کرونا ضعف آمریکا را در همه عرصه ها به ویژه عرصه سلامتی و بهداشت فاش کرد و اکنون جهان به دنبال آن است که دیگر بدون آمریکا بحران های اش به ویژه بحران کرونا را حل کند.
به گزارش جماران،«عبدالباری عطوان» نویسنده و تحلیلگر مشهور عرب در تحلیلی در روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم نوشت: اگر ویروس کرونا فایده ای داشته باشد باید گفت که بارزترین و مهمترین آن حداقل رسوا کردن«دروغ» عظمت آمریکا در عرصه بهداشتی و سلامتی است و روی آوردن جهان به رویارویی با بحران هایش به دور از رهبری آمریکا و جستجو برای پیدا کردن رهبری جدید برای جهان است و چین مهمترین کاندید برای این رهبریت است.
یکی از مهمترین مدارک و شواهد در این زمنیه برگزاری نشست مجازی سران جهان برای رویارویی با این ویروس است که اتحادیه اروپا آن را برگزار کرد و تعداد زیادی از رهبران جهان در آن شرکت کردند. در این نشست که از قضا «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در آن شرکت نکرد تصمیم های مهمی اتخاذ شد از جمله همکاری برای مبارزه با این بیماری واگیر و اختصاص 8میلیارد دلار برای ساختن دارو و واکسن هایی برای رویارویی با آن.
این نشست مجازی که از طریق ویدیو کنفرانس برگزار شد به جهان ثابت کرد که نباید در بحران های سخت به ویژه بحران کرونا به واشنگتن چشم داشت، اصلا چگونه می تواند به آمریکا چشم داشته باشد در حالی که رهبر کاخ سفید از عضویت سازمان بهداشت جهانی خارج شده است و مشارکت کشورش در بودجه آن را (500میلیون دلار) متوقف کرد؛ همانطور که از معاهده آب و هوا و قبل از آن از سازمان«یونسکو»خارج شده بود؛ دیگر فقط سازمان ملل مانده است که از آن خارج شود و با این کار جهان را از تحریک ها و تکبر و سلطه گرایی اش راحت می کند.
سیاست آمریکا و شکست مفتضحانه اش در رویارویی با بحران کرونا در خود داخل آمریکا و ناکامی در جلوگیری از شیوع ویروس جدای از ایجاد درمان ها و واکسن هایی برای از بین بردنش و نیز ارجحیت حرص و ولع اقتصادی بر جان شهروندان همه اینها عواملی است که باعث شد جهان از آمریکا روی گردان شده و به دنبال رهبری جدیدی بگردد که به بحران هایش اهمیت بیشتری بدهد و دیدگاهی جهانی و مسئولانه داشته باشد؛ دیدگاهی که از مرزهای جغرافیایی منطقه ای فراتر برود.
ترامپ 10هزار نظامی آمریکایی را از آلمان بدون مشورت و هماهنگی با دولت این کشور خارج کرد، پیمان ناتو را تضعیف کرد، به خروج نیروهای آمریکایی از ژاپن و کره جنوبی تهدید کرد زیرا وی این نیروها را به نیروهای مزدور به ویژه در منطقه خاورمیانه تبدیل کرد زمانی که از کشورهایی که این نیروها در آنها حضور دارند را «گروکشی» کرد و از این کشورها در مقابل حمایت از آنها مبالغ مالی سنگین و کلانی درخواست کرد.
مساله دیگر که ترامپ به جز گروکشی و «نژادپرستی» خوب بلد است اعمال تحریم های اقتصادی است امری که این تحریم ها را تبدیل به مضحکه و مورد تمسخر قرار داده است؛ این جدای از کاهش تأثیر اقتصادی یا سیاسی این تحریم هاست.
سخنگوی وزارت خارجه چین به شیوه ای دقیق چیزی که گفتم را بیان کرد زمانی که روز گذشته گفت که تهدیدهای کاخ سفید برای اعمال تحریم علیه مسئولان ارشد حزب کمونیست چین در پی بحران هنگ کنگ «دلسوزی آدم را بر می انگیزد».چه ضرری به این مسئولان وارد می شود اگر از ورود به آمریکا که هرگز به فکر سفر به آن نبوده اند وارد می شود یا ضرری به آنها وارد می شود اگر حساب هایی که در اصل ندارند بسته شود؛حساب هایی که در اصل به لحاظ قانونی داشتن آنها در بانک های آمریکایی ممنوع است. این سخنگو در بخش دیگر از سخنانش به هدف زد زمانی که گفت این «زورگویی» آمریکا و تهدیدات ننگین اش بازتاب دهنده «منطق باندهای مافیایی» است و نه منطق یک کشور محترم.
آمریکا که دم از اقتصاد آزاد و فرصت های برابر می زند کالاهای چینی را تحریم کرد مانع ورود شرکت «هواوی» و موبایل ها و رایانه هایش به آمریکا شد و به اتباع خود در سراسر جهان به ویژه در انگلیس،کانادا و استرالیا دستور داد هواوی را تحریم کنند.این عجیب بود که دولت انگلیس در این زمینه قبل از همه دست به کار شد. همه اینها وحشت از این اژدها و صعود تکنولوژیک و تجاری اش را نشان می دهد که تبدیل به تهدیدی جدی برای همه ادوات سلطه آمریکا شده است.
جهان از این تکبر و سلطه گرایی آمریکا به تنگ آمده است و بخش عمده جهان متمایل به شرق آسیا و به طور مشخص چین شده است که در سکوت و با کار سخت تبدیل به قدرت بزرگ شده است و تحریم های آمریکا را با تحریم های متقابل پاسخ می دهد اگر نگوییم با تحریم هایی خطرناک تر پاسخ می دهد. همچنین چین در کنار ملت ها و کشورهای فقیر به ویژه در آسیا،آفریقا و آمریکای جنوبی ایستاده و می ایستد و زرادخانه ای از سلاح های جدید و پیشرفته تر از همتاهای آمریکایی به ویژه سلاح«سایبری» و موشک های بالستیک می سازد.
همین دیروز بود که روزنامه الکترونیکی« ناشیونال اینترست» فاش کرد که چین موشک کروزی از نوع«دو پخفنگ» ساخته است که برد آن 4هزار کیلومتر است و می تواند پایگاه های نظامی آمریکا در گوام را هدف قرار دهد و همه ناوهای هواپیمابر آمریکایی را منهدم کند و همچنین می توان آن را به کلاهک های جنگی کلاسیک یا هسته ای مجهز کرد. به عبارتی دیگر ناوهای هواپیمابر آمریکایی که آمریکا به آنها می بالید دیگر ارزشی واقعی ندارند و به زودی تبدیل به «پاره آهن» می شوند. بنابر تحلیل کارشناسان نظامی اروپایی این ناوها دیگر منشأ برتری به مانند دهه های سابق نیستند.
جهانی سازی آمریکایی سقوط کرد و عظمت علمی و نظامی آمریکایی روز به روز بیشتر آب می شود و همه اینها به لطف ترامپ اتفاق افتاده است که آن روی اصلی آمریکا را با سیاست های گروکشانه اش فاش کرد این علاوه بر حماقت و بلاهت شخصی بی سابقه ای است که وی دارد به همین دلیل بسیاری آروز می کنند در انتخابات ریاست جمهوری آینده برای دومین بار برنده شود تا این ماموریت ویرانگر را کامل کند.
حالا آیا نسل ما پایان دوران آمریکا و رژیم اسرائیل دنباله رویش را می بیند؟برای این اتفاق دعا می کنیم و این تنها کاری است که می توانیم بکنیم...و خدا بهتر می داند.