنونی نشان می‌دهد که این روش امکان زنده ماندن افراد را بیشتر نمی‌کند و نیاز به دستگاه اکسیژن را کاهش نمی‌دهد.»

این نهاد همچنین تاکید کرد که این روش هزینه‌بر و زمان‌بر است.

به گزارش یورونیوز، سازمان جهانی بهداشت این «توصیه جدی» را علیه استفاده از پلاسمای خون در افرادی که علائم شدید کووید-۱۹ را ندارند ارائه کرد و گفت که حتی برای بیماران مبتلا به نوع شدید و بحرانی کووید این درمان تنها باید به‌عنوان بخشی از یک کارآزمایی بالینی انجام شود.

پلاسمای خون دوره نقاهت، بخشی از خون یک بیمار بهبود یافته از کووید-۱۹ است که حاوی آنتی‌بادی‌هایی است که بدن پس از آلوده شدن به ویروس تولید می‌کند.

این موضوع یکی از مجموعه درمان‌های بالقوه‌ای بود که در اوایل همه‌گیری مورد بررسی قرار گرفت اما در آزمایش‌های بالینی فواید محدودی از آن مشخص شد.

سازمان جهانی بهداشت گفت که آخرین توصیه‌هایش بر اساس شواهد از ۱۶ کارآزمایی بالینی روی ۱۶ هزار و ۲۳۶ بیماری کووید به دست آمده است.

از سوی دیگر، در پی شیوع موج جدید همه‌گیری بیماری کووید۱۹ در اروپا، سازمان جهانی بهداشت روز سه‌شنبه خواستار محافظت بیشتر از کودکان شد که این بار بیشتر از دیگر گروه‌های سنی در معرض ابتلا به این بیماری قرار گرفته‌اند.

سازمان جهانی بهداشت در عین حال، همزمان با طرح این هشدار گزینه واکسیناسیون اجباری جمعیت را به عنوان «آخرین دستاویز» برای مهار موج جدید همه‌گیری کووید۱۹ مطرح کرده است.

دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت در این راستا از افزایش تست‌های کرونا در مدارس و توجه ویژه به واکسیناسیون دانش‌آموزان به عنوان دو راه‌کار موثر برای جلوگیری از تعطیلی بیشتر کلاس‌ها و بازگشت مجدد رویه آموزش از دور، نام برده است.

هانس کلوگ، مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا روز سه‌شنبه در جریان یک کفرانس خبری مجازی ضمن اعلام مطلب یاد شده تصریح کرد: «استفاده از ماسک و وجود تهویه مناسب به همراه آزمایش‌های منظم باید در همه مدارس ابتدایی مد نظر قرار گیرد و برای واکسیناسیون کودکان نیز بهتر است در سطح ملی تصمیم‌گیری شود تا بتوان ایمنی مدارس را تقویت کرد.»

به گفته کارشناسان سازمان جهانی بهداشت ابتلا به بیماری کووید۱۹ در حال حاضر در همه گروه‌های سنی رو به افزایش است.

این سازمان متولی نظارت بر بهداشت و سلامت در جهان همچنین تاکید کرده است که بالاترین میزان ابتلا به بیماری فعلا در میان افراد ۵ تا ۱۴ سال دیده‌ می‌شود.

مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا در این خصوص یادآور می‌شود: «امروز دیگر مشاهده این وضعیت که شمار ابتلا در کودکان خردسال دو تا سه برابر بیشتر از کل جمعیت است نادر و عجیب محسوب نمی‌شود.»

دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت سپس واکسیناسیون اجباری را که مد نظر برخی کشورها قرار گرفته آخرین راه حل برای مقابله با موج جدید همه‌گیری بیماری کووید۱۹ می‌داند و معتقد است تا زمانی که تمام گزینه‌‌های ممکن برای فراهم کردن زمینه افزایش نرخ واکسیناسیون مورد آزمایش قرار نگرفته نباید به سراغ آن رفت.

این سازمان بار دیگر ضمن ابراز نگرانی نسبت به شیوع سویه جدید ویروس کرونا موسوم به اومیکرون در جهان و شناسایی مواردی از ابتلا به آن در برخی کشورهای اروپایی خواستار مقابله جدی با گونه غالب کنونی موسوم به دلتا شده تا بدین ترتیب زمینه پیروزی برابر سویه اومیکرون نیز در آینده نیز فراهم شود.

هانس کلوگ، مدیر دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت در این خصوص تصریح کرد: «سویه اومیکرون اکنون رو به افزایش است و توجه بیشتری را به خود جلب کرده، به همین دلیل ما حق داریم که نگران و محتاط باشیم؛ اما مشکل اصلی در حال حاضر دلتا است، شیوه مبارزه امروز ما با دلتا و مهار این گونه از ویروس کرونا سبب می شود که ما فردا برابر سویه اومیکرون نیز پیروز شویم.»

شرکت‌های آمریکایی و آلمانی فایزر و بیون‌تک پیش‌تر از پاسخ ایمنی بالای واکسن تولیدی خود نزد کودکان بالای پنج سال در برابر ویروس کرونا خبر داده بودند.

 

 احتمال ابتلای همزمان به دو گونه ویروس کرونا وجود دارد

یک کارشناس روس بیان داشت که ممکن است یک فرد همزمان به چند گونه ویروس کرونا مبتلا شود.

به گزارش اسپوتنیک، کمیل حافظوف رئیس گروه توسعه روش های تشخیصی جدید مبتنی بر فناوری های توالی یابی موسسه بودجه ای فدرال علوم تحقیقات مرکزی اپیدمیولوژی سرویس فدرال نظارت بر حمایت از حقوق مصرف کننده بیان داشت که ابتلا به چندین گونه از ویروس کرونا به طور همزمان امکان پذیر است.

این کارشناس گفت: " ابتلا همزمان به چندین گونه ویروس کرونا ممکن است. در عین حال سرعت تکثیر ویروس در داخل بدن بیمار می تواند متفاوت باشد. یعنی فرد به دو ویروس مبتلا می شود اما یکی از آنها پیروز است."

 

 ثروت میلیاردرها در دوره همه‌گیری کرونا به شدت افزایش یافته است  

نتایج یک مطالعه که روز سه‌شنبه هفت دسامبر (۱۶ آذر) منتشر شد نشان می‌دهد افراد بسیار ثروتمند جهان از بحران بهداشتی کووید-۱۹ سود زیادی برده‌اند و این موضوع توزیع نابرابری‌های ثروت را عمیق‌تر کرده است. برای رفع این مشکل اقتصاددانانی که در این مطالعه شرکت کرده‌اند، مالیات تصاعدی بر ثروت را در مقیاس جهانی پیشنهاد کرده‌اند.

گزارش سالانه نابرابری جهانی می‌گوید که از سال ۱۹۹۵ تاکنون، سهم ثروت میلیاردرها از یک درصد به سه درصد افزایش یافته است. این رقم در ابتدای همه‌گیری دو رصد برآورد شده بود.

در این سند آمده است: «این افزایش در طول همه‌گیری کووید-۱۹ افزایش یافت. در واقع سال ۲۰۲۰ بیشترین افزایش در سهم ثروت میلیاردرهای جهان را در تاریخ ثبت کرده است.»

این افزایش در طول همه‌گیری کووید-۱۹ افزایش یافت. در واقع سال ۲۰۲۰ بیشترین افزایش در سهم ثروت میلیاردرهای جهان را در تاریخ ثبت کرده است.

لوکا شانسل، یکی از مدیران بنیاد نابرابری جهانی در دانشکده اقتصاد پاریس به خبرگزاری فرانسه گفت: «پس از گذشت بیش از ۱۸ ماه از شیوع کووید-۱۹، جهان حتی قطبی‌تر شده است.»

شانسل با اشاره به اینکه فقر شدید به مدت ۲۵ سال در حال کاهش بوده است، افزود: «این در حالی است که در سال گذشته ثروت میلیاردرها به بیش از ۳.۶ تریلیون یورو افزایش یافته است و ۱۰۰ میلیون نفر دیگر به صفوف فقیرترین افراد اضافه شده‌اند.»

مجله فوربس بلافاصله پس از این گزارش رتبه‌بندی جدید ثروتمندان جهان را منتشر کرد که طبق گزارش این مجله، ۱۰ ثروتمند اول، هر کدام بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار دارایی خالص دارند و ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا در این بین با حدود ۲۵۶ میلیارد دلار دارایی در صدر قرار گرفته است.

در بین ۱۰ نفر اول ثروتمندان جهان، تنها یک نفر آمریکایی نیست. برنارد آرنو، رئیس شرکت فرانسوی ال و ام اش (LVMH)‌ [شرکت کالای لوکس فرانسوی] تنها غیر آمریکایی این فهرست به حساب می‌آید. در این رده بندی جف بزوس در رتبه دوم و مارک زاکربرگ، در رتبه سوم قرار دارند.

طبق این گزارش، ۵۲ فرد ثروتمند جهان طی ۲۵ سال گذشته شاهد رشد سالانه ۹.۲ درصد در ارزش ثروت خود بوده‌اند که بسیار بالاتر از گروه‌های اجتماعی کمتر ثروتمند است.

سهم زنان از کل درآمد جهانی ناشی از کار، کمتر از ۳۵ درصد است در حالی که در سال ۱۹۹۰ این رقم نزدیک به ۳۰ درصد بود.

اروپا طبق این گزارش، برابرترین منطقه جهان توصیف شده است به طوری که ۱۰ درصد ثروتمندترین افراد ۳۶ درصد از سهم درآمد را در اختیار دارند در حالی که خاورمیانه و شمال آفریقا نابرابرترین منطقه هستند زیرا ۱۰ درصد ثروتمندترین افراد جامعه ۵۸ درصد از درآمد را به خود اختصاص داده‌اند.

شانسل که یکی از نویسندگان اصلی این مطالعه است گفت که مداخله دولت در مبارزه با فقر بسیار مهم است اما کشورهای ثروتمندتر توانستند در طول همه‌گیری اقدامات بهتری داشته باشند.

کشورهای ثروتمند اقداماتی مانند مرخصی و افزایش پرداخت‌های تامین اجتماعی را در طول همه گیری برای تقویت سطح درآمد و حفظ مشاغل ارائه کردند اما در کشورهایی که منابع کمتری داشتند این موضوع نمودی نداشت.

کارشناسان اقتصادی از جمله توماس پیکتی، اقتصاددان مشهور فرانسوی در این گزارش خواستار اعمال مالیات تصاعدی بر ثروت مولتی میلیونرهای جهانی به منظور توزیع مجدد ثروت شدند. آن‌ها همچنین خواستار اعمال اقداماتی علیه فرار مالیاتی شدند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.