همزمان با آغاز خروج آمریکایی ها از بزرگترین پایگاه شان در افغانستان استان«هلمند» شاهد وقوع جنگ سختی میان نیروهای دولتی با حمایت نیروهای آمریکایی با طالبان شده است.
به گزارش جماران، همزمان با آغاز خروج نیروهای آمریکایی از بزرگترین پایگاه خود در شمال کابل پایتخت افغاستان و آغاز تخلیه این پایگاه جنگ سخت و شدیدی میان نیروهای دولتی افغانستان با حمایت جنگنده های ارتش آمریکا با گروه طالبان در ولایت«هلمند»به وقوع پیوست.
یکی از مسئولان افغانستانی اعلام کرد که نیروهای آمریکایی انهدام و تخریب ساختمان های موجود در پایگاه هوایی«بگرام» و انتقال تجهیزات به پاکستان را آغاز کردند.
عملیات تخریب و انتقال تجهیزات نظامی به پاکستان به شدت مورد انتقاد دولت افغانستان قرار گرفته است زیرا از ارتش آمریکا درخواست کرده بود که این تجهیزات نظامی به طرف افغانستانی تحویل داده شود.
این پایگاه بزرگترین بازداشتگاه و فرودگاه را در خود جای داده است و نیروهای آمریکایی همه عملیات هوایی خود را از آن انجام می دادند.
خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان و از بزرگترین پایگاه شان در حالی آغاز شده است که ولایت هلمند شاهد وقوع درگیری شدیدی میان نیروهای افغانستان با حمایت آمریکایی ها با گروه طالبان شده است که تا کنون ده ها تن در این درگیری کشته شدند.
جنگندههای ارتش آمریکا در دومین روز از نبرد سخت در ولایت هلمند در جنوب افغانستان و در حمایت از نیروهای دولتی، مواضع طالبان در این ولایت را بمباران کردند.
«سانی لگت» سخنگوی نیروهای آمریکایی در افغانستان میگوید این حملات برای دفاع از نیروهای امنیتی افغانستان و مطابق با توافقنامه دوحه انجام شده است.
خبرگزاری افق با نقل خبر حمله جنگندههای آمریکایی نوشته است که درگیریهای جاری در هلمند ۸۰ تن از نیروهای طالبان کشته شدهاند. هلمند از پایگاههای اصلی طالبان در جنوب افغانستان محسوب میشود.
نبرد و حملات در هلمند در حالی است که آمریکا و طالبان در توافقنامهای که امضاء کردهاند متعهد شده اند به یکدیگر حمله نکنند.
همزمان با جنگ در هلمند، ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده آمریکا در گفتوگو با یک شبکه رادیویی دولتی در ایالات متحده گفته است که خروج آمریکا از افغانستان «مشروط» خواهد بود.
این فرمانده بلندپایه ارتش آمریکا یادآور شد که خروج نظامیان کشورش از افغانستان که دونالد ترامپ وعده انجام آن را تا پیش از فرا رسیدن کریسمس داده به کاهش خشونتها و دیگر شرایط پیش بینیشده در توافق امضا شده با طالبان بستگی خواهد داشت.
مارک میلی افزود: مهم آن است که ما ضمن در نظر گرفتن منافع حیاتی امنیت ملی ایالات متحده که پیشتر در افغانستان به خطر افتاده بود، به شکلی مسئولانه و آگاهانه در حال پایان دادن به جنگ هستیم.
در توافقنامه صلحی که ۲۹ فوریه پس از ۱۹ سال مناقشه در خاک افغانستان میان واشنگتن و طالبان به امضا رسید خروج کلیه نظامیان آمریکایی تا حداکثر اواسل سال ۲۰۲۱ پیشبینی شده است.
طالبان در مقابل متعهد شدهاند که دست از خشونت بکشند و به نیروهای «تروریستی» اجازه ندهند در سرزمینهای تحت کنترل خود عملیات انجام دهند و یا به شهرها حمله کنند. آغاز گفتگوهای رو در رو میان طالبان و کابل که با چند ماه تاخیر به تازگی در ماه سپتامبر آغاز شد، نیز از دیگر شروط مطرح شده در توافقنامه صلح یاد شده است.
ژنرل میلی همچنین تاکید کرده است که رئیس جمهور ایالات متحده تنها برای خروج مشروط نیروها چراغ سبز نشان داده است. به گفته وی: «مفاد توافق همواره واضع و روشن بوده» و دونالد ترامپ در باره مراحل آتی خروج نیروها تصمیمگیری خواهد کرد.
رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده آمریکا در ادامه یادآور شد: «ما نظامیان بهترین مشورتها را در این شرایط در اختیار رئیس جمهور قرار میدهیم تا وی بتواند تصمیمات مسئولانه و آگانهای اتخاذ کند.»
مارک میلی در عین حال تصریح کرد که کاهش خشونت طی چهار تا پنج ماه گذشته «چشمگیر» نبوده است.
شمار سربازان آمریکایی در حال حاضر بطور قابل توجهی در افغانستان کاهش یافته است. تعداد نیروهای نظامی ایالات متحده در زمان امضای توافق صلح با طالبان ۱۲ هزار نفر بود، حال آنکه انتظار می رود شمار این نیروها در ماه نوامبر به حدود ۴ هزار و ۵۰۰ نفر کاهش یابد.
«رابرت اوبراین» مشاور امنیت ملی کاخ سفید هفته گذشته گفته بود که شمار نظامیان آمریکایی در افغانستان اوایل سال آینده میلادی به ۲ هزار و پانصد نفر کاهش مییابد.
این در حالی ست که دونالد ترامپ که از ابتدای کارزار انتخاباتی خود وعده بازگشت نظامیان به کشور و پایان دادن به جنگهای بی پایان را داده بود با انتشار توییتی اعلام کرد که میخواهد تا کریسمس کلیه نیروهای آمریکایی را از افغانستان خارج کند.