در حالی که در برخی کشورهای مانند برزیل و آمریکا کرونا همچنان برای خود می تازد اما در اروپا کاهش محدودیت ها ادامه دارد.

 

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، ویروس کرونا از نخستین مورد شناسایی در چین از دسامبر گذشته تاکنون بیش از ۳۶۹ هزار نفر را در نقاط مختلف دنیا به کشتن داده است.

تعداد موارد ابتلا به کووید۱۹،‌ بیماری سخت و نفس‌گیر ناشی از شیوع ویروس کرونا در جهان روز یکشنبه ۳۱ ماه مه/ ۱۱ خرداد ماه از شش میلیون نفر عبور کرد و بر اساس آماری که ظهر همین روز از سوی منابع آگاه منتشر شد در مجموع ۶ میلیون ۷۵ هزار ۷۰ نفر در ۱۹۶ کشور و منطقه از جهان به این بیماری متبلا شده‌اند.

ایالات متحده آمریکا که نخستین مرگ ناشی از ابتلا به ویروس کرونا را اوایل ماه فوریه مورد تایید قرار داد اینک با ثبت بیش از ۱۰۵ هزار مورد مرگ ناشی از بیماری کووید ۱۹ بالاترین میزان قربانی ناشی از بحران سلامت کنونی در جهان را به خود اختصاص داده است.

آمریکا از حیث ابتلا به بیماری کووید ۱۹ نیز با ثبت بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار مورد در صدر کشورهای آلوده به ویروس قرار گرفته است.

آمریکای لاتین قلمرو جدید پیش‌روی کرونا

ویروس کرونا کشورهای آمریکای لاتین را به عنوان قلمرو جدید کشورگشایی‌های خود انتخاب کرده به نحوی که شمار افراد مبتلا به این ویروس و نیز افرادی که به دلیل ابتلا به کووید۱۹ جان خود را از دست می‌دهند در این کشور به شکلی پرشتاب رو به افزایش است.

برزیل اکنون با ثبت نزدیک به ۵۰۰ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا پس از ایالات متحده جایگاه دوم جدول آلوده‌ترین کشورهای جهان را به این ویروس به خود اختصاص داده است.

این کشور از حیث مرگ و میر ناشی از بیماری کووید۱۹ اینک با ثبت بیش از ۲۸ هزار قربانی پس از ایالات متحده،‌ بریتانیا و ایتالیا در جایگاه چهارم قرار دارد.

نکته جالب در خصوص وضعیت شیوع ویروس کرونا در برزیل این است که برغم شمار بالای مبتلایان که از نظر کارشناسان با آمار واقعی فاصله زیادی دارد، ژائیر بولسونارو رئیس جمهوری راستگرای این کشور خواستار از سرگیری مسابقات فوتبال و بازگشت اقتصاد کشورش به وضعیت عادی شده است.

وضعیت شیوع کرونا در پرو، همسایه برزیل نیز بسیار بحرانی گزارش شده است. پرو که دومین کشور بسیار آلوده به ویروس در آمریکای لاتین است تاکنون بیش از ۱۵۵ هزار مورد ابتلا به بیماری کووید۱۹ را شناسایی کرده و از مرگ بیش از ۴ هزار سیصد تن از شهروندان خود به دلیل ابتلا به این بیماری خبر داده است.

مکزیک نیز از جمله کشورهای این منطقه است که شمار قربانیان روزانه آن طی روزهای گذشته رکورد زده است. در مکزیک تاکنون بیش از ۸۷ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و نزدیک به ۱۰ هزار نفر نیز بر اثر ابتلا به این ویروس جان باخته‌اند.

بولیوی دیگر کشور آمریکای لاتین است که ویروس کرونا به سرعت در آن در حال پیش‌روی است. مقامات بولیوی تاکنون شناسایی بیش از ۱۰ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا را در این کشور مورد تایید قرار داده‌اند.

 

ادامه گام‌های اروپا در جهت کاهش محدودیت‌ها

اروپا نگران از وضعیت پیشروی ویروس کرونا در برخی مناطق جهان به مسیر خود در جهت کاهش محدودیت‌ها با حفظ توصیه‌های موکد برای تداوم تدابیر پیشگیرانه ادامه می‌دهد.

مقامات اتحادیه اروپا ضمن تلاش برای ایجاد تسهیلات قانونی جهت بهره‌مند سازی شرکت‌ها و بخش‌های تولیدی کشورهای عضو از کمک‌های اقتصادی، راه را برای بازگشت تدریجی زندگی در شهرهای این قاره به وضعیت عادی هموار کرده‌اند.

این در حالی است که بروکسل تصمیم اخیر دونالد ترامپ برای قطع همکاری کشورش با سازمان جهانی بهداشت را مورد نکوهش قرار داده و خواستار همبستگی بین‌المللی و تلاش‌های چند جانبه برای مقابله جهانی با بحران سلامت کنونی شده‌اند.

گفتنی است که تا ظهر روز یکشنبه ۳۱ ماه مه شمار کلی مبتلایان به ویروس کرونا در اروپا ۲ میلیون و ۱۴۴ هزار و ۹۲۷ مورد اعلام شده و بر اساس همین آمار تاکنون بیش از ۱۷۷ هزار نفر در این قاره نیز بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ جان باخته‌‌اند.

مراحل تازه بازگشایی‌ها در اروپا

با توجه به بهبود وضعیت بحران سلامت کنونی ناشی از شیوع ویروس کرونا در اروپا برخی کشورها از برداشتن گام‌های جدید در جهت کاهش محدودیت‌‌ها خبر دادند که مقدمات اجرایی آن از روزهای پایانی ماه مه آغاز شده و یا قرار است طی روزهای ابتدایی ماه ژوئن به اجرا گذاشته شود.

ایتالیا

ایتالیا که پیش‌تر با پایان به مقررات قرنطینه زمینه بازگشایی کسب و کارها را فراهم کرده و حتی زمینه جذب گردشگر در تابستان را نیز با اعطای تسهیلات ویژه به تورهای گردشگری و مسافران خارجی فراهم کرده بود از بازگشایی یکی از مهم‌ترین جاذ‌به‌های توریستی در این کشور خبر داده است.

مقامات ایتالیا اعلام کردند که برج کج پیزا از هم‌اکنون به روی بازدید کنندگان باز است.

نخست وزیر ایتالیا همچنین از بازگشایی مرزهای این کشور از روز سوم ژوئن خبر داده و خواستار اقدامی هماهنگ از سوی کشورهای اروپایی در این خصوص شده است.

فرانسه

فرانسه با اعلام مرحله دوم کاهش محدودیت‌ها گام دیگری برای بازگشت به مسیر عادی را برداشت. بر اساس اعلام ادوارد فیلیپ، نخست وزیر فرانسه تنها دو منطقه از قلمرو فرانسه اینک در وضعیت نارنجی قرار دارند و دیگر مناطق این کشور در وضعیت سبز قرار گرفته‌اند.

به موجب دستورالعمل جدید دولت باره‌ها، کافه‌ها و رستوران‌ها از روز دوم ژوئن فعالیت خود را از سرخواهند گرفت و پارک ها نیز پس از تعطیلی دو ماهه بار دیگر به روی شهروندان گشوده می شوند.

بازگشایی مقاطع مختلف تحصیلی و از سرگیری تدریجی فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی بخش دیگری از کاهش محدودیت‌ها در فرانسه را تشکیل می‌دهد.

کلیسای جامع نوتردام پاریس هم که از حدود یک سال و نیم پیش و در پی آتش سوزی به روی عموم بسته بود از بعدازشهر یکشنبه درب های خود را به روی مردم باز کرد. فردا دوشنبه مصادف است با عید پنجاهه و روایت مسیحیان از نزول روح القدس بر حواریون.

اسپانیا

در اسپانیا تیم‌های فوتبال از روی دوشنبه اجازه خواهند یافت تا تمرین‌های گروهای را آغاز کنند. مسئولان ورزشی در این کشور اعلام کرده‌اند که رقابت‌های باشگاهی فوتبال از یازدهم ژوئن استارت خواهد خورد.

اسپانیا همچنین برای رونق بخشیدن دوباره به جاذبه‌های گردشگری خود در برخی مناطق توریستی همچوین جزایر جزایر بالئاری و قناری به توریست‌های آلمانی، فرانسوی و یا جهانگردان کشورهای اسکاندیناوی اجازه خواهد داد تا به این کشور سفر کنند.

انگلیس

دولت انگلیس از آغاز مرحله‌ای دیگر از کاهش محدودیت‌ها خبر داده که مهم‌ترین بخش آن بازگشایی مدارس است؛ تصمیمی که با انتقاد‌‌های زیادی همراه شده است.

بسیاری از کارشناسان و اعضای اپوزیسیون معتقدند که تصمیم برای اجرایی کردن گام جدید خروج از مقرارت قرنطینه بسیار زدوهنگام از سوی دولت اتخاذ شده است.

«جان ادموندز» عضو کمیته علمی تحت مشورت دولت انگلیس از جمله یکی از این منتقدان است که می‌گوید در حالیکه ویروس کرونا روزانه تنها در انگلستان هشت هزار قربانی می‌گیرد حرکت به سوی برداشتن محدودیت‌های بیشتر بسیار خطرناک است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.