در مجموع: 145،682 مورد کلی ابتلا، 210 مورد جدید ابتلا، 5،436 مورد فوتی، 72،533 مورد بهبودی، و 6،082 مورد وخیم در 145 کشور جهان تاکنون گزارش شده است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، سی ان ان گزارش داد چین امروز شنبه از جان باختن 13 فرد دیگر بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر داد. با احتساب این افراد، تعداد جان باختگان کرونا در چین در مجموع به 3،189 نفر رسید. 

بر اساس تازه‌ ترین آمار، تاکنون در کل دنیا تا امروز شنبه 14 مارس 2020،، 145،682 مورد ابتلا، 5،436 مورد مرگ و 72،533 مورد بهبودی گزارش شده است.

کمیسیون ملی بهداشت چین از 11 مورد جدید مبتلا به کرونا خبر داد که با احتساب آنها، تعداد مبتلایان به کرونا در این کشور در مجموع به80 هزار و 824 نفر رسید.

این آمار جدید نشان می دهد که چینی ها به خوبی ویروس را مهار کرده اند.

چین پیش بینی کرد که ویروس کرونا در ماه ژوئن به پایان برسد. «چونگ نانچان» پزشک متخصص چینی گفت: ویروس کرونا به یک وبای جهانی تبدیل شده است و پیش بینی ما این است که ویروس در ماه ژوئن ریشه کن شود.

با وجود آنکه ویروس کرونا به سرعت در بین کشورهای جهان در حال گسترش است اما در چین به شکل قابل توجه ای در حال کنترل و کم شدن است.

 

آمریکا، 2329 مبتلا و 50 فوتی

براساس آمار جدید دولت آمریکا از شمار مبتلایان به کرونا، با احتساب 82 مورد جدید، تاکنون دست کم دو هزار و 329 نفر به ویروس کرونا آلوده شده اند. 50 نفر نیز تاکنون به علت ابتلا به بیماری کووید-19 جانشان را از دست داده اند.

در نشست خبری کاخ سفید یکی از خبرنگاران به شدت از رویکرد شخصی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره کرونا انتقاد کرد. وی ترامپ را به علت خودداری از دادن آزمایش کرونا، به خودخواهی متهم کرد. آزمایش سومین فردی که هفته گذشته در مارالاگو با دونالد ترامپ بود، مثبت اعلام شده است.

«نانسی پلوسی» از ارائه بسته واکنش به ویروس کرونا خبر داده و ابراز امیدواری کرده است نمایندگان به تصویب این طرح رای دهند.

دکتر «آنتونی فوسی» مدیر موسسه آلرژی و بیماری‌ های عفونی آمریکا در  شبکه‌ ای بی سی گفت بحران کرونا دست کم چند هفته به طول خواهد انجامید. مدت این بحران غیرقابل پیش بینی است، اما احتمال می‌ رود از چند هفته تا هشت هفته یا بیشتر به طول انجامد و امیدواریم دو، سه یا چهار هفته خاتمه پیدا کند.

آمریکا سفیر چین را به وزارت خارجه احضار کرده و نسبت به سخنان یک دیپلمات چینی که گفته بود نظامیان آمریکایی احتمالا ویروس را به چین منتقل کرده‌ اند، اعتراض کرده است.

 

کرونا در سازمان ملل؛ دورکاری کارکنان

شیوع ویروس کرونا در نیویورک موجب شد برای اولین بار در تاریخ سازمان ملل جلسات مجمع عمومی این سازمان محدود شود.

دبیرکل سازمان ملل متحد از کارکنان خود خواست به علت شیوع کرونا نزدیک به یک ماه از طریق دورکاری وظایف خود را انجام دهند.

 

کلمبیا؛ بسته شدن مرزها با ونزوئلا

رئیس جمهور کلمبیا برای آنچه مبارزه با شیوع ویروس کرونا اعلام کرد مرز‌های این کشور را با ونزوئلا بست.

 

ونزوئلا؛ اعلام حالت اضطراری

رئیس جمهور ونزوئلا بعد از شناسایی دو مورد ابتلای به کرونا از اعلام حالت فوق العاده در این کشور خبر داد.

«نیکولاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا بعد از ورود کرونا به این کشور گفت: قرنطینه جمعی را آغاز خواهیم کرد…. قرنطینه اجتماعی.

دو نفری که مبتلا به کرونا شده اند که یک مرد و زن هستند که از سفر اروپا برگشتند.

از روز دوشنبه همه موسسات آموزشی این کشور تعطیل خواهند بود. 

 

ایتالیا؛ مرگ و میر به رکورد رسید

مرگ و میر ناشی از کرونا ویروس در ایتالیا به بالاترین سطح خود در یک روز رسید.

در ایتالیا در 24 ساعت گذشته 250 نفر بر اثر بیماری ناشی از از کرونا ویروس جان خود را از دست دادند. «آنجلو بورلی» رئیس اداره حفاظت از امور شهروندی گفت: از زمان شروع شیوع بیماری، مجموعاً 1266 نفر جان باخته اند.

تعداد کل موارد ابتلا از زمان شیوع بیماری در ایتالیا به 17660 نفر رسیده است که از این تعداد 14955 نفر در حال حاضر بیمار هستند، 1439 مورد درمان شده اند.

بورلی اظهار داشت: میانگین سن متوفیان بیش از 80 سال است.

 

انگلیس، بلژیک، اسپانیا، آلمان، نیوزیلند و اتریش؛ اعمال محدودیت های جدید 

بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت، اروپا به کانون شیوع ویروس کرونا تبدیل شده است.

فرانس 24 از اعمال محدودیت‌های تازه در بلژیک، اسپانیا، آلمان و اتریش به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا خبر داد.

فرانسه روز جمعه اعلام کرد در 24 ساعت گذشته 800 نفر دیگر در این کشور به ویروس کرونا آلوده شدند و آمار کلی را به 3661 نفر رسانده اند.

از آغاز شیوع ویروس کرونا در فرانسه تاکنون 79 نفر جان باخته اند.

اقدامات برای قرنطینه کردن افراد در این کشور از جمله محدودیت در تردد مشخص شده است.

در نیوزیلند، «جاسیندا آردرن» نخست‌وزیر این کشور گفته است هر فردی که از فردا وارد این کشور می‌ شود باید برای دو هفته خود را قرنطینه کند. این مقررات جدید هم شامل شهروندان این کشور و هم اتباع خارجی می‌ شود که به این کشور سفر م ی‌کنند. در نیوزیلند 6 مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است.

در انگلیس، دولت با تغییر سیاست خود گفت تجمعات عمومی بزرگ برگزار نخواهند شد. تا امروز 798 نفر در این کشور به کرونا مبتلا شدند. چارلز ولیعهد انگلیس هم که قرار بود طی هفته جاری به اردن، بوسنی و هرزگوین و قبرس سفر کند، به دلیل شدت همه گیری ویروس کرونا این سفرها را لغو کرد.

شماری از کشورهای اروپایی گفته‌ اند تمام با بخش بزرگی از مرزهای خود را به روی اتباع خارجی می‌ بندند.

اسپانیا که پس از ایتالیا بیشترین آمار ابتلا را داشته، برای دو هفته وضعیت اضطراری اعلام کرده است.

دولت مجارستان هم دستور تعطیلی مدارس را صادر کرده است.

 

جمهوری چک؛ تعطیلی 10 روزه همه مراکز

جمهوری چک از تعطیلی 10 روزه همه رستوران‌ ها و مراکز تجاری به استثنای مراکز پخش مواد غذایی و داروخانه ها، برای مقابله با شیوع کرونا خبر داد.

 

ابتلای خاویر سولانا به کرونا 

یک منبع آگاه اعلام کرد «خاویر سولانا» دبیر کل پیشین ناتو پس از مثبت بودن نتیجه آزمایش کرونای وی در بیمارستانی در مادرید بستری شده، اما حال وی رو به بهبود است و تحت نظر قرار دارد.

سولانای 77 ساله روز دوشنبه در مراسمی با حضور «آرانچا گونزالس لایا» وزیر خارجه اسپانیا شرکت کرده بود.

 

عربستان؛ تعلیق پرواز‌های بین المللی

عربستان سعودی پرواز‌های بین المللی از مقصد این کشور را از بیم شیوع ویروس کرونا به مدت دو هفته از فردا یکشنبه به حال تعلیق در می‌ آورد.

تنها شهروندان سعودی که خارج از کشور هستند می‌ توانند به کشور برگردند که این افراد هم باید خود را قرنطینه کنند.

عربستان 86 مورد ابتلا به ویروس کرونا گزارش کرده است.

 

فلسطین اشغالی؛ تعطیلی برخی مراکز

ادامه بحران گسترش ویروس کرونا در فلسطین اشغالی موجب محدودیت تردد، تعطیلی مدارس و برخی مشاغل شد.

شورای امنیت رژیم صهیونیستی روز جمعه در جلسه ای محدودیت های بیشتر در فلسطین اشغالی در پی شیوع ویروس کرونا را مورد بررسی قرار داد.

کابینه رژیم صهیونیستی قرار است دسترسی به حمل و نقل عمومی را محدود و همچنین تمام موسسه های آموزشی و مدارس را به صورت سراسری تعطیل کند. موارد دیگری که توسط شورای امنیت بررسی می شود مرخصی اجباری و دورکاری برای مشاغل است. برای مراجعین به فروشگاه ها و مراکز خرید نیز محدودیت اعمال شده است. ارتش رژیم صهیونیستی نیز از سوی دیگر اعلام کرد که تا اواسط ماه آوریل (اواخر فروردین) رزمایش نیروهای نظامی را لغو می‌کند.

وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی شمار مبتلایان به کرونا در سرزمین‌ های اشغالی را 143 مورد اعلام کرده است.

 

ترکیه؛ نشست سران سه کشور از طریق ویدئو کنفرانس

نشست سران سه کشور ترکیه، آلمان و فرانسه که قرار بود در ترکیه برگزار شود از طریق ویدئو کنفرانس برگزار خواهد شد.

این تصمیم در چارچوب اتخاذ تدابیر لازم برای مقابله با شیوع کرونا گرفته شده است.

قرار بود این نشست سه جانبه 17 مارس (27 اسفند) به میزبانی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه، با حضور «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان در استانبول برگزار شود.

 

نیوزیلند؛ قرنطینه 14 روزه

نخست وزیر نیوزیلند اعلام کرد در چارچوب تلاش برای مقابله با شیوع ویروس کرونا هر کسی به این کشور سفر کند باید 14 روز در قرنطینه بماند.

 

کره جنوبی؛ دومین روز امیدوارکننده

کره جنوبی دومین روز متوالی از بهبود افراد بیشتری در مقایسه با موارد آلودگی جدید به ویروس کرونا خبر داد و امید‌هایی را در مورد کاهش آلودگی در دومین کانونی آلودگی خارج از چین در آسیا به وجود آورد.

مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های کره جنوبی امروز شنبه از 107 مورد تایید شده جدید آلوده به ویروس کرونا خبر داد که در مقایسه با روز گذشته که تعداد موارد 110 نفر اعلام شده بود اندکی کاهش یافت. به این ترتیب شمار مجموع افراد آلوده به ویروس در این کشور به 8،086 نفر رسید. 72 تن نیز تاکنون جان باخته اند.

در مقابل 204 بیمار که برای درمان و قرنطینه در بیمارستان بستری شده بودند مرخص شدند.

این دومین باریست که تعداد افرادی که روزانه بهبود می‌ یابند از موارد جدید ابتلا بیشتر است. نخستین مورد آلودگی به ویروس کرونا در کره جنوبی در 20 ژانویه تایید شده بود.

 

کره شمالی؛ کیم از بیم کرونا پیونگ یانگ را ترک کرد

رسانه های کره جنوبی با استناد به نظارت «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی بر چند رزمایش نظامی در دو هفته گذشته در خارج از پایتخت ادعا کردند وی ممکن است به دلیل جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا، پیونگ یانگ را ترک و به مکان دیگری نقل مکان کرده باشد.

بر این اساس، گفته می شود شواهد حاکی است که رهبر کره شمالی دستکم از دهه نخست اسفند پیونگ را ترک کرده و به یکی از اقامتگاه های خود در خارج از پایتخت رفته است.

کره شمالی تا کنون مورد مثبتی از ابتلا به ویروس کرونا را در این کشور اعلام نکرده است اما با توجه به همسایگی این کشور با چین به عنوان کانون اولیه شیوع کرونا، امکان سرایت این بیماری به کره شمالی دور از انتظار نیست.

رسانه های کره شمالی گزارش کردند پیونگ یانگ 1700 تبعه خارجی را از قرنطینه خارج کرده است. این افراد به مدت دو هفته به دلیل جلوگیری از احتمال ابتلا به کرونا در قرنطینه بودند.

تاکنون 5 هزار نفر که بیشتر آنها اتباع خارجی هستند در کره شمالی از قرنطینه خارج شده اند.

روسیه تعدادی کیت تشخیص ابتلا به کرونا به کره شمالی هدیه کرده است.

 

افغانستان؛ شمار افراد مبتلا به 10 نفر رسید

وزارت بهداشت و درمان افغانستان اعلام کرد: از میان 181 فرد مشکوک به بیماری کرونا در افغانستان، ابتلای 10 نفر از آنها به این ویروس تایید شده است.

این افراد در استان‌ های هرات، بلخ، سمنگان و کاپیسا زندگی می‌ کنند.

هرات با 5 بیمار کرونا در صدر استان‌ های دارای این بیماری است.

هفته گذشته نخستین بیمار کرونا در هرات درمان و از بیمارستان مرخص شد.

دولت افغانستان جشن‌ های نوروز را به علت نگرانی از شیوع کرونا لغو کرده است.

 

موریتانی؛ شناسایی نخستین مورد ابتلا

وزارت بهداشت موریتانی بامداد امروز شنبه از تایید ابتلای نخستین فرد به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.

فرد مبتلا شهروند موریتانی است که از اروپا به کشور بازگشته است. او اکنون در «نواکیشوت» پایتخت این کشور قرنطینه شده و اقدامات لازم در این خصوص نیز اتخاذ شده است.

 

آمار مبتلایان و جان باختگان و بهبود یافتگان در کشورها

آمار شماری از کشورهای در صدر به عبارت زیر است:

چین:    80824 ابتلا، 3189 فوتی، 65547 بهبودی

ایتالیا:   17660 ابتلا، 1266 فوتی، 1439 بهبودی

کره جنوبی:   8086 ابتلا، 72  فوتی، 714 بهبودی

اسپانیا:   5232 ابتلا، 133 فوتی،  193 بهبودی

آلمان:   3675 ابتلا، 8 فوتی، 46 بهبودی

فرانسه:   3661 ابتلا، 79 فوتی، 12 بهبودی

آمریکا:   2329 ابتلا، 50 فوتی، 41 بهبودی

سوئیس: 1139 ابتلا، 11 فوتی، 4 بهبودی

نروژ:  996 ابتلا، 1 فوتی، 1 بهبودی

سوئد:   814 ابتلا، 1 فوتی، 1 بهبودی

هلند:   804 ابتلا، 10 فوتی، 2 بهبودی

دانمارک:  804 ابتلا، 1 بهبودی

انگلیس:  798 ابتلا، 11 فوتی، 18 بهبودی

ژاپن:   734 ابتلا، 21 فوتی، 118 بهبودی

بلژیک:   559 ابتلا، 3 فوتی، 1 بهبودی

اتریش:  504 ابتلا، 1 فوتی، 6 بهبودی

قطر:   320 ابتلا

بحرین:   210 ابتلا، 44 بهبودی

کانادا:    200 ابتلا، 1 فوتی، 11 بهبودی

سنگاپور:   200 ابتلا، 97 بهبودی

استرالیا:   199 ابتلا، 3 فوتی، 26 بهبودی

مالزی:   197 ابتلا، 32 بهبودی

یونان:  190 ابتلا، 1 بهبودی

فنلاند:   155 ابتلا، 1 بهبودی

برزیل:    151 ابتلا، 1 بهبودی

سرزمین های اشغالی:    143 ابتلا، 4 بهبودی

جمهوری چک و اسلوونی:   141 ابتلا

هنگ کنگ:   138 ابتلا، 4 فوتی، 78 بهبودی

ایسلند:  134 ابتلا

پرتغال:   112 ابتلا، 1 بهبودی

عراق:  101 ابتلا، 9 فوتی، 24 بهبودی

کویت:   100 ابتلا، 5 بهبودی

رومانی:   95 ابتلا، 7 بهبودی

مصر:   93 ابتلا، 2 فوتی، 27 بهبودی

ایرلند:   90 ابتلا، 1 فوتی

عربستان:   86 ابتلا، 1 بهبودی

امارات:   93 ابتلا، 2 فوتی، 10 بهبودی

و................

 

********

در مجموع: 145،682 مورد کلی ابتلا، 210 مورد جدید ابتلا، 5،436 مورد فوتی، 72،533 مورد بهبودی، و 6،082 مورد وخیم در 145 کشور جهان تاکنون گزارش شده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.