بایدن در حال افزایش رقم حمایت مالی شرکت های بزرگ در مقایسه با رقیب جمهوری خواه اش است.
به گزارش جماران، بررسی های تازه مرکز تحقیقاتی «سیاست پاسخگو» نشان می دهد که همزمان با سبقت ترامپ از رقیب دموکراتش در جذب کمک های مالی ثروتمندان خرده پای آمریکا، بایدن در حال افزایش رقم حمایت مالی شرکت های بزرگ در مقایسه با رقیب جمهوری خواه اش است.
رخدادی کم سابقه و بر خلاف رویه سنتی حاکم بر اقتصاد - سیاسی آمریکا که معمولا حزب جمهوری خواه از پشتیبانی تضمین شده شرکت های بزرگ و صاحبان سرمایه های کلان برخوردار بود.
این در حالی است که مقاله تحقیقاتی دفتر ملی تحقیقات اقتصادی که به تازگی منتشر شده، حاکیست که 57.7 درصد مدیران عامل شرکت های بزرگ آمریکایی حامی مالی حزب جمهوری خواه هستند و تنها 18.6 درصد آنها به حزب دموکرات گرایش دارند. البته 23.7 درصد آنها نیز ادعا کردهاند که تا انتخابات ریاست جمهوری 3 نوامبر (13 آبان) بیطرف خواهند ماند.
اما این حقیقت قابل کتمان نیست که شمار رهبران تجاری که ترجیح داده اند در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری آمریکا سکوت اختیار کنند، نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است. در شرایطی که در دوران ریاست جمهوری ترامپ، مقررات زدایی، کاهش مالیات شرکت ها و کلید زدن جنگ تجاری با چین، کام بسیاری از مدیران شرکت های بزرگ آمریکایی شیرین کرده ولی چرا تمام این خدمات اقتصادی نتوانسته مانع از افزایش گرایش آنها به کاندیدای دموکرات ها که برخی از کارشناسان او را چپ گرای اقتصادی معرفی می کنند، بشود؟
چه کسانی همچنان از ترامپ حمایت می کنند؟
«استیو شوارتزمن» مدیرعامل بلک استون، «تیموتی ملون» وارث بانک خانوادگی ملون، «لیندا مکماهون» معاون سابق فدراسیون جهانی کشتی و «ژئوفری پالمر» بساز و بفروش و بازیکن معروف چوگان از حامیان مالی ترامپ هستند. همچنین «آیزاک پرلمتاتر» مدیرعامل مجموعه رسانه ای مارول و «صَفرا کاتز» مدیرعامل شرکت «اوراکل» که هر دو از فعالان صاحب نفوذ بازار املاک «بورلی هیلز» هستند، از پیروزی کاندیدای جمهوری خواهان پشتیبانی مالی می کنند.
گزارش رادیو ملی آمریکا (NPR) نیز حاکیست که دونالد ترامپ همچنان از حمایت ده ها آمریکایی فوق العاده ثروتمند همانند «چارلز شواب» موسس شرکت مشاوره سرمایه گذاری شواب، «پل سینگر» بنیانگذار شرکت مدیریت سرمایه گذاری الیوت و «وارن استیفن» مدیرعامل بانک سرمایه گذاری استیفن برخوردار است.
همچنین نشریه فوربز نیز گزارش داد که ترامپ بخشی از منابع مالی مورد نیاز خود برای حضور در رقابت های انتخاباتی را از «برنارد مارکوس» بنیانگذار شرکت تجهیزات منزل هوم دپو (Home Depot) و «روجر رینی» موسس کارگزاری اسکات ترید (Scottrade) و «توماس داف» مالک هلدینگ سرمایه گذاری داف (Duff) و «جفری اسپرسر» رئیس و مالک بورس اوراق بهادار نیویورک و همسرش «کلی لوفلر» دریافت کرده است.
«جان پائولسون» میلیاردر اکوادوری الاصل که در حال حاضر مدیر صندوق پوشش ریسک است، دو هفته پیش با دعوت از 50 ثروتمند آمریکایی به خانه اش، آنها را برای کمک به ترامپ مجاب کرد. او به صراحت اعلام کرده که در دوران ریاست جمهوری ترامپ 100 میلیون دلار درآمد کسب کردم که اگر به جای او بایدن رئیس جمهوری بود، این عایدی به 88 میلیون دلار کاهش می یافت.
حامیان مالی جدید بایدن چه کسانی هستند؟
هر چند تاکنون رسانه های آمریکا از حمایت ضمنی «پنی پریتزکر» (وزیر سابق بازرگانی)، «جورج سوروس» (میلیاردر معروف)، «توماس استایر» (میلیونر و کاندیدای سابق دموکرات ها) و «استیون اسپیلبرگ» (کارگردان شهیر) خبر دادهاند ولی به طور مشخص این افراد و شرکت ها تا کنون حمایت مالی خود را به ستاد بایدن تقدیم کرده اند:
«مارک پینکوس» بنیانگذار شرکت زینگا (Zynga)؛ «باری دیلر» مدیر اجرایی اکسپدیا (Expedia)؛ «داستین موسکویتز» از بنیانگذاران فیس بوک (Facebook)؛ «شان پارکر» کارآفرین و همکار سابق شرکت فیس بوک؛ «جف اسکول» مدیرعامل سابق ای بی (eBay)؛ «میشل یی» همسر «رید هافمن» بنیانگذار لینکدین (LinkedIn)؛ «اوان ویلیامز» از موسسان توییتر(Twitter)؛ «نیکول سیستروم» همسر «کوین سیستروم» از پایه گذاران اینستاگرام و «نیکول شاناهان» همسر «سرگئی برین» از بنیانگذاران گوگل (Google).
همچنین با وجود این که «برنی مارکوس» از موسسان شرکت هوم دپو از ترامپ حمایت می کند، دیگر شریک او یعنی «آرتور بلانک» به حامی مالی بایدن بدل شده است. پسر «جیمز مرداک» نیز که با شوارتزمن از موسسان شرکت بلک استون، شریک است بر خلاف او که طرفدار ترامپ است، از حامیان مالی بایدن به شمار می رود.
«رید هاستینگس» بنیان گذار و مدیرعامل نتفلیکس (Netflix)، «ملودی هابسون» مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری «آریل و لورن پاول جابز» همسر سابق استیو جابز، از پایهگذاران شرکت اپل نیز در حال حاضر از پشتیبانان مالی بایدن هستند.
چرایی تغییر گرایش سیاسی مدیران آمریکایی
تحلیلگران مسائل اقتصاد-سیاسی آمریکا معتقدند که تغییر گرایش رهبران کسب و کارهای بزرگ به کاندیداهای احزاب جمهوری خواه و دموکرات می تواند ریشه در محافظه کاری آنها داشته باشد. به باور آنها این محافظه کاری از دو راه می تواند بروز سیاسی داشته باشد و بر گرایش عملی آنها تاثیر بگذارد.
برخی از مدیران به این نتیجه رسیده اند که حمایت آشکار از ترامپ که با اتهام هایی مبنی بر گرایش های نژادپرستانه و جنسیت زده او و نیز نزدیکی به جریان های راست افراطی مواجه است، در عمل می تواند موجب ضربه به برند شرکت ها و گرایش مشتریان به محصولات آنها شود. لذا تعدادی از آنها ترجیح داده اند تا حمایت صریح خود را متوقف کنند.
اما برخی مدیران هم هستند که در عمل نیز حمایت خود از کاندیدای جمهوری خواهان را به دلیل اقدام های جنجالی او و اتخاذ رویکرد شوک درمانی، متوقف کرده اند. چرا که با وجود حمایت بسیاری از صاحبان کسب و کارها از بسط آزادی های اجتماعی، اکثر آنها در حوزه اقتصادی و سیاسی محافظه کار هستند.
همچنین بسیاری از مدیران محافظه کار حاضر در این دسته بندی بر پایه نتایج نظرسنجی ها به این نتیجه رسیده اند که زودتر باید فاصله خود را با کاندیدای پیروز کمتر کنند و یا همچون مدیران ارشد شرکت های هوم دپو و بلک استون، دو دسته شوند و هر یک به ستاد یکی از کاندیداها کمک کند.