با ثبت ۸۴۰ مورد جدید ابتلا به «کووید-۱۹» روز یکشنبه در سوئیس و لیختن اشتاین، شمار مبتلایان به کرونا در این دو کشور همسایه به ۲۲۰۰ نفر افزایش یافت که یک جهش ۵۰ درصدی در آمار در مقایسه با روز قبل از آن محسوب می‌شد.

 

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، شیوع ویروس کرونا به‌عنوان بیماری همه‌گیر جهانی باعث اتخاذ تصمیم‌های مختلف در سراسر دنیا شده است. در آخرین اقدام‌ها شهرداران نیویورک و لس‌آنجلس و فرماندار واشنگتن محدودیت‌هایی را برای فعالیت برخی مشاغل مانند رستوران‌دارها وضع کردند.

تا کنون بیش از ۱۷۰ هزار نفر در ۱۵۸ کشور جهان به این ویروس مبتلا شده و بیش از ۶۵۰۰ نفر جان باخته‌اند. هم اکنون اروپا به کانون اصلی شیوع این ویروس تبدیل شده است.

آخرین اخبار و اطلاعات مربوط به شیوع ویروس کرونا در جهان در روز دوشنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۸ را در این مطلب پیگیری کنید.

 

طوماری با ۶۰۰ هزار امضاء در انگلیس برای تعطیلی مدارس

بوریس جانسون، نخست‌وزیر انگلیس روز دوشنبه با اعلام خبر تداوم فعالیت مدرسه‌ها در این کشور با واکنش شدید مردم روبرو شد.

تاکنون ابتلای ۱۳۷۲ نفر به کرونا و مرگ ۳۵ نفر در این کشور تایید شده است؛ رقمی بسیار کمتر از شمار مبتلایان در کشورهایی همچون ایتالیا، اسپانیا و فرانسه.

انگلیسی‌ها معتقدند با توجه به سرعت گسترش این ویروس در کشورها، ضروری است که مراکز آموزشی تعطیل شوند اما دولت انگلیس روز دوشنبه اعلام کرد بر اساس بررسی‌هایی که انجام شده، هنوز تعطیلی مدارس هنوز ندارد. این در حالی است که بر شمار والدین نگران از سلامتی فرزندانشان که از فرستادن کودکان به مدارس خودداری می‌کنند، روز به روز افزوده می‌شود. بسیاری از این انگلیسی ها دولت جانسون را مسئول شیوع بیشتر این ویروس می‌دانند و معتقدند که دولت با هدف حمایت از اقتصاد، به مردم آسیب می‌زند.

در وبسایت پارلمان انگلیس نیز طوماری گذاشته شده که از دولت می‌خواهد تا مدارس و دانشگاه‌ها را تعطیل کند. تا کنون بیش از ۵۹۰ هزار نفر این طومار را امضا کرده‌اند.

بر اساس قانون انگلیس هر طوماری که بتواند در این وبسایت بیش از ۱۰۰ هزار امضاء جمع کند، باید در صحن پارلمان مطرح شود و مورد بحث قرار گیرد.

 

ادامۀ توقف فعالیت‌های خطوط هوایی

شرکت هواپیمایی امریکن ایرلاینز در ایالات متحده اعلام کرد که در پی شیوع کرونا و فرمان ممنوعیت سفر که توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا وضع شده است پروازهای بین‌المللی خود را تا ۶ مه به میزان ۷۵ درصد کاهش خواهد داد.

 

اسپانیا؛ خیابان‌های خالی از جمعیت در مادرید و بارسلون

اسپانیا که با ثبت ۱۹۳ مرگ و ۶۲۵۰ مبتلا هم اکنون پس از ایتالیا بدترین وضعیت شیوع کرونا در اروپا را دارد، از روز یکشنبه و در چهارچوب اجرای یک وضعیت اضطراری ۱۵ روزه، محدودیت‌های اجتماعی بیشتری را برای جمعیت ۴۷ میلیون نفری خود وضع کرده است.

بامداد دوشنبه در صفحه اول بسیاری از روزنامه‌های این کشور این شعار دولت به چشم می‌خورد: «با هم کرونا را متوقف می‌کنیم.»

 

برقراری وضعیت اضطراری در شهرهای کلیدی استرالیا

استرالیا روز دوشنبه از مثبت بودن آزمایش کرونای یکی دیگر از سیاستمداران دولت فدرال خبر داد. فرد مبتلا سوزان مک‌دونالد، سناتور کوئینزلند است.

به این ترتیب شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۳۷۵ نفر و شمار قربانیان به ۵ نفر رسید.

یک روز پیش از این «اسکات موریسون» نخست‌وزیر استرالیا اعلام کرد که از نیمه‌شب یکشنبه همه مسافرانی که با پروازهای بین‌المللی وارد این کشور می‌شوند، باید مدت ۱۴ روز در قرنطینه شوند.

ورود کشتی‌های مسافربری خارجی به بنادر استرالیا نیز برای مدت ۳۰ روز ممنوع شد.

در کانبرا، پایتخت استرالیا روز دوشنبه وضعیت اضطراری اعلام و برگزاری هر تجمع غیرضروری ممنوع شد.

در ایالت ویکتوریا و نیوساوت ولز نیز وضعیت اضطراری برای چهار هفته برقرار شد.

استرالیا پیش از این تجمعات غیرضروری بیش از ۵۰۰ نفر را نیز ممنوع کرده بود.

 

تعطیلی فروشگاه‌ها و محدودیت رفت و آمد در اوکراین

دولت اوکراین امروز دوشنبه فرمان تعطیلی همۀ بارها، رستوران‌ها و مراکز خرید را از تاریخ سه‌شنبه ۱۷ مارس صادر کرد تا به این ترتیب از گسترش ویروس کرونا جلوگیری شود.

کی‌یف همچنین اعلام کرد که رفت و آمد مردم به دیگر شهرها نیز باید تا جای امکان محدود شود.

اوکراین تا کنون از ابتلای ۵ نفر به کرونا و مرگ یکی از بیماران خبر داده است.

پیش از این نیز فرمان ممنوعیت ورود اتباع خارجی به این کشور به اجرا گذاشته شده بود.

 

سوئیس؛ افزایش شمار مبتلایان و لغو نشست‌های پارلمان

با ثبت ۸۴۰ مورد جدید ابتلا به «کووید-۱۹» روز یکشنبه در سوئیس و لیختن اشتاین، شمار مبتلایان به کرونا در این دو کشور همسایه به ۲۲۰۰ نفر افزایش یافت که یک جهش ۵۰ درصدی در آمار در مقایسه با روز قبل از آن محسوب می‌شد.

سوئیس با اعلام «وضعیت ویژه» در این کشور، قدرت بیشتری را به دولت فدرال واگذار کرد تا تدابیر مناسبی را برای حمایت از ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت این کشور به اجرا بگذارد.

برن هفته گذشته نیز بیش از ۱۰ میلیارد دلار را برای کمک‌های اقتصادی در وضعیت بحرانی کنونی اختصاص داد.

مدارس در سراسر سوئیس تعطیل هستند و کنترل‌های مرزی تشدید شده است.

تا کنون ۱۳ نفر در این کشور در پی ابتلا به کرونا جان باخته‌اند که شش نفر از این تعداد در منطقه‌ای در نزدیکی مرز ایتالیا ساکن بودند.

 

فشار بر دولت فنلاند برای تعطیل کردن مدارس

بزرگترین حزب مخالف دولت فنلاند روز دوشنبه با انتقاد شدید از دولت خواستار تعطیلی مدارس و دیگر مراکز آموزشی شد.

«یوسی هالا-آهو» رهبر ملی‌گرای «حزب فنلاند» بامداد دوشنبه در پیامی توییتری نوشت: «تنها چهار کشور در اروپا وجود دارند که هنوز مدارس را تعطیل نکرده‌اند. نباید چنین مسئولیتی برعهده شهرداری‌ها یا مقامات محلی گذاشته شود. آنها منتظر تصمیم دولت می‌مانند.»

فنلاند تا کنون رویکردی مشابه انگلیس داشته و با وجود شیوع کرونا، به فروشگاهها و رستوران‌ها و مراکز ارائه خدمات عمومی اجازه داده است تا به فعالیت عادی خود ادامه دهند. این در حالی است که بسیاری از کشورهای اروپایی دستورالعمل‌های سختگیرانه‌ای را به اجرا گذاشته‌اند.

تا کنون ۲۴۱ مورد ابتلای به کرونا در فنلاند تایید شده است.

 

اعمال محدودیت‌های تایوان برای مسافران اروپا

تایوان روز دوشنبه از ۸ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا خبر داد؛ همه مبتلایان از خارج از این کشور از جمله اتریش و آلمان وارد تایوان شده بودند.

به این ترتیب شمار مبتلایان در این کشور واقع در شرق آسیا به ۶۷ نفر افزایش یافت.

تایوان اعلام کرد که تمام افرادی که از اروپا و داخل مرزهای شنگن همچنین ایرلند و بریتانیا رهسپار این کشور می‌شوند، باید مدت ۱۴ روز در قرنطینه باشند.

تا کنون تنها یک نفر در این کشور در اثر ابتلا به کرونا جان باخته و ۲۲ نفر نیز بهبود یافته و از بیمارستان مرخص شده‌اند. مقامات بهداشت تایوان می‌گویند دیگر مبتلایان نیز در وضعیت پایداری قرار دارند.

 

فرانسه؛ اعمال محدودیت در فعالیتهای عمومی برای مهار شیوع کرونا

شمار مبتلایان به ویروس کرونا در فرانسه تا پایان روز یکشنبه به ۵۴۰۰ نفر و شمار قربانیان به ۱۲۷ نفر افزایش یافت.

بنا بر اعلام برخی خبرگزاری‌های بین‌المللی دولت فرانسه در حال تهیه فرمانی است تا با اعمال برخی فعالیت‌های نظارتی بر زندگی ساکنان و اعمال محدودیت برای فعالیت‌ در عرصۀ عمومی، قدرت گسترش این ویروس را کم کند.

«ژروم سالومون» رئیس سازمان خدمات بهداشتی فرانسه روز دوشنبه با اظهار تاسف از اینکه بسیاری از پاریسی‌ها یکشنبه گذشته با وجود توصیه‌ها برای ماندن در خانه و تعطیلی مراکز دولتی، به سطح شهر آمده‌ و در بارها و رستوران‎ها جمع شده‌اند، گفت: «بسیاری هنوز این را درک نکرده‌اند که باید در خانه بانند. توجه گروه کمی از مردم به توصیه‌ها برای پیشگیری، باعث می‌شود در مهار این ویروس همه‌گیر موفق نشویم.»

او افزود: «امروز از همه فرانسوی‌ها می‌خواهم که برای مبارزه با این ویروس بسیج شوند». آقای سالومون تاکید کرد که اگر فرانسه به مرحله‌ای برسد که مجبور شود دربارۀ نجات جان برخی از بیماران به جای همه تصمیم بگیرد «با یک فاجعه روبرو خواهیم شد».

 

چین: همچنان میزان شیوع ویروس کرونا در ووهان «شدید» است

مقام‌های پزشکی شهر ووهان چین که نخستین فرد مبتلا به ویروس کرونا در آنجا شناسایی شد، می‌گوید که همچنان شیوع این ویروس «شدید» است.

ووهان حدود ۱۱ میلیون نفر جمعیت دارد و از تاریخ ۲۳ ژانویه قرنطینه شده است. این شهر به‌عنوان مرکز شیوع بیماری کووید-۱۹ شناخته می‌شود.

ژنگ یون، معاون کمیسیون بهداشت شهرداری ووهان گفت: «اگر چه تعداد موارد جدید در ووهان تک رقمی شده است اما هنوز موارد ابتلا در جامعه وجود دارد.» وی به شهروندان یادآور شد که همچنان احتیاط کنند و تاجایی که می‌توانند از خانه خارج نشوند.

 

شهردار نیویورک: باید با ذهنیت زمان جنگ با کرونا مقابله کنیم

۲۹ ایالت از ایالت‌های آمریکا اعلام کردند که در هفته پیش رو تمام مدارس تعطیل خواهند شد. مدت زمان اعلام شده در هر ایالت برای تعطیلی مدارس متفاوت عنوان شده است.

تاکنون ۳ هزار و ۴۸۲ نفر در آمریکا به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و شمار جانباختگان در این کشور نیز به ۶۵ نفر افزایش یافته است.

واشنگتن با ۷۶۹ مورد ابتلا و ۴۲ مورد فوتی در صدر ایالت‌های آلوده آمریکا قرار دارد. پس آن ایالت نیویورک با ۷۲۹ مورد ابتلا و ۳ مورد مرگ در جایگاه دوم قرار گرفته است.

شهر ما با تهدید بی‌سابقه‌ای روبرو است و ما باید با ذهنیت زمان جنگ با این موضوع مقابله کنیم

در شهر نیویورک نیز افراد مبتلا به کووید-۱۹ به ۳۲۹ نفر رسیده است که این موضوع باعث شد تا بیل دی بلاسیو، شهردار نیویورک که به‌عنوان پایتخت اقتصادی آمریکا شناخته می‌شود از تعطیلی رستوران‌ها، بارها، تئاترها، کلوب‌های شبانه و سایر مکان‌هایی که محل تجمع مردم است برای توقف شیوع ویروس کرونا خبر دهد.

وی افزود: «شهر ما با تهدید بی‌سابقه‌ای روبرو است و ما باید با ذهنیت زمان جنگ با این موضوع مقابله کنیم.»

مدارس نیویورک نیز تا تاریخ ۲۰ آوریل (یک اردیبهشت) تعطیل خواهند بود.

 

ترکیه از ۱۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا خبر داد

«فخرالدین کوجا» وزیر بهداشت ترکیه از ۱۲ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در این کشور خبر داد که در مجموع طبق آمار رسمی شمار افراد مبتلا به کووید-۱۹ در این کشور به ۱۸ نفر افزایش یافت.

وی درباره موارد جدید ابتلا به این ویروس گفت: «دو فرد جدید مبتلا به ویروس کرونا در ارتباط با نخستین مورد ابتلا بودند. هفت مورد از اروپا به ترکیه آمده‌اند و سه مورد هم از ایالات متحده آمریکا به این کشور برگشته بودند.»

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.