اسلوونی با اعلام پایان کرونا تأکید کرد که برخی محدودیت ها و واکسیناسیون ادامه پیدا می کند.

 

به گزارش جماران به نقل از نووستی، وزارت بهداشت اسلوونی پایان کرونا در این کشور را اعلام کرد و تأکید کرد که کارزار واکسیناسیون مردم این کشور ادامه پیدا می کند و برخی محدودیت ها نیز ادامه خواهد داشت.

وزارت بهداشت اسلوونی که جمعیت آن دو میلیون نفر است تأکید کرد که طی روز گذشته 112 مورد ابتلای جدید به ویروس و دو مورد فوتی را ثبت کرده است.

تا کنون 769هزار و 248 نفر از جمعیت اسلوونی یک دوز از واکسن های مختلف ضد کرونا را دریافت کردند و 551هزار و 906 نفر نیز به طور کامل دو دوز خود را دریافت کردند.

اکنون 122 بیمار کرونایی در بیمارستان های اسلوونی بستری هستند که 40 نفر از آنها در بخش مراقبت های ویژه به سر می برند.

اسلوونی( که یکی از جمهوری های سابق یوگسلاوی بود) از ابتدای شیوع کرونا تا کنون 257 هزار مبتلا به کرونا و بیش از 4408 مورد فوتی را ثبت کرده است.

 

کشف داروی جدید و گران قیمت برای کرونا 

دقیقاً یک سال پس از کشف یک داروی استروئیدی ارزان قیمت که در کاهش مرگ و میر بیماران در مرحله حاد کووید ۱۹ مؤثر بود، اکنون پژوهشگران می‌گویند که داروی نجات‌بخش دیگری را برای این بیماری پیدا کرده‌اند.

این داروی گران‌قیمت که با تزریق داخل وریدی به بیمار داده می‌شود نه از راه کم کردن واکنش التهابی بدن، بلکه با وارد کردن پادتن‌های قوی برای خنثی کردن ویروس عمل می‌کند. قیمت این دارو بین هزار تا ۲ هزار پوند اعلام شده است.

به گزارش شبکه بی‌بی‌سی نتایج حاصل از «آزمایش ارزیابی تصادفی درمان کرونا» یا «ریکاوری» در بریتانیا نشان داده است که این دارو از هر سه نفر بیمار در مرحله شدید ابتلا به کرونا در بیمارستان، به یک نفر برای بهبودی کمک می‌کند. همچنین به گفته کارشناسان، از هر ۱۰۰ بیمار تحت درمان با این دارو، شش نفر از مرگ نجات می‌یابند.

این دارو تنها به کسانی داده می‌شود که در بدن‌ خودشان پادتن ویروس ساخته نشده است.

کیمبرلی فیدرستون، ۳۷ ساله که در جریان آزمایش این دارو تحت درمان با آن قرار گرفته، به بی‌بی‌سی گفت: «من خوشحالم از این که بستری شدنم به دلیل کرونا با آزمایش این دارو و ادامه مطالعه آن همزمان شد و توانستم این دارو را که انقلابی در این زمینه به وجود آورده، دریافت کنم. خوشحالم که با مشارکتم در موفقیت این درمان نقشی داشتم.»

این دارو که از پادتن‌های هم‌تیره و توسط شرکت داروسازی «ریجنران» ساخته شده، به ویروس متصل می‌شود و نمی‌گذارد که ویروس سلول‌ها را آلوده کرده و دی‌ان‌ای خود ار همانندسازی کند.

پادتن‌های هم‌تیره، پادتن‌هایی هستند که از سلول‌های ایمنی همسان در بدن ساخته می‌شوند.

آزمایش در این زمینه که روی حدود هزار بیمار در بیمارستانی در انگلیس انجام شد نشان داد که این دارو سبب کاهش خطر مرگ، کاهش طول مدت بستری در بیمارستان به میزان متوسط ۴ چهار روز و کاهش نیاز به دستگاه تنفس مصنوعی می‌شود.

«سر مارین لندری» یکی از پژوهشگران در این مطالعه به بی‌بی‌سی گفت: «ما با دادن ترکیبی از دو پادتن به بیماران با تزریق داخل وریدی، در واقع احتمال مرگ آنها را تا یک پنجم کاهش می‌دهیم.»

وی افزود: «ما دریافتیم که می‌توانیم برای بیمارانی که بدون دارو احتمال مرگ آنها یک به سه است، از درمانی ضد ویروسی، در این مورد با استفاده از پادتن استفاده کنیم و این خطر را برای آنها کاهش دهیم.»

دانشمندان این درمان را علاوه بر داروی ضد التهابی استروئیدی دگزامتازون انجام دادند که خود خطر مرگ را تا یک سوم برای بیماران حاد کوویدی کاهش می‌دهد.

پژوهشگر دیگر این مطالعه به نام «سر پیتر هوربای» اظهار داشت: «در مورد این که آیا روش درمانی با پادتن رویکرد علمی درستی است یا نه، تردیدهای زیادی وجود داشته و برخی از مطالعات نشان داده بودند که این روش هیچ فایده‌ای ندارد.»

به عنوان مثال کارآیی پلاسمای خون بیماران بهبود یافته که حاوی پادتن‌هایی است که قاعدتا باید ویروس را بشناسند و با آن مقابله کنند، برای درمان کووید اثبات نشده است.

اما درمان پادتنی مورد استفاده در تحقیق «ریکاوری» شامل دوزهای زیادی از دو پادتن اختصاصی ساخته شده در آزمایشگاه است که برای چسبیدن به ویروس کرونا مناسب هستند.

هوربای گفت: «بسیار جالب است که بدانیم حتی در موارد پیشرفته کووید ۱۹، هدف قرار دادن ویروس می‌تواند باعث کاهش مرگ و میر در بیمارانی شود که بدن‌شان نتوانسته است پادتن خود را ایجاد کند.»

 

یک واکسن جدید به بازار می آید

شرکت «نواواکس» اعلام کرد که واکسنی تولید کرده که بیش از ۹۰ درصد در مقابل انواع مختلف ویروس کرونا موثر است.

این شرکت در مطالعه و پژوهشی که روی نزدیک به ۳۰ هزار داوطلب در ایالات متحده آمریکا و مکزیک انجام داده به این نتیجه دست یافته است.

نتایج امیدوارکننده این شرکت موجب شده تا احتمال صدور مجوز تولید اضطراری واکسن کووید-۱۹ در سه ماه سوم سال ۲۰۲۱ افزایش یابد.

مسئولان شرکت نواواکس می‌گویند واکسنی که تولید کرده‌اند بیش از ۹۳ درصد در برابر انواع مختلف ویروس کرونا موثر بوده است.

تولید این واکسن‌ها بر پایه پروتئین است و در آن از قطعات خالص ویروس برای تحریک پاسخ ایمنی بدن استفاده می‌کنند. تولید واکسن‌های مبتنی بر پروتئین از روش‌ معمول برای تحریک پاسخ ایمنی بدن بهره می‌برند و از همین روش برای تولید واکسن‌های دیگری همچون سیاه سرفه و زونا نیز استفاده شده است.

دکتر «گریگوری گلن» رئیس تیم تحقیق و توسعه شرکت نواواکس در این خصوص به خبرگزاری رویترز تاکیده کرده که واکسن این شرکت در مقابل انواع جهش یافته ویروس کرونا که در برزیل، آفریقای جنوبی و هند نیز مشاهده شده نیز جواب داده است.

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که واکسن نواواکس روی افراد در معرض خطر ابتلا به عفونت شدید ۹۱ درصد و در پیشگیری از ابتلا به موارد متوسط کرونا ‌۱۰۰ درصد اثربخشی دارد. دکتر گلن می‌گوید این واکسن تقریبا ۷۰ درصد در برابر انواع گونه‌های کرونا که نواواکس قادر به شناسایی آنها بوده، اثربخش خواهد بود.

آقای گلن همچنین تاکید کرد که «بسیار مهم است واکسن بتواند بدن را در مقابل ویروسی که دائما در حال تغییر شکل است، محافظت کند.»

نتایج پژوهش‌های نواواکس نشان داده که این واکسن عوارض چندانی نداشته و تنها در مواردی سردرد، خستگی و درد عضلانی گزارش شده که همه این موارد خفیف بوده است. البته تعداد کمی از کسانی که این واکسن را دریافت کرده‌اند عوارض جانبی شدید‌تری را تجربه کرده‌اند.

این شرکت می‌گوید همچنان در مسیر تولید ۱۰۰ میلیون دوز در ماه در پایان سه ماهه سوم سال ۲۰۲۱ و ۱۵۰ میلیون دوز در ماه در سه ماه چهارم سال ۲۰۲۱ است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
3 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.