عوارض واکسن های مختلف ضد کرونا به شکل خطرناکی خود را نمایان کرده است.

 

به گزارش جماران به نقل از روزنامه رأی الیوم، وزارت دفاع آمریکا روز جمعه فاش کرد که 30 نیروی در حال خدمت آمریکا پس از دریافت دوز واکسن ضد کرونای«فایرز» یا «مودرنا» دچار نوعی بیماری التهاب عضله قلب شدند.

التهاب عضله قلب معمولا ناشی از ویروس است و ابتلای شدید به آن منجر به کم کاری قلب یا بی نظمی در تپش قلب یا حتی مرگ می شود.

«جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا(پنتاگون) در کنفرانسی خبری گفت که: نزدیک به 30 مورد ابتلای التهاب عضله قلب در میان بیش از 3.6 میلیون دوزی که تا کنون داده ایم را  تشخیص دادیم.

وی افزود که : هر مورد را جدی می گیریم و به شکل نزدیکی با مرکز کنترل بیماری ها و شرکای فدرال دیگر و پزشکان متخصص آکادمیک برای تضمین ارزیابی همه موارد به شکل مستمر همکاری می کنیم.

کربی با وجود این تأکید کرد که وزارت دفاع همچنان به واکسن ها اعتماد دارد و از مردم می خواهد که بزنند.

این در حالی است که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده آمریکا  اعلام کرد که پس از آغاز واکسیناسیون عمومی و در مقایسه با وضعیت عادی، موارد بیشتری از ابتلا به نوعی بیماری التهاب عضلات قلب به ویژه در میان مردان جوانی که دُز دوم واکسن mRNA را دریافت کرده‌اند، گزارش شده است.

دکتر «تام شیمابوکورو» معاون این مرکز اعلام کرد که پس از واکسیناسیون افراد زیر ۳۰ سال، در مجموع ۲۲۶ مورد میوکاردیت یا پریکاردیت تأیید شده است؛ این در حالی است که در حالت عادی کمتر از ۱۰۰ مورد ابتلا در این گروه سنی انتظار می‌رود.

با این حال او تاکید کرد که برای تأیید ارتباط میان واکسیناسیون کرونا و این مشکل قلبی، لازم است تحقیقات بیشتری انجام شود.

او افزود بسیاری از افرادی که تا پایان ماه مه دچار این مشکل شده و به بیمارستان مراجعه کرده بودند درنهایت به خانه فرستاده شدند.

به گزارش یورونیوز، هنوز مشخص نیست که چه تعداد از این افراد در بیمارستان بستری و چه تعداد پس از مراجعه به اورژانس، در زمانی کوتاه مرخص شده‌اند.

به گزارش این مرکز، در حال حاضر پانزده بیمار در بیمارستان بستری هستند که سه نفر آنها در بخش مراقبت‌های ویژه به سر می‌برند. دو نفر از بیمارانی که به آی‌سی‌یو منتقل شده‌اند نیز دارای مشکلات سلامتی دیگری بودند.

در مجموع ۸۰ درصد از کل افرادی که پس از واکسیناسیون دچار مشکلات قلبی شده‌اند، به خودی خود حالشان بهتر شده و بهبود یافته‌اند.

میوکاردیت یا التهاب عضلات قلب دارای علائمی همچون تب و خستگی، تنگی نفس و در موارد خاص درد قفسه سینه است. بیماران نیز عموما می‌گویند که وقتی که به جلو خم می‌شوند، قفسه سینه آنها بیشتر درد می کند و این درد هنگامی که به عقب خم می‌شوند، کاهش می‌یابد.

درمان این مشکل، معمولا داروهای ضد التهابی مانند ایبوپروفن و در برخی موارد، داروی داخل وریدی به نام IVIG است.

متخصصان ایمنی واکسن همواره درباره عوارض جانبی احتمالی واکسیناسیون‌ها هشدار داده‌اند و دکتر شیمابوکورو گفت با وجود افزایش موارد میوکاردیت در بین جوانان، هیچ وضعیت قرمز و خطرناکی گزارش نشده است.

قرار است کمیته مشورتی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده در تاریخ ۱۸ ژوئن جلسه‌ای با این موضوع برای بررسی شواهد جمع آوری شده و ارزیابی خطرات احتمالی این نوع از واکسیناسیون تشکیل دهد.

به گفته مقامات بهداشت این کشور تا زمانی که وجود پیوند میان واکسیناسیون و این نوع از التهاب عظلانی قلب به اثبات نرسد، همچنان واکسیناسیون همه افراد بالای ۱۲ سال برای جلوگیری از ابتلا به کرونا توصیه می‌شود.

از سوی دیگر، گزارش‌ مراکز رسمی نشان می‌دهد، شمار مبتلایان جهانی ویروس کرونا تا صبح شنبه به ۱۷۶ میلیون و ۳۹ هزار نفر رسیده است.

بنابر گزارش مرکز وب سایت آماری ورلد میتِرز (worldometers) که آخرین آمار مبتلایان به همه‌گیری کرونا را به صورت لحظه‌ای گزارش می‌دهد، شمار مرگ و میر جهانی کرونا به ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار و ۵۵۶ نفر رسیده است.

براساس این گزارش در ۲۴ ساعت گذشته در هند که در چند روز گذشته شاهد بیشترین تلفات جهانی بوده است، ۸۴ هزار و ۶۹۵ نفر به کووید ۱۹مبتلا شده و چهار هزار نیز جان خود را از دست داده‌اند.

آخرین آمار نشان می‌هد، شمار مبتلایان به این بیماری در هند به ۲۹ میلیون و ۳۵۸ هزار و ۳۳ نفر و مرگ و میر ناشی از آن نیز به ۳۶۷ هزار و ۹۷ نفر رسیده است.

همچنین شمار بهبود یافتگان کووید ۱۹ در هند ۲۷ میلیون و ۹۰۱ هزار نفر گزارش شده است.

براساس آمارهای ارائه شده توسط وب سایت ورلد میتِرز، پس از آمریکا، هند، برزیل، فرانسه، ترکیه و روسیه به ترتیب دارای بیشترین مورد ابتلا به بیماری کرونا در جهان هستند.

شیوع ویروس کرونا در جهان در حالی همچنان ادامه دارد که چهل‌وهفتمین نشست سران هفت کشور صنعتی جهان با تمرکز بر احیای اقتصاد دنیا پس از همه‌گیری ویروس کرونا در انگلیس بعد از ظهر جمعه (21 خرداد ماه) آغاز شد. رهبران گروه هفت بعد از یک سال به صورت حضوری در انگلیس گردهم امدند تا راهکارهای ممکن برای بهبود جهان از ویروس کرونا را ارائه دهند.

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس که میزبان اجلاس گروه هفت است با بیان اینکه رهبران گروه هفت برای حمایت از بهبود اقتصاد جهانی با یکدیگر همکاری خواهند کرد گفت، اجلاس سالجاری این گروه فرصت مهمی برای یادگیری از اشتباهات صورت گرفته در مقابله با همه گیری ویروس کرونا است.

 

 

سایه سنگین کرونا بر نشست گروه 7

شبکه آی تی وی گزارش داد که 12 افسر پلیس که در اجلاس گروه هفت در کورنوال کار می کنند، پس از آزمایش مثبت کووید 19 برای یکی از همکاران خود مجبور به قرنطینه شده اند.

موضوع نگران کننده برای روسای امنیتی گروه هفت این است که افسری که تست اش مثبت است در کشتی مستقر بود که هم اکنون یک هزار نیروی را برای محافظت از اجلاس گروه هفت در خود جای داده است.

این افسر پلیس، که محل اقامتش در کشتی در فالموث بود، قبل از آزمایش مثبت خود، در محل اجلاس گروه هفت در خلیج کاربیس مشغول انجام وظیفه بوده است.

خبر انتشار کرونا در جمع محافظان گروه 7 در حالی منتشر می‌ شود که چهل‌ و هفتمین نشست سران 7 کشور صنعتی جهان با تمرکز بر احیای اقتصاد دنیا پس از همه‌ گیری کرونا در انگلیس بعدازظهر جمعه آغاز شده است.

نخست‌ وزیران و روسای جمهوری گروه 7 (انگلیس، آمریکا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، کانادا و ژاپن) در دهکده ساحلی کورنوال انگلیس گردهم آمده‌ اند تا در مورد مسائل مهم جهانی از جمله همه‌ گیری کرونا و تغییرات آب و هوایی بحث و تبادل نظر کنند.

این اولین نشست حضوری رهبران اقتصادهای توسعه یافته طی حدود دو سال اخیر است.

پیشتر گزارش شد که رهبران گروه 7 قرار است برای پایان همه‌ گیری ویروس کرونا، یک میلیارد دوز واکسن در اختیار کشورهای فقیر جهان قرار دهند.

پیشتر جو بایدن رئیس جمهور آمریکا هم قول داد که 500 میلیون دوز از واکسن شرکت فایزر را در اختیار 92 کشور با درآمد پایین و متوسط و اتحادیه آفریقا قرار خواهد داد.

«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس در افتتاحیه اجلاس گفت: نیاز بسیاری زیادی بود که این نشست انجام شود، و بسیار خوشحال هستم که این دیدار به صورت حضوری است.

وی تاکید کرد: رهبران گروه 7 نیاز دارند تا از اتفاقاتی که پس از شیوع ویروس کرونا رخ داد، درس بگیرند و اشتباهاتی که بدون شک مرتکب شده‌ اند را تکرار نکنند.

پیشتر 100 نفر از روسای جمهور، نخست وزیران و وزیران خارجه سابق جهان از گروه 7 خواسته بودند با پرداخت هزینه واکسیناسیون جهانی علیه کووید 19، به جلوگیری از بروز جهش های بیشتر در ویروس کرونا و تبدیل مجدد آن به یک تهدید بین‌ المللی کمک کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.